Toată zarva care s-a creat pe internet în jurul filmului “Romina, VTM” mi-a strânit curiozitatea. Voiam să văd dacă lumea chiar se bate la film, dacă vine poliția și oprește proiecția, dar mai ales dacă apar într-un TikTok viral.
Evident, glumesc! Plus ceva ironie în context, că știu sigur că are mult hate filmul. Până și eu mi-am luat hate pentru că am anunțat că merg la film. Le mulțumesc celor care judecă și mă bucur că acum am ocazia să mă dau cu părerea despre ceea ce am văzut aseară. Să înceapă dușul rece!
Așadar, în rândurile care urmează îmi voi exprima părerea despre filmul “Romina, VTM” în calitate de simplu cinefil. Nu sunt critic de film, dar îmi place să mă dau cu părerea despre proiecțiile de film. Mai ales un film care a depășit filmul Teambuilding și Avatar 2. Oare ce-ar zice James Cameron despre film? Oare ar rezista până la final?
Citește și: Ești părinte și vrei să vezi Avatar 2? Nu merge cu cei mici la cinema. Nu-i chinui vreme de 3 ore!
Acum, în cunoștință de cauză, pentru că am dat bani pe biletul de film și am urmărit “Romina, VTM”, îmi spun părerea despre cele 83 de minute în regia lui Paul-Răzvan Macovei.
Posibil să dau mici spoilere în cadrul acestui articol, așadar s-ar putea să se ducă din farmec, deși nu cred că aveți nimic de pierdut. Nici nu vreau să le fac pagubă celor care dețin sălile de cinema din România. Alo, alo! V-am zis că apare și Gheboasa în film? A fost și el la OTS (concurs online de talente), dar a fost descalificat.
Să începem. Filmul “Romina, VTM” nu știu sigur dacă e film
Din punctul meu de vedere pare a fi un soi de serial cu un singur episod. Un serial slăbuț care se învârte în jurul unui subiect tare obosit pentru perioada asta a lunii ianuarie: iubirea. Războiul se dă între noroc și artă sau mai bine spus între oamenii cu noroc și cei care vin, uneori chiar și cu nașu’, până la Costinești.
În rolurile principale apar:
Bogdan de la Ploiești (GINO) – acesta joacă rolul unui artist care a ajuns să fie de succes după ce fosta lui iubită (Romina) i-a scris versurile. Nu știu cum e Bogdan în viața de zi cu zi, însă în film joacă destul de natural sau așa pare. Nu cred că i-ar prinde rău mai multe lecții de actorie, mai ales dacă îi place direcția. Sunt convins că și-a dedicat timp suficient pentru a apărea pe peliculă. Și în rol și în viața reală, Bogdan e un tip care se luptă pentru succes.
Nicole Cherry (ROMINA) – Romina este în centrul atenției și întreaga poveste se învârte în jurul acesteia. Romina, alături de tatăl acesteia, dețin o terasă în Costinești. De când Gino nu mai cântă la terasa Rominei, afacerea de familie e pe butuci. Nicole joacă bine, chiar bine și arată impecabil. Cred că pelicula a dorit să facă acest lucru cât mai evident. Romina se îndrăgostește de Valentin pe la jumătatea filmului…
Rareș Mariș (VALENTIN) – câștigătorul de la One True Singer (OTS), Rareș Mariș, joacă rolul unui tânăr talentat venit cu familia la Costinești pentru a se distra alături de vărul lui (Costi Max). Acesta cântă la chitară pentru a-și face un ban de buzunar. Valentin ajunge să treacă printr-o serie de întâmplări care îl aduc în fața Rominei. Se înfiripă și o dragoste, dar nu așa ușor. Am zis că Romina a fost cu Gino? Ehh, ați aflat acum.
În film mai apar: Selly, Matei Dima, Cosmina Păsărin, Tzancă Uraganu și Cristina Pucean.
O apariție cel puțin interesantă este cea a Ana-Mariei Guran, cea care a avut și rol principal în filmul “Lumea e a mea”, născută în Câmpina. Pe Ana-Maria am avut ocazia să o am invitată în emisiune și nu pot decât să spun că modestia Anei este cartea ei de vizită.
Este de felicitat și Costi Max pentru rolul pe care l-a avut în “Romina, VTM”. Apare gol pușcă în peliculă, dar în ipostaze amuzante. Omul chiar e actor de comedie și cred că datorită lui biletul la cinema să zicem că… a meritat. Costi Max a mai jucat și în “Tabăra” și “5GANG – Un altfel de Crăciun”.
Urmează să vă spulber câteva mituri pe care probabil le-ați citit pe internet în legătură cu filmul “Romina, VTM”:
Filmul este plin de cocalari și manele. Greșit!
Chiar dacă în distribuția filmului apar nume mari din industria creatoare de manele și versuri de te scuturi de valoare până la 5 dimineața când se închide clubul, pe parcursul peliculei am avut senzația că urmăresc un film de comedie, comedie ieftină, cu tentă de “miuzicăl”. E decent filmul. Cântă Nicole și Rareș bine și asta spală filmul de păcate.
Filmul este plin de înjurături. Greșit!
Apropo! Și de data asta am asistat la o scenă cu un copil de vreo 5-6 anișori care a nimerit la film și care se plictisise teribil. Totuși, filmul nu e vulgar și nu are cuvinte obscene. Momentele în care pare că încep înjurăturile sunt mascate de prezența lui Matei Dima. Sper să mai găsiți porumb fiert pe undeva…
Filmul este despre droguri și femei care dansează indecent. Greșit!
Filmul este despre muzică, talent și iubire. Nu sunt prezentate în mod explicit scene care să promoveze drogurile sau femeile în ipostaze incitante. E chiar blând filmul. Aș putea spune că e un film de weekend, de familie, pe care să îl vezi, în cel mai bun caz pe Netflix. Sau poate îl iau antenele.
Filmul promovează păcănelele. Da! Acesta nu e mit, deși…
Un brand de păcănele își face apariția în timpul filmului “Romina, VTM” de cel puțin 3 ori. Sper că nu am greșit numărătoare! Cu toate acestea, felul în care este prezentată și/sau încorporată reclama, îi poate aduce cinefilului mici linii de atenționare în legătură cu păcănelele.
Citește și: Autism Virtual, diagnostic pentru expunerea excesivă la ecrane: “E nevoie de minim 1 an de terapie pentru rezultate”
Eu am înțeles foarte clar, cel puțin într-o scenă în care un personaj visează că e prea bun la păcănele, faptul că jucătorii nu ar trebui să viseze sume mari de bani și… poate chiar ar trebui să renunțe la dependența până nu ajung să-și vândă și hainele de pe ei.
De ce nu aș recomanda filmul “Romina, VTM”
Pentru că riscă să fie plictisitor. Repet: poate ar fi mai ok de vizionat acasă, cu prietenii, printre 10-20 de scroll-uri pe Insta și TikTok. Nu are acel ceva care să-ți rămână în minte, nu are vreo lecție de viață care să îți facă mintea praștie.
E pur și simplu un film la care multă lume s-a înghesuit doar pentru că i s-a făcut publicitate, chiar publicitate negativă. Nici măcar maneliștii nu cred că au fost prea încântați de film sau poate da, ținând cont că au reușit să-l vadă pe Bogdan DLP într-o altă ipostază.
Filmul nu te face să râzi prea tare așa că o să ai nevoie de popcorn mare și Pepsi din plin. Sau poate tu nimerești Cola. Dacă îți plac melodiile celor care joacă în film s-ar putea să fii dezamăgit că artiștii nu prea stau de manele, nu de data asta. Cristina Pucean e foarte cumințică în film și pare că e fata lui tati. Tati care în film e Costel Biju.
Citește și: 5 tipuri de relații toxice de prietenie. Pe care le ai în viața ta și de ce le păstrezi?
Apropo, faptul că eu am scris despre filmul “Romina, VTM” reprezintă faptul că filmul stârnește interesul. Unii spun că e o prostie tot filmul, însă, dacă e să ne luăm după ce a declarat Selly într-un podcast despre peliculă, filmul e făcut pentru bani.
Acum, tot ce pot să spun e că dacă mi-am luat țeapă acum, data viitoare nici că mai stau la coadă la bilete. Oricum, Teambuilding a fost mișto, dar nu știu unii consumatori de Netflix să aprecieze comedia.
Notă pentru filmul “Romina, VTM’?
Eu voi fi mai indulgent decât IMDB-ul care acordă filmului nota 2.8 din 10 până acum. Eu aș spune că un 4.5 chiar merită. E important efortul actorilor, al echipei din spatele peliculei și al tuturor celor care nu fac altceva decât să se adapteze la publicul din România.