generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Reacția ploieștenilor în legătură cu individul care își bate joc de călători: “A început să ne scuipe și să ne înjure”

individ, pericol public, reacție, mesaje, călători, autobuz, Ploiești, minor, zona nord, individ periculos

Articolul publicat acum câteva zile a provocat un val de reacții în rândul ploieștenilor. După ce a fost postată imaginea cu individul violent din autobuzele ploieștene, călătorii au început să ne transmită detalii despre comportamentul periculos al individului.

Mai mulți cititori l-au recunoscut pe individ și spun că acesta este violent. Conform mesajelor primite din partea cititorilor, individul nu umblă singur, ci însoțit de 4-5 persoane. Acesta își bate joc de călători, fură bunuri și îi umilește pe cei vulnerabili. Se consideră că își face veacul prin zona de nord a Ploieștiului.

Citește și: Autism Virtual, diagnostic pentru expunerea excesivă la ecrane: “E nevoie de minim 1 an de terapie pentru rezultate”

O cititoare ne-a declarat că individul nu a fost mereu agresiv, ci că a avut o perioadă în care lucra pentru a câștiga un ban, însă situația precară pe care a avut-o l-a transformat în ceea ce este el astăzi. 

Se crede că individul ar fi minor.

Mesajele trimise de către cititori sunt dovada clară că individul reprezintă un pericol pentru călători:

“Am dat și eu peste băiatul ăsta. Eram împreună cu prietena mea. A venit să ne abordeze, iar eu i-am spus politicos să ne lase în pace. Din păcate el a început să ne scuipe și să ne înjure.”, a declarat Cosmina din Ploiești.

“Mi-au fost furați ochelarii de vedere”

“Am trecut printr-o experiență asemănătoare. Dacă nu mă înșel este vorba despre același individ. Mă duceam la școală în renumitul 30 înainte de stația de la cina când mi-au fost furați ochelarii de la ochi. O mână din spatele meu i-a înșfăcat când m-am urcat în autobuz și a fugit cu ei.

Pentru o fracțiune de secundă n-am știut ce se întâmplă, dar când mi-am revenit m-am dat jos și am alergat după el, Într-un final mi-am recuperat ochelarii, lucru care lui i s-a părut foarte amuzant, probabil din cauza dioptriilor, cine știe.

După asta n-am mai putut să merg singură cu 30-ul, deși e singurul autobuz cu care pot ajunge la școală. Sper din tot sufletul sa se facă ceva în legătură cu asta. Lucrurile pot degenera, iar eu am fost doar un «caz fericit» care a rămas cu o mică frică.”, a spus Larisa din Ploiești. 

“Individul, deși nu pare, este minor”

“Deși nu pare, individul este minor, nu are mai mult de 14-15 ani. Îl știu de când avea vreo 6-7 ani, de atunci trage aurolac și prenadez. De nenumărate ori a fost chemată poliția. Îl știu probabil toți polițiștii din oraș, probabil și-a primit și nenumărate bătăi, dar până nu ajunge major nu prea au ce să-i facă.”, a declarat un ploieștean.

“Râdeau cu poftă după ce loveau oamenii, în special tinerii”

“Tipul din imagine a fost cu mai mulți “tovarăși”, o chestie nasoală am întâmpinat și eu cu un an în urmă. Eram în autobuzul 1D și mergeam spre Shopping City, iar dânsul împreună cu gașca lui încercau să se urce pe barele de la autobuz. Făceau tracțiuni, loveau oamenii cu picioarele «din greșeală», zic între ghilimelele de rigoare, deoarece râdeau cu o poftă după ce loveau oamenii, în special tinerii.”, a scris Teodora.

“Individul era cu încă vreo 5 inși, dintre care doi trăgeau din pungă. Aveam căștile în urechi. M-a rugat să le dau jos, iar eu știindu-l pe individ mai periculos și era cu mulți alții am zis, hai ok.

Citește și: 5 tipuri de relații toxice de prietenie. Pe care le ai în viața ta și de ce le păstrezi? 

Și a vorbit cu mine… Voia să mă facă să trag din punga lui. Eu aveam telefonul între scaune și atunci a ieșit el cu ceilalți tovarăși și totul părea normal, până când am realizat că nu mai era telefonul meu, iar ei opriseră la nord, iar eu la penny.

Am zis să vorbesc cu oamenii din autobuz, poate au vreun telefon ca sa sun la poliție. O doamnă mi-a zis să merg la sofer să îi spun șoferului. Șoferul mi-a zis «Ce, e treaba mea? Fugi după el.» Am fugit și până la urmă, după multă batjocură, cand i-am găsit în stația de tramvai, unul dintre ei mi-a dat telefonul”, a spus Luca.

“Dacă cineva le dădea un loc de muncă nu se ajungea la asta…”

“Pe 2-3 dintre ei îi cunosc de acum 6-7 ani. Lucram la o florărie lânga fostul Interex. Pe atunci stăteau să strângă 50 de bani de la cărucioare. Nu se drogau și nu erau agresivi. Am încercat să îi implic în activitatea pe care o făceam eu atunci ca să nu mai cerșească.

Stăteau cu mine la florărie câte 8h/zi, împachetau flori/plante etc. și toată «șpaga» mea o dădeam lor și își cumpărau mâncare și ceva dulce. Am plecat din țară, iar când m-am întors i-am găsit așa cum sunt acum. Eu înțeleg că sunt agresivi și vin din medii defavorizate, dar eu cred că dacă cineva continua să îi ajute cu un loc de muncă , să îi pună la treaba așa cum am făcut eu, nu se ajungea aici.

Din păcate, acum nu prea există nici o soluție ,din ce am înțeles au mai încercat autoritățile sa îi ajute, dar au fugit. Își fac veacul cel mai mult în zona de nord, dorm în casa părăsită din intersecție de la Nord.”, a spus Diana.

“Individul se lua de niște copile de prin generală sau liceu”

“Am avut și eu 2 tangențe cu individul din imagine. Se lua de niște copile de prin generală/liceu, dar oricum micuțe și inofensive. Prima dată i-am dat afară din tramvai când s-a întâmplat asta. Un bărbat de 2 m, 120 kg, cu fetița de 5 ani lângă el n-a comentat nimic…

 A doua oară s-a iscat cu scandal că erau vreo 10 puradei cu el, tot așa scandal să-i dau jos și au început să scuipe de afară în autobuz și m-au așteptat chiar să cobor să mătur străzile cu ei și aș fi făcut-o sincer să fiu, dar după dosarul era tot al meu și am zis ca nu merită.

Adevărat că dacă te iei de ei se pun cu răul pe tine dacă te mai văd, dar fără frică că sunt atâția oameni în toată firea și se fac mititei pe scăunele. Grețos să vezi că sunt atâția bărbați degeaba.”, a scris Andrei.

Citește și: Romina, VTM – filmul care nu este despre maneliști și cocalari, unde nimeni nu înjură, plus păcănele

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

One Response

  1. Și baiatului meu i-au luat fesul din 30 acum 2 luni,am chemat politia și mi-au spus ca nu au ce să-i faca fiind minor, să incerce să-i evite !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content