generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Povestea traumatizantă a unei studente din Ploiești: “Individul m-a agresat în autobuzul 30. Nu mă simt în siguranță!”

ploieșteancă, spray cu piper, individ, agresiune, autobuz, 30, Ploiești, Mihaela, poveste, siguranță călători, aparat electroșoc

În drum spre facultate, Mihaela, o studentă în vârstă de 21 de ani din Ploiești circulă cu autobuzul 30. Aceasta spune că i s-a întâmplat, în mai multe dăți, să fie agresată, verbal sau fizic, de oameni dubioși, certați cu legea.

Aceasta povestește că nu se simte în siguranță în autobuze și că asupra ei are un spray cu piper sau un dispozitiv cu electroșocuri.

Citește și: Ești părinte și vrei să vezi Avatar 2? Nu merge cu cei mici la cinema. Nu-i chinui vreme de 3 ore!

Mihaela spune că individul care a agresat-o în autobuz umblă foarte rar singur. De obicei acesta este înconjurat de mai mulți prieteni cu care intimidează călătorii din mijloacele de transport în comun.

Mihaela este indignată de faptul că tot mai mulți indivizi au început să aibă comportamente inadecvate în mijloacele de transport în comun din Ploiești.

Iată ce povestește studenta:

“Știu că foarte multe fete pățesc ceea ce urmează să îți povestesc, tac și încearcă să meargă mai departe, însă îmi doresc ca eu să fiu cea care trage un semnal de alarmă. 

Mi se întâmplă destul de des să fiu acostată în autobuz de rromi, fără ca nimeni să arate interes față de acest lucru. Merg foarte mult cu autobuzul 30, dat fiind faptul că doar cu el mă deplasez până la facultate și înapoi acasă.

Sau, cel puțin, mergeam… acum prefer ca în unele zile să dau comandă de Bolt sau taxi, ca să evit mersul cu autobuzul, de teamă să nu pățesc și alte lucruri, mai grave decât cele de care am avut parte până acum.

Nu este normal să nu te simți în siguranță în mijloacele de transport în comun, cu precădere atunci când autobuzul este plin.

Nu este normal să nu mă simt în siguranță dacă îmi uit spray-ul cu piper sau electroșocul acasă, mai ales atunci când știu că mă întorc acasă când se întunecă. Nu a fost nevoie să le folosesc până acum, dar faptul că le-am scos și le-am ținut în mână atunci când mă simțeam în pericol, m-a salvat.

Se întâmplă foarte des să mă intersectez cu un anumit individ care face foarte multe probleme în Ploiești și sunt sigură că este cunoscut, mai ales în zona de Nord.

Citește și: Romina, VTM – filmul care nu este despre maneliști și cocalari, unde nimeni nu înjură, plus păcănele

Individul m-a agresat de două ori fizic, iar de mai multe ori doar verbal. Îl găsești foarte rar singur. Umblă mai mult în grup. Inhalează prenadez în spatele autobuzului, deschide ușile în mers și coboară unde dorește, cântă, vorbește tare și râde pe seama persoanelor pe care le vede mai vulnerabile sau temătoare. În cartierul Cina este foarte cunoscut și pentru faptul că a intrat în casa mai multor persoane, în principal persoane vârstnice.

Și ca el, sunt mulți alții. Recent, am fost agresată fizic și verbal de un alt individ de etnie rromă, trecut cu siguranță de 60 de ani. 

Am urcat prin fața autobuzului, am înaintat până la mijlocul acestuia pentru a mă așeza, iar când am trecut prin dreptul acestuia (menționez că era distanță de jumătate de metru între noi), m-a lovit cu un căruț în picior, în văzul tuturor călătorilor.

Autobuzul era plin, la ora amiezii. M-am așezat, l-am privit și a îngăduit să-mi adreseze niște înjurături printre dinți. A coborât la următoarea stație – nu am avut timp decât să mă minunez de lipsa de reacție a celor din jur.

Iar lucruri de acest gen sunt convinsă că se vor întâmpla constant, cu multe fete, fetițe care se duc sau vin de la școală. Acest lucru este trist. Trăim într-o societate care nu ne oferă siguranță, în care autoritățile nu își fac simțită prezența prea mult, în care doar controlorii “fac dreptate” în autobuze.

Și, mai ales, trăim într-o societate care s-a lipsit de empatie. Iar lipsa de ceva așa de vital, unde ne va duce?”, a povestit Mihaela, studenta agresată în autobuzul 30.

Citește și: Autism Virtual, diagnostic pentru expunerea excesivă la ecrane: “E nevoie de minim 1 an de terapie pentru rezultate”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

One Response

  1. Se numeste Franco..sau cel putin așa mi-au spus că se numeste ..politisti pe care i-am chemat atunci când l a agresat și ia luat fesul baiatului meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content