Portavoce pentru tineret

Serena Nicodin, ploieșteanca admirată de mii de fani pe internet: “Salariile mici din România sunt principalul motiv pentru care fac ceea ce fac”

Serena Nicodin, interviu, onlyfans, Ploiești, Colegiul de Artă Carmen Sylva, creatoare de conținut, viața în România

Serena Nicodin are 22 de ani, s-a născut în Ploiești și este creator de conținut online pentru una dintre cele mai cunoscute platforme dedicate adulților. A studiat la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești, însă, în clasa a 12-a a aflat că a fost exmatriculată din cauza absențelor.

Serena a acceptat acest interviu pentru a dezvălui întreaga sa poveste, fără perdea și fără să țină cont de faptul că ar putea fi judecată pentru ceea ce face. Consideră că este important ca în viață să faci ceea ce te face fericit. Serena urăște România din cauza salariilor care sunt prea mici pentru un trai decent.

Citește și: New Age la început de an: Cum să obții ce vrei doar cu puterea minții

Se gândește în mod constant la bani și îi vede ca fiind foarte importanți în ziua de azi. Ar intra în depresie dacă nu ar mai avea bani. Iubitul acesteia are locația sa pe GPS și toate parolele. Nu are nimic de ascuns față de el și nu vede de ce ar trebui să plece singură în cluburi sau la party-uri. Urmează interviul complet cu Serena Nicodin:

Serena, prezintă-te în câteva cuvinte. (nume, vârstă, pasiuni etc.)

“Bună! Eu sunt Serena, am 22 de ani și sunt creator digital pe Instagram și Onlyfans.
Îmi place să desenez, ascult muzică și să pozez.”

De ce nu ai reușit să termini 12 clase? Care au fost principalele impedimente?

“Păi, în al doilea semestru din ultimul an am încheiat 4 materii, la a cincea mi s-a spus că eram exmatriculată de o săptămână, din cauza absențelor. Degeaba am învățat și am încheiat celelalte materii, nimeni nu se obosea să-mi spună că sunt exmatriculată. Nu vreau să dau vina pe nimeni.

Eu am avut o perioadă destul de grea și într-adevăr nu mai ajungeam la școală fiindcă mă întrețineam singură și nu mai locuiam cu părinții. Totuși, nu eram preferata profesorilor, chiar dacă nu răspundeam urât. Multe profesoare aveau o problemă cu ținuta și apariția mea, de la păr până la cerceii din ureche.

Am pățit sa mi se pună 4 și, când s-a făcut inspecție în școală să aflu ca sunt de 6, însă erau și mulți profesori buni și înțelegători.”

Ce nu era în regulă cu vestimentația ta în școală? Era vulgară? Extravagantă?

“Faptul că era prea mult pentru ei. Depinde ce înseamnă pentru unii vulgar. Pentru mine niște blugi rupți nu-s vulgari. Părerile diferă. Atunci eram pe stilul rock. Nu trebuia să mă îmbrac sexy pentru a atrage oameni pe site.

Aveam pierce, purtam un palton negru lung și mănuși de piele tăiate la degete. Nu era vorba de vulgar, era prea mult pentru unele profesoare: lentile, cercei, mănuși . «La școală nu se face parada modei» zicea o profesoară.”

Cum ai ajuns să îți faci cont pe onlyfans? Detaliază începuturile.

“O prietenă mi-a spus de site. A durat ceva pana m-am hotărât, mie îmi plăcea să mă machiez, să mă aranjez și să fac poze artistice. Am peste 1800 de poze pe Facebook. Am început ședințele foto la 15 ani, era pasiunea mea.

Deși toată lumea zicea să le las și să mă concentrez pe școală. Când ne întrebau la școală ce vrem să devenim eu nu aveam un răspuns. Nu voiam să devin nimic. Nici acum nu vreau. Mult timp mi-am căutat un răspuns și l-am găsit abia recent. Vreau să fac ce îmi place și să fac bani mulți din asta. Nu mă interesează nimic altceva.

Citește și: Cum să iei țeapă pe Tinder în stil mare

Oricum, a fost horror prima luna, atunci când am făcut doar 300$. Am început să plâng. Nu îmi asumasem faptul că mă vor judeca mulți și am fost intr-un stres pe ideea de «toate astea pentru doar 300$?»

Deja mă vorbea tot Ploieștiul și la momentul ăla nu merita. Norocul meu că am pornit pe artistic și nici măcar nu era nud. Dar e de ajuns să ai cont ca să te creadă toată lumea prostituată. Ce să le mai explici de artistic?

Mulți oricum nu înțeleg ca onlyfans-ul nu se bazează neapărat pe conținut pentru adulți. Am câștigat sute de euro fără să fac nimic. De exemplu, un băiat m-a rugat să joc un rol în care eram mentorul unuia de îl bătea pe Van Damme și să fiu îmbrăcată în rochie de club. Tot ce a trebuit sa fac a fost să mă bucur că își ia Van Damme bătaie. Mulți vin și cer anumite roluri. Cred că le place actoria mea.”

Ce părere au părinții și prietenii despre faptul ești creatoare de conținut pentru adulți pe platforma anterior menționată?

“Ii mulțumesc lui Dumnezeu că am niște părinți super și au înțeles ce înseamnă independența mea. Nu se simt rușinați de alegerile mele fiindcă nu au legătură cu modul în care m-au crescut, ci doar cu ce vreau eu de la viață. Plus că am zis … eu am început pe artistic.

De multe ori mama m-a și ajutat, îmi făcea poze, umblam prin casă în ținutele în care făceam poze. Cei 7 ani de acasă îi am și sunt foarte politicoasă cu cei care mă respectă. De multe ori am ajutat și ospătarii să-mi strângă masa dacă mai era de luat un pahar sau ceva minor, ca să nu mai facă două drumuri.

Citește și: De ce Denise Rifai este mai rea decât Măruță

Când am făcut asta în Spania la un restaurant chinezesc lumea se uita ca la felul 14, că mi-am dus farfuria. Asta fiindcă era foarte aglomerat și eu deja chemasem chelnerița de 4 ori și am zis sa ii ușurez munca. De fel sunt o persoana karmică, ce îmi dai aia primești. Totuși, nu poți aștepta respect dacă nu respecți, nu?

Plus că mama știe ce supărată aș fi pe viață fără bani (e mai mult o glumă!). Orice părinte cu adevărat bun și iubitor își dorește ca al său copil să fie fericit și bine. Doar cei egoiști privează copilul de alegeri proprii și de fericire pentru statutul social. Pe ideea de «să nu îndrăznești să faci asta! Să mă vorbească pe mine satul?» Asta mi se pare cea mai mare dovadă de egoism din partea unui părinte – vorbind după 18 ani ).

“Prietenii îi selectez cu atenție. Nu au de comentat de viața mea personală, cum nici eu nu am de a lor. Într-o prietenie e importantă conexiunea și înțelegerea, relația de prietenie în sine, nu jobul, pasiunile sau alte chestii personale.

Mi se pare o prostie să intre în discuție ocupația când e vorba de prietenie, atât timp cât nu face nimic ilegal sau periculos. Dacă e ilegal și periculos, tot nu m-ar interesa pe mine, dar aș avea grijă să nu fiu implicată. Dacă nu mă judecă părinții, clar nu aș da nimănui ocazia să mă judece în calitate de prieten. M-ar bufni râsul, sincer. Singura persoană care are dreptul să mă judece sunt eu.”

Cum faci față părerilor negative care vin în direcția ta și care te judecă, în mod constant?

“Alegerile mele m-au adus unde sunt azi și viața mea este foarte frumoasă. Nu aș fi reușit fără mine și doar eu am muncit pentru viața asta. Cum se gândesc unii că au dreptul să judece «job-ul» meu nu știu. La început m-am gândit puțin la ce va spune lumea? Acum știu. Lumea bună nu va spune nimic fiindcă are treburi mai bune de făcut, iar ceilalți nu au subiecte mai importante – probabil viețile lor sunt plictisitoare.

Oricum, eu nu prea mai am timp sa gândesc sau să vorbesc despre faptul că alții mă vorbesc. Sunt bine, nu îmi pasă, mai ales că multe păreri urâte vin după ce nu primesc o poză gratis sau nu le răspund. Nu am dat de o persoană importantă, cineva ajuns bine care să mă judece.

Citește și: Cum arată Art Safari 2022, artă în valoare de peste 14 milioane de euro – VIDEO

Eu nu pot lua în considerare decât critica constructivă și acolo doar dacă vine din partea unui om realizat, cu capul pe umeri și o viață foarte bună. Dacă îmi scrii din Măgurele ca sunt c**vă, probabil că nici nu ajung să citesc mesajul fiindcă nu ești într-o zona de interes.

În mai puține cuvinte, cum ar putea să mă intereseze ce zic oamenii răi? Dacă vine și îmi zice Țiriac, îl cred. Dacă îmi zice Mărioară după ce e suparată ca a trebuit să ducă vacile pe pășune, clar, e irelevant pentru mine. La fel cred că e și pentru alte modele de top fiindcă de aceea suntem de top.”

Care este părerea ta despre tinerii din ziua de astăzi? Sunt rătăciți? Ce anume le lipsește?

“Nu pot sa mă dau cu părerea. Tinerii se împart în multe categorii. Unii mai nebuni, mai rătăciți, alții mai cuminți. Nu îmi dau cu părerea despre chestii pe care nu le cunosc exact și au mai multe dedesubturi.

Sper doar ca toți să își găsească vocația și să facă ceea ce îi face fericiți, indiferent de cum sunt acum. Dacă avem oameni asumați și fericiți, totul e mai bine. Energia este mai bună, fără răutate și violență.

În concluzie, sper doar să găsească ceea ce le lipsește, dacă le lipsește ceva și odată ajunși la maturitate să aibă viața pe care și-o doresc. Dacă pentru mine s-a întâmplat, pentru restul îmi doresc doar să iși prelucreze potențialul și să se mulțumească pe sine.”

Poți afirma că reușești să trăiești din veniturile pe care le ai din onlyfans? Poți spune care a fost, aproximativ, cel mai mare câștig al tău pe o lună de zile?

“Normal, când vine vorba de Onlyfans și puțin înseamnă mult. Adică să faci extrem de puțin pe onlyfans înseamnă cam vreo 2 salarii din România și puțin vreo 4-5. Prietena mea din top tocmai era supărată ca a făcut 15.000 euro.

De obicei făcea dublu. Nu am să spun aici exact cât am făcut cel mai mult într-o lună fiindcă scopul meu nu e să mă laud, dar dacă este cineva foarte curios de subiectul acesta… veniturile mele sunt aproximate de cateva site-uri, se găsesc pe net. Oricum, când arăți bine, ești pasionată și e vorba de onlyfans, deja vin în discuție sume foarte plăcute. Extrem de plăcute.”

Te simți sau te-ai simțit vreodată vinovată pentru faptul că faci onlyfans?

“Nu am de ce să mă simt vinovată. Nu fac rău nimănui, fac doar ce îmi place și fac bani din asta. Chiar nu văd de ce m-aș simți vinovată sau de unde apare ideea asta.

Nu se leagă deloc în capul meu. Vinovată m-aș simți doar dacă aș face trafic, aș fi matroană sau aș face o crimă. Trebuie să faci ceva rău unor persoane ca să te simți vinovat. Eu nu fac rău nimănui.”

Care este relația ta cu banii? Cât de importanți sunt banii în ziua de azi?

“Plâng fără ei. Putem spune că sunt materialistă, nu atât încât să privez adevărata iubire pentru a sta cu un bărbat pe baza portofelului, dar încât să mă stresez și să nu dorm nopțile ca sa fac mai mulți. Mă gândesc constant la bani, am nevoie de ei. Viața mea deja e scumpă.

«Nu aș putea să mai fac puțini bani fiindcă totul s-ar strica»

Aș ajunge în depresie cred și nu mi-e rușine să recunosc. Mulți oameni cu bani ajung în depresie dacă nu îi mai produc constant, însă ei nu recunosc. Asta e singura diferență – eu sunt mai directă și reală. Imaginează-ți că de la 20.000 € lunar ajungi să trebuiască să trăiești cu 20 de milioane…

Cine nu ar intra în depresie?! Iar ca importanță: efectiv mori fără bani. Dacă ești bolnav și n-ai bani de tratament, mori . Cam atât de importanți. Ai bani, trăiești. N-ai bani, te chinui să trăiești.”

Știi care este salariul minim pe economie în România? Ai putea trăi cu acel salariu o lună de zile?

“Da, din păcate și părinții mei lucrează pe același salariu. Nu aș putea trăi cu un salariu de genul. Îmi pare rău să spun și de risipa pe care o fac, dar cheltui un salariu când dau o comanda pe Shein. Mi-e scârbă de salariile din România!

Asta urăsc cel mai mult în țara asta. Îmi pare rău de toți cei care sunt corecți și fac o școală pentru un salariu de nimic. Îmi pare sincer rău, cum îmi pare și pentru părinții mei. I-am văzut de mică cum strângeau la saltea, de aceea nu am vrut niciodată să mă angajez.

Citește și: Șobolanii sunteți voi. Despre minciunile din spatele cărților de educație financiară

Totuși, la 18 am făcut-o: am fost ospătăriță. Am stat o lună și i-am lăsat cheile într-o noapte fără ca măcar să îmi dau demisia. Numai când aud subiectul salarii mă apucă nervii având în vedere că îmi aduc aminte prețurile.

Desigur, pentru mine nu e nici o problemă fiindcă am ales să fac să nu fie, dar pentru toți cunoscuții mei încă există această problemă. Mai bine cerșesc: se fac mai mulți bani. Pentru mine, din perspectiva mea, este teribil ce se întâmplă în România.

Chiriile sunt un salariu și jumătate. Cum se presupune că ar trebui să mai și mănânci? Dacă mai ai și 2 copii, ăla ești. Tocmai de asta îi sfătuiesc pe toți să își urmeze pasiunea și să încerce să o monetizeze online, fără șef.

Banii sunt mulți doar când lucrezi pentru tine, nu pentru alții. Plus că dacă o faci din pasiune ai șansa să ajungi departe fiindcă faci ceea ce îți place.

Probabil și asta m-a făcut să nu iau școala așa în serios. Mama când mă avea pe mine făcea și facultate. A învățat mult mama și i-a plăcut, încă îi place. Nu are cel mai mic salariu, dar în România și alea mari sunt mici dacă mă întrebi pe mine.

Din perspectiva mea nu a meritat niciodată și nici nu va merita să te angajezi în România. Acum internetul îți dă oportunități pe orice nișă. Poți face bani și dacă vinzi poezii, editezi poze, reclame, scrii articole. Orice, efectiv orice. Nu se compară cu a fi doctor, dar dacă vrei să te faci doctor… nu în România!

Urăsc salariile din România, aș putea sta mult pe subiectul ăsta. E principalul motiv pentru care fac ceea ce fac și de aceea nu ar fi avut rost să mă chinui să repet clasa a douăsprezecea. Am văzut cât a învățat mama degeaba. Școala e importantă, dar nu e mereu calea către succes, din păcate, mai ales în România.”

Ce părere ai despre relațiile de cuplu din ziua de astăzi? Ce le lipsește cuplurilor din punctul tău de vedere?

“Mie nu îmi place noua modă. Nu cred în libertate personală. Iubitul meu are locația mea pe GPS și toate parolele. Atât timp cât nu ai nimic de ascuns, nu văd de ce ar trebui să pleci singur în cluburi sau la party-uri.

Când vine vorba de dragoste, sunt de modă veche. Iubitul meu poate veni cu mine și două prietene pe afara dacă vrea. De ce să trebuiască să rămână acasă? Sau invers. Eu ies cu el la bere și el vine cu mine la restaurante. Sunt o persoană implicată total în relații. Îți dau totul, dacă îmi dai totul.

«Într-o relație de iubire așa ar trebui sa fie, să dai totul. As fi în stare să mor pentru persoana iubită, dacă merită.»

Le lipsește emoția! Chiar și suferința. Dragostea e foarte frumoasă când o trăiești din plin. Plus că multe relații din ziua de azi sunt tip business: groaznic! Nu aș suporta un om pe care nu îl iubesc 24/7. Bine, mie oricum îmi spune mama că sunt emotivă, dar nu îmi pasă.

Asta e adevărata dragoste, trăită la toată intensitatea ei. Doar așa te poți bucura de ea. Daca e o dragoste strategică, nu aduce decât stres, griji și nervi. Cel puțin pentru mine așa ar fi. Le mai lipsește loialitatea. Acum e la modă să înșeli, să îți bârfești bărbatul, să fii femeie rea. Asta este ceva foarte nociv.

Citește și: 10 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte să mă mut în UK

Nu are cum să fie benefic pentru o relație. Clar nu sunt nici de modă veche pe principiul femeia la cratiță. Aici intervin alte speculații sociale, sa zic așa și cam neinteresante pentru mine. Ca și ideea de «bărbatul ține casa, aduce banii». Nu, fiecare ajută cum poate înflorirea relației. Importante sunt doar următoarele: emoția, înțelegerea, integritatea, sinceritatea și comunicarea.

Toată nebunia asta cu ‘bad bitch’ este din cauza suferinței. Multe vor să nu mai sufere cred. Așa că preferă să subjuge sentimentele și să urmărească alte interese. Am încercat și eu pe la 17 ani să nu mai simt, dar la mine nu s-a putut .

«Eu asta sunt, mă dau pe tavă dacă meriți și văd interes și dragoste»

Să nu se înțeleagă greșit! Nu sunt de acord să oferi tot unui om care nu oferă nimic. Iubirea trebuie trăită la intensitatea de care spun eu doar când e din ambele părți. Să nu uităm ca în primul rând să ne iubim pe noi!

Dacă te iubești pe tine și găsești o persoana care te iubește, nu poți să nu îi oferi tot. În final îți oferi ție tot prin iubirea persoanei și conexiunea va fi de neegalat. Când iubirea vine din ambele părți, tot ce oferi se întoarce. Nu poate decât să înflorească. Acum tu alegi ce să oferi.

Dacă ai găsit o persoană care te iubește și o arzi «bad bitch», să nu te miri de ce nu a mers. E valabil și pentru băieți. Iubirea trebuie și ea întreținută și necesită implicare/efort. Asta însemnând să nu uiți să mângâi, sa comunici, să petreceți timp de calitate împreună. Ai grijă de iubirea ta și vei vedea și florile.”

Consideri că meseria pe care tu o practici în prezent este una care va fi tot mai “vânată” de către viitoarele generații? Explică.

“Da! Clar! Și va fi din ce în ce mai vânătă. Easy money. Depinde la ce te referi exact, pentru că eu nu fac doar only, ci fac cam tot ce pot și ține de online. De la tiktok la promoții pe Facebook.

Strict despre Onlyfans, în alte țări este cea mai practicată meserie. La noi încă «e rușine maică». Stai să vezi când dispare rușinea. Foarte multe vedete deja fac asta și va lua amploare din ce în ce mai mult. Acum doi ani erau 10 fete în România care făceau. Acum sunt sute. Multe mă roagă sa le promovez.”

Ce părere ai despre cei care sunt plătitori pe platforma de conținut pentru adulți?

“Se împart în multe categorii. Mulți vin doar sa poată vorbi cu mine și sunt super drăguți , dar am și oamenii care vin și mă înjură că nu postez atât de explicit cum vor ei. Nu înțeleg că site-ul e destinat mai mult fanilor.

Eu nu am timp să vorbesc cu toată lumea care îmi scrie pe Instagram sau TikTok, așa că ei se abonează ( și băieții și fete) că să poată vorbi cu mine cât vor ei. Într-adevăr, se bazează pe poze atrăgătoare, dar nu la asta se rezumă. Plus că e o platforma super fiindcă ai mai multă libertate decât pe Instagram, Facebook si TikTok.”

Care este cel mai mare vis al tău?

“Să ajung să îmi pot permite orice doresc. Să cumpăr orice cu banii jos și să am o viața bună.”

Care este lecția pe care ai învățat-o până la cei 22 de ani ai tăi?

“Pai sunt multe. Foarte important e să te cunoști și să știi ce vrei ca să îți poți oferi. Doar așa poți fi fericit și nu e bine pentru psihic să cauți fericirea constant. Să nu ai încredere oarbă în oameni.

Mereu trebuie să fii atent la intențiile lor. Să fiu recunoscătoare pentru tot ce am. Încă învăț pentru că mereu vreau mai mult. E bine să nu vorbești prea mult subiecte delicate în circumstanțe nefavorabile pentru tine. Multă muncă nu înseamnă și rezultate magnifice dacă nu implici și o energie bună.”

Cea mai mare frică a ta?

Mi-e frică de reacțiile mele la nervi, sincer. Pot fi foarte impulsivă, aspră, dură și nebună. De mine mi-e cel mai frică. Sunt singura care poate distruge tot ce am clădit până acum. Când mă enervez rău sunt alta, parcă sunt doua Serene în mine. Depinde pe care o scoți la suprafață. Una îți aduce floricele, una e Lamă Crimă.

La final, lasă un mesaj pentru cititori

Mulțumesc fiindcă mi s-a dat oportunitatea să explic și mulțumesc celor care au rămas până la sfârșitul articolului. Vă pup și vă doresc numai bine!

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content