generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

10 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte să mă mut în UK

Alexandra Tolu, slices of uk, generatia lui John

Ce aș fi vrut să știu când am aterizat în Uk? Destule cât să am măcar o vagă idee referitoare la cum merg lucrurile pe aici. De exemplu, aș fi vrut să știu că am nevoie de pașaport pentru a-mi face card de lire. A mers și cu buletin, nu e problemă, dar ar fi fost mai la îndemână celălalt act de identitate. 

Tot referitor la buletin, știați că nu este acceptat ca dovadă pentru a vă cumpăra alcool? Am pățit să fiu refuzată în față fiindcă nu aveam cum dovedi că sunt majoră, deși eram!!!

Încă un lucru amuzant acum, dar frustrant la momentul întâmplării este acela că trebuie sa îi faci semn șoferului de autobuz pentru a opri în stație. Altfel, stai mult și bine. Vă spun din experiență. Exact la fel este și cu apăsarea butonului pentru a opri. Am făcut trasee noi, neștiind acest aspect. De asemenea, la coborâre e frumos sa îi mulțumești șoferului. 

Limba este diferită peste tot, precum avem și noi dialecte și accente. Uneori, nici ei nu se mai înțeleg între ei. 

Englezii au expresiile lor când vine vorba să salute sau să spună la revedere, precum “you all right?!”, sau “see you later”, deși probabil nu vei mai întâlni persoana respectivă. Dar nu va fi aproape niciodată așa cum am învățat la școală. 

Încă un lucru! Fiți politicoși! Nu întrebați “what?!” atunci când vă este neclar un lucru. Mai degrabă spuneți “excuse me/pardon me?”. Veți face astfel comunicarea mai prietenoasă. 

Un lucru pe care să nu îl faci este acela de a ignora un cerșetor. Este la latitudinea ta dacă dorești să îi dai sau nu, dar să nu îl ignori! Îi poți spune frumos: “I’m sorry. I have no change”. Iar ei vor înțelege. 

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care mi-aș fi dorit să le fi cunoscut când am venit în Uk, dar sunt aspecte pe care le înveți din mers, în momentul în care ești pus în situația respectivă. 

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Dragonul Vesel

Dragonul Vesel

Sunt Alexandra, am 22 de ani și sunt studentă la masterat în Marea Britanie. Îmi place să călatoresc și să cunosc oameni, așa cum sunt ei. Zâmbesc cât se poate de mult și încerc să fac persoana de lângă mine să se simtă acceptată și în largul său, mergând pe deviza “Frumusețea se află in ochii privitorului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content