generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

New Age la început de an: Cum să obții ce vrei doar cu puterea minții

Atunci când am hotărât să îmi fac viața mai frumoasă desigur că m-am gândit să apelez la manuale de dezvoltare personală. Dar pe lângă „Mindset”, „Arta subtilă a nepăsării” și alte asemenea, mi-au căzut pe mână și câteva cărți care vorbeau despre o lege a atracției în Univers total diferită de cea pe care o știam de la școală.

Unele care spuneau că poți să obții ce vrei tu doar dacă te gândești la asta. După ce le-am citit nu am putut să nu mă întreb: legile Universului- adevărate sau bullshituri New Age?

Ce e mai exact legea asta?

Pe scurt, zice că tot ceea ce simți și gândești, atragi. Că nimic nu este întâmplător și dacă urmezi „rețeta potrivită” poți să faci ca mașina, jobul, relația sau casa visurilor tale să se materializeze. Adică, folosind puterea minții, îți imaginezi că ai un Lamborghini în garaj și….apare. Sau, în orice caz se zice că Universul va face posibil să îl obții mai devreme sau mai târziu. Bineînțeles, cea mai cunoscută carte pe tema asta este „The Secret” care a cucerit mari celebrități precum Oprah sau Ellen DeGeneres. Totuși, autoarea nu vine cu nimic nou pentru că tot ce descrie ea pe acolo a fost descoperit prin 1910 iar probabil cel mai important nume în ceea ce privește „legea” universală este Neville Goddard (asta dacă vrei să afli mai multe despre subiect).

Și totuși… funcționează?

Am avut câteva experiențe în care ce mi-am dorit s-a îndeplinit. Acum nu sunt foarte convinsă că „legea”  universală și-a spus cuvântul sau au fost niște simple coincidențe. Mai testez și vă spun. Totuși, cred că merită încercat mai ales că tehnicile prin care poți face ceva să devină realitate sunt destul de simple și nu te costă nimic. Nu ai nevoie decât de puțină liniște și niște intenții clare. Cel puțin așa se spune.

Cel mai important: atenție la escrocherii

Nu am citit doar cărți pe subiectul ăsta. Am văzut și multe clipuri pe YouTube, toate de la youtuberi străini pentru că acolo conceptul e foarte răspândit. Dar, pentru că românii nu se lasă mai prejos, mi-a apărut un Ad cu un clip al unei doamne care promitea că te va învăța cum să obții ce-ți dorești folosind această lege…contra cost.

Nimic greșit până aici doar că ea promitea să îți spună „Secretele întregii vieți” folosind și pasaje din Biblie și făcând în cartea respectivă o ciorbă cu religie și chestii științifice. Or, ceea ce a făcut ca această lege să fie atât de populară și să pară atât de credibilă este tocmai explicația științifică (mai exact, cu muuuultă fizică cuantică) pe care o are. Toți autorii care au scris despre ea spun că este ca gravitația: dacă nu o vezi, asta nu înseamnă că nu există.

DISCLAIMER: Nu râd de oamenii care cred în „legile” Universului. La fel cum nu râd nici de cei care nu o fac. Ești liber să faci și să crezi ce vrei. Personal, am avut câteva experiențe care să mă convingă că nu e chiar un bullshit. Totuși, nu au fost suficiente.

Citește și: Cum am ajuns să fiu umilit de un livrator Tazz pentru că nu i-am dat bacșiș

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content