generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Loren cel Toxic și prietenii săi. Povestea pick-up artistului eșuat

Loren Loghin

Astăzi aflăm cine este „pick-up artistul” Loren Andrei Loghin, care învață bărbații cum să abordeze femeile într-un stil foarte agresiv care seamănă a hărțuire, cum a reușit să strângă o comunitate în jurul său care să-i asculte sfaturile și de ce este un personaj toxic.

Cum a început povestea

A fost odată ca niciodată…un personaj care făcea filmulețe pe internet. Îl chema Loren „cel toxic” Loghin. Dacă numele eroului nostru de astăzi nu vă sună cunoscut, atunci vă spun eu cine este (sau cine se recomandă el a fi) : un Pick-up artist. Adică, un nea Caisă care profită de naivitatea unor băieți singuri care vor să își găsească o parteneră. Acest „mascul-alfa” oferă cursuri celor care vor să învețe tainele seducției. Ca orice personaj dintr-o poveste, Loren reprezintă un simbol: acela al masculinității toxice care tratează femeile ca pe niște obiecte, niște trofee pe care le colecționezi.

Hai să facem un exercițiu de imaginație: ești fată, mergi liniștită pe stradă. Ai căștile în urechi, ochii în telefon și cel mai probabil te grăbești să ajungi undeva.  De nicăieri apare un tip care se oprește în fața ta. Nu vrea să te întrebe cât e ceasul sau încotro e stația de metrou. Vrea să îți spună că “i-ai părut interesantă”, că ar vrea să-i dai Instagramul și propune să vă vedeți la o cafea. Ce faci în situația asta? E greu de zis. Poți să-l refuzi, poți să-l ignori și să treci mai departe sau poți să îi dai ce ți-a cerut. Orice ai alege să faci, situația e dubioasă.

Prieteni, asta îi învață Loren Loghin pe “adepții” săi: cum să hărțuiești tinere femei pe stradă și cum să le spui cele mai expirate glume și remarci ca să o “agăți”. Canalul de YouTube Fără Sens TV e plin de clipuri în care fetele își văd liniștite de drum dar sunt oprite de Loren și compania în încercarea de a ne demonstra că ei sunt bărbați alfa. Loren numește asta într-un mod foarte profi: „abordări pe teren”. Nu, omule, nu ești reporter sau arhitect ca să „ieși pe teren”. Doar deranjezi niște tinere pe care le pui într-o situație jenantă și îi înveți și pe alții cum să facă asta.

Fetelor, știu cât de cringe vă simțiți atunci când vine unul să ceară un cont de insta și un date . Și băieți, vă spun un secret: nu ne place să fim oprite din drum MAI ALES când avem căștile în urechi așa random de tot felul de indivizi.
Pe scurt, ce face Loren este să capitalizeze disperarea (știu, e un cuvânt dur) unor băieți nesiguri pe ei. Dacă nu ar avea un public care să creadă că o carte și niște clipuri pe net le vor aduce iubirea vieții lor, o parteneră sau măcar un one night stand, cel mai probabil Loren ar vinde covrigi și merdenele la metrou. Dar stați! Asta nu e tot! Loren nu îi învață doar cum să cucerească (a se citi hărțuiască) tinere pe stradă.

Cum… nu lucrează doar pe teren?!

Nu. El a scris niște tehnici și pentru mediul online. Ca să o poți spama chiar și la ea acasă. Pentru că de ce sa stea liniștită într-o sâmbătă seară când ar putea sa răspundă din bun-simț sau plictiseală unui băiat care a învățat din manualul de “seducție”. Vrei să îi răspunzi la un story și să îi faci un compliment? Go ahead. Dar fii sincer, nu da copy-paste la replicile odioase ale lui Loren. Nu funcționează. De fapt, nu lua în seama nici un pick-up artist. Ei fac bani pe spatele vostru, băieți. Vreau să văd un singur exemplu. Un tip care a reușit să-și facă o relație urmând sfaturile guru-ului Loren.

Clipuri, cărți, masterclass-uri, grupuri de Facebook…credeți ca s-a oprit aici? Omul nostru organizează chiar și o tabără de seducție care nu e gratuită. Domn’ profesor adună elevii și le dă feedback în funcție de tehnicile de agățat (hărțuit) folosite în Vama Veche.
Nu mă înțelege greșit. E în regulă să îi faci un compliment unei fete sau să te bagi în seama cu ea atunci când ați avut un schimb de priviri pe bancă, în parc, spre exemplu. Dar încearcă să nu faci asta atunci când o vezi grăbită, cu ochii în telefon, eventual punându-te în fața ei și făcând un țarc cu brațele ca să fii sigur că nu fuge nicăieri.

De ce este un personaj negativ

Ceea ce am observat foarte mult în clipurile lui este că Loren transformă femeile în cifre. Spune că îți va oferi „consulting” și tehnici de abordare explicate matematic. Loren, cred că te-ai rătăcit. Aici nu suntem la firma de consultanță financiară să ne explici tu raportul anual despre profit și performanță cu grafice și Excel-uri. Aici vorbim despre femei, ființe umane. Fiecare e unică în felul ei. Nu există o rețetă sau un șablon care să funcționeze pentru toată lumea. Unele femei preferă bărbații direcți, altele preferă să o ia încet și mai pe ocolite. Dar e mai ușor să minți oamenii că tu ești Loren, zâna cea bună, care are o baghetă fermecată care îi va face un magnet pentru gagici, nu-i așa?

Loren nu doar că păcălește fără rușine băieți care vor o relație. Ăsta e cumva cel mai mic rău pe care îl face, până la urmă nu ia banii cu forța. Ceea ce face el este să-i învețe pe „discipolii” săi că e perfect în regulă să privești femeia ca pe un obiect, că un mod de a primi validare personală este să fi avut cât mai multe partenere și că noi suntem niște „mase de manevră”, o turmă de oi dacă vrei pe care o poți manipula după rețeta fermecată pe care ți-o oferă el. De asta nu o să avansăm niciodată ca societate. Pentru că există și astfel de specimene care te învață că nu suntem egali.

Cum a reușit Loren să își strângă o comunitate de fani atât de numeroasă?

Mă așteptam ca atunci când Loren Loghin debitează baliverne în clipurile lui să primească înjurături în comentarii. Ei bine…nu. Secțiunea de comentarii e plină de laude și mulțumiri la adresa eroului nostru. Chiar e bun în ceea ce face, nu? Loren agață pentru că arată bine după standardele multor femei. De asta multe tipe ignoră uneori ce scoate pe gură și se fac că nu observă cât de libidinos e „pe teren”, nu pentru că ar spune niște cuvinte magice care să funcționeze oricând și cu oricine. El vinde iluzii și speranțe false multora. Poate face asta pentru bani. Sau poate… chiar și el are probleme cu încrederea în sine și face pe pick-up artistul ca să obțină validare personală, ceea ce l-ar transforma dintr-un lup însetat de bani și publicitate într-un omuleț trist (hai să semnăm petiția „Loren la terapie”).

Pe final, îți dau eu un sfat gratis ca să nu îl mai îmbogățești pe Loren: e o linie fină între gesturile pe care le faci ca să te bagi în seamă cu o tipă și hărțuire. Dacă îți dă seen nu îți „testează perseverența” cum ți-a zis ție maestrul Loren. Înseamnă că nu e interesată. Move on. Așa că, brief recap: nu oprești fete pe stradă când vezi că sunt grăbite, nu le spamezi cu mesaje, fă-le un compliment din suflet și lasă discuția să meargă de la sine. Dacă vezi că trebuie să forțezi, las-o baltă.

Loren ““Loghin – tanc financiar, pick-up artist, gamer și maestru al farselor

Dar Loren nu este expert doar în pick-up. El mai are câteva canale: pe unul dintre ele te învață cum să faci bani pe YouTube și pe TikTok, un canal de farse (https://www.youtube.com/watch?v=XJv72qOCw9M – aici este, dacă nu mă credeți) și două canale de gaming ( clipurile astea sunt cele mai inofensive). Pe Fără Sens însă, am tot așteptat ca eroul nostru să spună: „ACEST CLIP ESTE UN PAMFLET ȘI TREBUIE TRATAT CA ATARE”. Ei bine, nu a făcut-o. Eu vă spun însă că acest articol este un pamflet tocmai pentru ca eroul nostru să nu mă arunce în temniță. Așa că, dragă Loren, no offence.

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content