generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

I-am găsit clona lui Loren: Arman Abbasi duce „abordările” pe stradă la un nou nivel

arman abbasi

Începe atacul clonelor! Am găsit pe net un nou Loren, cu un nume la fel de exotic: Arman Abbasi (nu te poate aborda pe stradă cineva numit Costel Jurcă). El are clipuri foarte dubioase, cum altfel? Mai exact la el pe canal găsești „o ciorbă”: farse, experimente sociale, interviuri și abordări. Ce-i lipsesc lui sunt clipurile educative despre cum să agăți fete pentru că el nu e un pick-up artist ca maestrul Loren, însă asta nu-l oprește să iasă pe teren. Dar hai să aflăm mai multe despre acest tânăr în cele ce urmează.

De ce m-am umplut de nervi urmărindu-l

Pentru că „farsele” lui sunt atât de amuzante încât la ele ar râde, poate, un copil de 5 ani. Sau cineva cu un singur neuron. Un exemplu pe care aș putea să ți-l dau e farsa cu pepenii zemoși și cu baloanele mari. Arman a avut încă 2 complici: unul filma, iar altul ținea în mână fie doi pepeni fie două baloane și mergea numai în spatele fetelor. Omul nostru venea din direcția opusă și striga „Mamă, ce pepeni zemoși ai” sau „Wow! Ce baloane uriașe. Aș vrea să mă joc cu ele”. Evident fetele reacționau într-un mod neplăcut. Unele își ridicau gulerul tricoului, altele se uitau. O tipă chiar l-a înjurat. Pentru că asta nu e amuzant deloc. Efectiv pui niște tinere într-o situație stânjenitoare. Ți-ar plăcea să-ți răspundă cineva cu aceeași monedă?! Să zicem…să strige o fată la alta care se află în spatele tău și care ține în mână un carton de ouă: „Vai, ce oușoare mici! Sunt de prepeliță?”.

Am văzut și alte clipuri. Dar nu știu ce m-a enervat mai rău: conținutul în sine sau comentariile.

Trebuie să fie troll în comentarii

„Unele sunt casiere la magazinul din colț și se poartă ca niște dive”, „Tipa de la minutul X duce lipsă de vitamina P”, „Data viitoare să le oferi bice sau cătușe cu puf”- sunt comentarii culese de la câteva videoclipuri. Măi, tată, tu auzi ce spui?! Oamenii ăștia nu se gândesc cum se simte o tânără când stă liniștită pe bancă în parc și se trezește dintr-odată la o „cină romantică” (pentru cine nu știe, are Arman un clip cu niște prieteni în care unul dintre ei se așază pe bancă lângă fete, pune o melodie cringe de pe telefon și altul vine cu o masă din aia de plastic pe care i-o pune în față și cică a organizat o cină romantică).

Da, sigur, nu face rău nimănui dar farsele astea sunt fumate din 2003. Adică poți să te maturizezi și să faci alt tip de content tot pe umor dar să nu pară că te uiți la Pastila de Râs pe ProTv. Și ai reușit să strici starea de relaxare a cuiva care își vedea de treabă cu o farsă care nici măcar nu a fost amuzantă.

Experimentele sociale…idee bună sau nu prea?

Pe lângă farse și abordări, Arman mai face și experimente sociale. Da, în teorie pare o idee bună să vezi ce ar face societate în anumite situații. Din nou, nu rănește pe nimeni. Doar că sunt complet irelevante. Adică vrea să afle, spre exemplu, ce ar alege oamenii străzii între băutură, țigări sau mâncare. Cui îi pasă? Tu îi dai bani unui om de pe stradă, ți-ai făcut partea. Dacă el vrea să-și ia după țigări în loc de ceva de mâncare, aste îl privește pe el. Până la urmă tot asupra lui se răsfrânge. Sau vrea să vadă câți oameni i-ar da bani de benzină sau l-ar caza pentru o noapte. Sure, înțeleg pe undeva ce vrea să arate, dar experimentele sociale nu salvează România. Adică dacă ai fi pus pe într-o situație în care să nu mai ai bani de benzină sau să n-ai cazare pe bune, oricum nu poți să te bazezi pe experimentele astea. Literalmente nu știi peste ce persoane dai. Pot să te ajute sau nu. E chestie de noroc.

Arman și Loren= Love

Ți-am zis la început că Arman e Loren wannabe. Păi se confirmă. Arman și Loren au filmat împreună 2 clipuri pe Fără Sens Tv. Și ghici ce făceau acolo? Exact. ABORDĂRI. Adică opreau fete pe stradă, same old. Arman mai are multe de învățat de la Loren care, hai să fim sinceri, știe ce face. E deranjant dar măcar are vorbele la el. Arman în schimb…trebuia să ia notițe. Și nu zic doar eu asta, ci și cei din comentarii: „Imi este rușine să mă uit când îl văd pe Arman”, „Am murit la Abbasi, mă simțeam eu rușinat”, „Învață-l și pe Arman să abordeze că e cringe rău”.

Concluzie

Farse răsuflate, experimente sociale ratate, abordări dureros de urmărit…și vreo 200 de mii de abonați. Ăștia suntem, prieteni. Da, deranjează lumea pe stradă și îți dă 2003 vibes, dar există și o parte bună. Care ar fi aia? Spre deosebire de Loren, băiatul ăsta nu-i jupoaie pe alții de bani cu masterclass-uri, cărți sau alte materiale „educative” și nici nu face clipuri în care împrăștie masculinitate toxică ca să-i încurajeze și pe alții să se poarte la fel. Totuși, dacă mai iese la agățat pe stradă, ar putea să învețe de la Loren. Ăla are texte și vrăjeala-n ADN.

Disclaimer: Nu săriți dacă vă place contentul de pe canalul lui Arman. Sunteți liberi să vă uitați la ce vreți voi. E un pamflet. Eu scriu aici răutăți gratuite ca să ne mai distrăm puțin.

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content