generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Tipul din filme există. Se numește Bogdan Stoica și l-am visat de Sânziene. Și de Bobotează

Bogdan Stoica

Despre Bogdan Stoica (sau Fido pentru cunoscători) ar fi atât de multe de zis. Prima dată l-am văzut într-o emisiune cu Dragoș Pătraru. Mi-a picat cu tronc instant deși eram prin clasa a 5-a. De ce? Pentru că vorbea așa degajat despre orice subiect și mereu venea cu câte o replică memorabilă. E haios, are ochii albaștri, părul blonduț, e așa drăguț. În caz că nu v-ați prins, Bogdan Stoica e jurnalist. Pe lângă asta, mai e și fotograf, scriitor, retușează obiecte vechi și am văzut că se pricepe bine și la relații publice. A, și conduce bine.

De ce îl ador pur și simplu pe Fido?

Am multe motive. Primul ar fi că arată bine. Și când zic bine, vreau să zic cu mult peste media celor pe care îi cunosc. Are tot ce-i trebuie: barbă, păr lung, e înalt, bine făcut. Ce să mai, are aspectul ĂLA de bărbat adevărat. L-am văzut într-o zi după ce cărase niște saci. Era transpirat tot, iar din tricou i se zăreau niște brațe bine lucrate. Crede-mă pe cuvânt că a trebuit să mă concentrez să respir când am văzut imaginea unui mascul alfa în toată splendoarea. Iar de ochii lui superbi nici nu mai zic. Bărbații cu ochii albaștri sunt slăbiciunea mea. Așa că nu am uitat de dragostea mea la prima vedere și am ajuns, după vreo 5 ani, să-i citesc și blogul. Mamă, mamă, ce deliciu! Îmi place când un bărbat nu se cenzurează și dă frâu liber cuvintelor. A scris scurt și la obiect cu o notă personală. Bilă albă din nou. Puțin îi pasă de floricelele care se înroșesc când văd un cuvânt urât (de parcă pe stradă nici nu auzi așa ceva…). Dar e și creativ. Frate, nu oricine poate să povestească într-o manieră mișto despre cum a descoperit un nou aprozar în oraș. Bogdan face artă în articolele alea de la titlu până la ultimul cuvânt.

Și are un motan absolut adorabil. Îl cheamă Ghenă (s-a priceput să-i aleagă până și numele). Ghenă e la fel de inteligent ca Bogdan pentru că și motanul scrie cărți. Mă rog, Bogdan îl mai înjură de morți pe Ghenă, dar probabil și el și-o caută. Fido povestește faze în care Ghenă e absolut cretin, eu cred că îl luam și la bătaie. Plus că cine se înjură se iubește, nu?

Tipul din Filme

Eu am citit, un singur volum ce-i drept, din Tipul din Filme Nu Există. Le cumpăr și pe restul, promit. Efectiv țin minte că râdeam singură. Ca o oligofrenă. În metrou. Dar nu puteam să mă abțin. Și totuși, cred că tipul din filme există. E chiar Bogdan. Iubirea mea de când aveam 11 ani și pe care îl urmăresc de un deceniu. Dar sunt cam timidă și mi-e rușine să vorbesc cu el când îl văd la 5 to go. Plus că sunt și cam geloasă când îl văd cu alte fete, de ce să mint. În schimb, acum pot să-l urmăresc aproape în fiecare zi la podcastul lui. Când vorbește cu noi de la volan și ne explică ce se mai întâmplă prin țara asta. E la fel de relaxat și acolo. Cum poate să aibă un aer de bad boy și să spună chestii atât de mișto?! Cum mă face să fiu de acord cu el în fiecare podcast?! Îi ador replicile spontane și amuzante. Bogdan e cel mai mișto gușter din oraș, pe scurt. Are niște idei bune și creative și mă lasă mască de fiecare dată când îl ascult (foarte tare sfatul pe care i l-a dat lui Victor Ponta: să-și facă un canal de YouTube în care să ne explice ce e pe ordinea de zi a Parlamentului și cum ne vor afecta – a se citi cum vor să fure cu noi de față).

Mesaj pentru Bogdan

Am scris acest articol pentru că te-am visat de două ori (atunci când se zice că îți visezi alesul de Bobotează și de Sânziene, știi tu). Așa că am zis că e un semn pentru că te urmăresc de prea mult timp.  Acum am ocazia să-i scriu câteva rânduri bărbatului după care mi se scurg ochii de atâția ani. Pentru că vârsta e doar un număr (cât am scris asta am avut în minte doar melodia „Moșule, ce tânăr ești”). Contează mai mult cum te menții (eu mai mult de 35 de ani nu-ți dau), cum gândești, cum te porți. Bine, tot mă faci geloasă cu tipele alea din cărți…dar apoi te iert pentru că mă gândesc câți fumători sexy și inteligenți mai sunt în oraș? Prea puțini. Și îmi place că vorbești și cu băieții ăștia mai tineri (cam pămpălăi, unii) și le spui să nu le fie frică să-și mai găsească o fată frumoasă, că o tipă senzațională nu o să-i mănânce așa…cu fulgi cu tot cum au ei impresia. Poate pe tine te ascultă. Te rog, primește această declarație a mea pe care mi-am făcut curaj să o împărtășesc cu toți cititorii.

Disclaimer: În final, îi spun lui Bogdan că acest text e oarecum un pamflet. Da, l-am visat pe bune și pe 6 ianuarie și pe 24 iunie. Tocmai ăsta a fost motivul pentru care am scris rândurile de mai sus. Susțin oricum partea în care am spus că el e un tip foarte mișto (informat, amuzant, un pic așa cu un vibe mai chill și chiar arată bine). Eu îi ascult podcastul și îi citesc blogul pe bune. Salută-l pe Ghenă, așa trepanat cum e. Și, nu în ultimul rând, susțin și partea cu băieții și fetele (te rog, fii influencerul lor că au ce învăța de la tine). Totuși, îl las să fie tipul din filme…al unei alte norocoase. Cheers.

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content