generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Senzațional! Dan Diaconescu rupe tăcerea!

CryptoDan

Acum că v-am atras atenția cu titlul, trebuie să vă spun mai întâi că Dan Diaconescu s-a întors, însă nu așa cum ne-am fi așteptat: la pupitrul din studioul OTV. DD s-a reprofilat și acum are 2 seriale pe platforma sa- DD Home Cinema. Dar să o luăm cu începutul…

Cine l-a cenzurat pe regele ratingului?

Dan Diaconescu a stat la închisoare 2 ani și jumătate pentru șantaj, șantaj făcut în direct în timpul emisiunilor. În 2017, după 1001 de nopți petrecute după gratii, el a fost eliberat. Cu toate acestea, DD nu ar avea voie să vorbească în public până în 2027. Spun „ar avea” pentru că așa descurcăreț cum îl știm, a găsit o portiță de scăpare prin care să poată ajunge la noi, telespectatorii și fanii săi înfocați.

Cum a reușit Dan Diaconescu să fenteze sistemul

A lansat o platformă asemănătoare Netflix-ului. Practic, este vorba despre un NFT numit DD Home Cinema. Sistemul cinematografic aduce în casele foștilor OTV-iști prin streaming, stick sau DVD (cine le mai folosește pe ultimele două, Dane?!) o „operă cinematografică”. Dacă vrei să cumperi un abonament ai nevoie de o cryptomonedă numită….CryptoDan. Câtă imaginație. Sincer, mă așteptam ca DD să fie puțin mai creativ atunci când a denumit moneda. Dan Diaconescu a promis că o să ne spună el la momentul potrivit ce mai putem face cu acei CryptoDani (cumpărăm o centură virtuală la karate, poate?). În orice caz, „opera cinematografică” denumită atât de plastic de către Dan Diaconescu este, practic, un film povestit.

Ce se întâmplă mai exact pe DD Home Cinema

Așa cum spuneam la început, domnu` Dan nu mai are emisiunea cu care ne-a obișnuit atâția ani. Lipsesc invitații din studio, nu se mai fac dezvăluiri senzaționale toată noaptea și nu mai intră nimeni posedat de o armată de draci în direct la 3 dimineața. Însă, probabil cel mai mult îmi lipsesc burtierele care au făcut istorie cum ar fi: „Michael Jackson s-a înscris în PRM”, „Cine ar câștiga dacă s-ar bate dacii cu samuraii?”, „Unde e brânza Del?”. Pe DD Home Cinema există un serial numit „Pandemia”. Aici omul nostru stă pur și simplu în fața unei camere îmbrăcat la costum și ne povestește un film. Este un film bazat pe fapte reale pe care DOAR el l-a văzut și pe care se simte dator să îl împărtășească pentru că sharing is caring. Din episoadele văzute de mine până acum nu văd efectiv nici o legătură între lucrurile pe care Dan le relatează și pandemie. Am reușit însă să văd asemănările dintre ceea ce ne spune el și anumite întâmplări care au avut loc în România, însă nimic COVID related. Nu pot să dau mai multe detalii, însă eroul principal al „filmului” este un tânăr jurnalist îndrăzneț *wink wink*.

Ce surprize ți-a mai pregătit DD

Dănuț nu ne-a lăsat la greu. Știa cât de mult vrem să aflăm detalii despre cazul care ne-a făcut să stăm cu ochii lipiți de televizor nopți întregi. Așa că are pe platformă și serialul Elodia! Este ceva mai nou apărut pentru că DD a avut nevoie de timp să strângă dovezi în exclusivitate ca să poată să facă lumină în sfârșit în acest caz. Și aici procedează la fel. Stă în fața camerei și vorbește despre lucruri senzaționale, doamnelor și domnilor.

Aceste seriale îmi aduc aminte cumva de emisiunile de pe OTV în care Dan Diaconescu își povestea viața în direct toată noaptea. Timp de câteva nopți consecutive DD a fost prea sincer cu telespectatorii și invitații săi și a relatat, de exemplu, cum a fost păcălit de un vânzător de pantofi sport la magazinul Unirea (puțină lume știe, dar Dan are memoria unui șoricel din Caracal). Ceea ce am observat și în noile episoade este că Domnu` Dan nu s-a schimbat. A rămas același povestitor senzațional, folosește expresiile care l-au făcut celebru în același stil calm.

Concluzie…

Închei acest articol prin a da 4 stele contentului de pe DD Home Cinema, asta așa de dragul regelui ratingului care s-a întors. Preferam să revăd emisiunile clasice, dar hai să considerăm platforma asta pomana OTV-ului, omagiul adus Televiziunii Poporului. Și ca să nu sfârșesc și eu în tomberon aruncată de Tolea, vă mai zic și că ce am scris mai sus e, evident, un pamflet. Nici nu știți ce pierdeți!

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content