generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Cum să iei țeapă pe Tinder în stil mare

Dacă tot vine Valentine’s Day, am ceva de sezon. Azi vorbim despre Tinder și țepele care se dau acolo mai ceva ca pe Olx. În primul rând, hai să vedem care sunt tipurile de oameni care își fac cont aici:

  1. Ăla care și-a făcut Tinder „la caterincă”

Da, știm. Asta spui tuturor prietenilor. Că l-ai făcut și tu așa…ca să te distrezi puțin, să vezi ce mai e pe acolo. Te crede cineva? Știm cu toții că tu vrei în secret să ai match cu cineva mișto și de aia petreci ore întregi pe aplicație verificând mesajele și dând swipe-uri.

2. Cel căruia i-a făcut contul un „prieten binevoitor” fără acord

E văr bun cu cel care și l-a făcut „la caterincă”. Ce prieteni (care au mai mult de 12 ani) ar face așa glume nesărate și lipsite de sens? Îți zic eu: nimeni. Așa vrei să te justifici în fața cunoscuților pentru că ai și tu cont aici. Și cum poate să fie mai ușor decât dând vina pe altcineva. Dar nu vrei să-l ștergi pentru că poate-poate apare cineva.

3. Contul făcut pe bune

Da, mai există și oameni puri pe lumea asta care cred că pe Tinder își vor găsi dragostea adevărată, sau măcar un partener decent cu care să aibă o relație de lungă durată. Ești de admirat, dar dă-mi voie să îți sparg bula în care trăiești și să-ți spun că Tinder e de departe locul în care ai putea să găsești așa ceva. Mai repede găsești ceva original pe AliExpress.

Acum am văzut care sunt „victimele” pe care le găsim în această fascinantă aplicație. E timpul să-i cunoaștem și pe țepari. Găsim și fete și băieți în categoria asta, să ne înțelegem. Dar o să încep cu doamnele că așa e frumos:

  • Fata cu pozele mega-editate

Nu zic, te machiezi și tu frumos când îți faci poze pentru Tinder. Dar nu trebuie să pară că ești cu totul altă persoană în realitate din cauza filtrelor și edit-urilor. Asta se numește „catfish”. Plus că băieții or să își exprime nemulțumirea în comentarii și aici dau un exemplu: „Îmi pare rău că unele fete urâte pun o tonă de machiaj pe față și se cred deja Miss Universe”. Urât comentariul. Cred că astfel de situații ar putea fi evitate dacă am fi puțin mai sinceri, măcar în ceea ce privește cum arătăm.

  • Tipa care minte în legătură cu vârsta

Se dă mai în vârstă sau mai tânără. Cel mai grav e că pe platforma asta sunt și fete minore. Tinder nu e un mediu sigur pentru ele. Aici sunt bărbați care abia așteaptă să mai facă o nouă victimă profitând de naivitatea lor. Deja nu mai e nimic amuzant în situația asta, spre deosebire de o femeie matură care știe ce o așteaptă la date-ul de pe Tinder dar alege să-și ascundă vârsta ca să aibă parte de o seară plăcută.

  • Femeia care are soț și copii dar e dornică de aventură

Și cu asta am zis tot.

  • În final, tipa care nu vine la întâlnire

Îți surâde norocul, iese Mercur din retorgrad și dai peste o fată cu poze reale, cu aceeași vârstă pe Tinder și-n buletin, fără familie și copii. V-ați văzut, v-ați plăcut și vreți să vă vedeți.  Vine ziua marii întâlniri și ea nu nicăieri. Nu răspunde la telefon și poate te-ai și trezit cu block peste tot, deși credeai că lucrurile merg bine între voi. Cred că asta se numește ghosting. Apoi mai e și situația aia în care îți răspunde la mesaje dar nu dă nici cel mai mic semn că ar fi interesată de tine (curving) sau când te ține pe banca de rezerve și îți povestește de vreun tip nou pe care l-a cunoscut și care i-a dat viața peste cap.

Dar hai să trecem și la băieți. Ce? Credeați că ați scăpat?

  • Băiatul care se laudă cu BMW-ul. Dar n-are

Evident, el crede că a avea o mașină scumpă te face automat aspirator de gagici. În fiecare poză flexează cu câte o mașină scumpă care nu e a lui. În categoria asta intră și cel care doar pare că are bani, dar poartă fake-uri de la Dragonul Roșu. Dacă fetele mint în legătură cu vârsta, băieții mint în legătură cu banii din cont și cu statutul social.

  • Bărbatul care are soție și copil

Și bărbații sunt dornici de aventură. Tipul ăsta de țepar apare la ambele sexe.

  • Escrocul

Ai auzit de soldatul american care e blocat în Albania și are nevoie de bani? Poate pe Tinder nu o să mai auzi fix povestea asta, ci vor găsi una și mai creativă. Ideea e aceeași. Dacă îți cere bani IT`S A NO NO! Indiferent de sumă, că îți cere 1000 de lei sau bani de țigări, escrocul e escroc.

Acum am zis să trec în revistă doar țeparii. Dacă e să vorbim despre categoriile de bărbați pe care le găsești pe tinder, aici e cu totul altă poveste.

Însă de departe cea mai mare țeapă pe care o poți lua  este chiar de la aplicația Tinder care dă din ce în ce mai multe rateuri…pe banii tăi. Mulți au început să se plângă ba că au fost blocați fără motiv, ba că li se cer bani pentru orice (să vezi cine ține ți-a dat like, bani să vezi dacă a dat seen, bani pentru superlike), bani pentru opțiuni care înainte erau free, sau când ai match și vrei să dai mesaj îți dă eroare și persoana dispare din lista de compatibilități. Tot ce am scris aici sunt de pe la utilizatori culese.

În concluzie, Tinder a întrecut Olx la numărul de țepe.

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content