generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Pleașa, un sat din România unde primăria oferă internet gratuit. Ce viteză are internetul WiFi4EU

Pleașa, sat, comuna Bucov, Prahova, internet gratuit, wifi, test internet, viteză internet, Marius Gheorghe, concer de colinde, Căminul Cultural Pleașa, fonduri europene

În weekend am fost la un eveniment local din satul Pleașa. A fost pentru prima dată când am ajuns în zonă și am fost plăcut surprins de comunitatea din Pleașa. Ca să poziționăm acțiunea trebuie să precizez că Pleașa este un sat din comuna Bucov, județul Prahova. 

Am ajuns în Pleașa datorită faptului că am fost invitat la un concert de colinde organizat de preotul comunei, părintele Marius Gheorghe. 

Evenimentul a avut loc în Căminul Cultural Pleașa, un spațiu care a reușit să găzduiască în seara de vineri, 17 decembrie 2022, peste 400 de oameni. 

Citește și: Ești părinte și vrei să vezi Avatar 2? Nu merge cu cei mici la cinema. Nu-i chinui vreme de 3 ore!

Cum am ajuns să mă conectez la internetul gratuit din Pleașa? Din cauza faptul că nu prea aveam semnal la telefon și era important să fac un live pe Facebook, am decis să caut soluții. Credeam că ce oferă primăria nu e mare lucru, dar am zis să fac o încercare.

M-am conectat la WiFi4EU Primăria Bucov, un internet gratuit la care toți cei care se află în Pleașa au acces. Da, internet gratuit pentru oricine își dorește să aibă acces la informație, nu doar la TikTok. Ideea e faină, iar primăriile care doresc să își conecteze cetățenii la internet pot să se documenteze în legătură cu acest subiect aici și să aplice pentru acest proiect pe fonduri europene.

Ce viteză are internetul din Pleașa? 

Pentru pasionații de informații legate de viteza la internet gratuit oferit de comuna Pleașa am făcut un test. Testul de viteză la internet l-am realizat cu aplicația Speedtest. Sunteți pregătiți pentru rezultate?

Testul a fost realizat sâmbătă, 17 decembrie 2022, ora 17:57, sat Pleașa, comuna Bucov, județul Prahova.

În comuna Pleașa, viteza de Download a fost de 179 Mbps, iar viteza de Upload a fost de 175 Mbps. 

Cei peste 4000 de locuitori ai comunei Pleașa sunt norocoși la capitolul internet. Mă bucur că se poate oferi un început în a lega comunitățile la internet, mai ales acolo unde semnalul la telefon nu e bun. 

Citește și: Expoziție de pictură “Geometric Soul” în showroom-ul Toyota Ploiești: “Mintea să fie redusă la tăcere și să ne lăsăm ghidați de simțuri”

M-aș bucura să știu că există tot mai multe astfel de inițiative în România. Nu ar fi corect să mai trecem printr-o pandemie, iar școala online să fie disponibilă doar pentru o mică parte dintre elevi. În cazul de față, fondurile europene chiar reușesc să conecteze tinerii la educație.

P.S. Precizez că testul de viteză la internet a fost realizat la aproximativ 50 de metri distanță de Căminul Cultural Pleașa. 

Citește și: Inteligența artificială, creativă și utilă. În doar câteva secunde AI-ul a reușit să scrie un scenariu în limba română – VIDEO

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content