generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Ramona, îngerul adăpostului de câini din Poiana Copăceni: “Crochetele ne mai ajung câteva zile…”

Ramona Dumitru Rotunjeanu, adăpost câini, Poiana Copăceni, Prahova, câini în adăpost, interviu, donații hrană, iubitor de câini, interviu Ramona din Copăceni

Ramona Dumitru Rotunjeanu are 40 de ani, locuiește în Poiana Copăceni din județul Prahova și iubește câinii. Iubirea ei pentru animăluțe este atât de mare încât a construit un adăpost care găzduiește zeci de câini de care are grijă de ani buni. 

Echipa Generația lui John a ajuns la adăpostul de câini din Poiana Copăceni pentru a a cunoaște povestea Ramonei, îngerul zecilor de suflețele. La finalul articolului aveți video cu Ramona și adăpostul din Poiana Copăceni, județul Prahova.

Citește și: Copiii cu anxietate, ținte sigure ale bullying-ului. Articol inspirat de filmul “Cutează să atingi stelele”

Povestea Ramonei începe acum mulți ani, atunci când a găsit o cățelușă cu 4 pui, cățelușă abandonată pe calea ferată. Atunci a fost momentul în care Ramona a decis că e timpul să îi salveze viața cățelușei și să îi ofere un cămin. Ramona spune că astfel și-a găsit menirea. 

În prezent, în adăpostul din Poiana Copăceni Prahova peste 80 de câini au nevoie de hrană, zi de zi. Stocul de hrană pentru câini ajunge de la o zi la alta. Sunt necesare aproximativ 1200 de kilograme de hrană, în fiecare lună, pentru ca viețile a 80 de câini să fie în siguranță. 

În rândurile care urmează vă prezentăm povestea Ramonei din Poiana Copăceni Prahova.

“Sunt Ramona Mirabela Dumitru Rotunjeanu, am 40 de ani și 81 de căței. Povestea mea începe încă din copilărie, din clasele primare, atunci când păstram sandwich-ul  pentru școală ca să pot hrăni vrăbiuțele și căței de la bloc.”, își începe povestea Ramona.

Dumnezeu avea planuri mari pentru Ramona și adăpostul din Poiana Copăceni

“În 2013, în urma unei depresii cauzată de faptul că nu puteam deveni mamă, am hotărât să fac ceva cu viața mea și să am un scop în viață. Acel impuls de a face ceva bun pentru cineva sau pentru ceva. Niciodată nu m-am gândit că acest scop vor fi cățeii pentru că inițial am decis să mă implic în ajutorarea celor nevoiași. Dar Dumnezeu a avut alte planuri cu mine, cu noi…”, spune Ramona.

A salvat de pe calea ferată o cățelușă cu 4 pui. Acesta urma să fie începutul

“Chiar de ziua copilului, în 2013, am găsit o mămică cu 4 pui, abandonată pe calea ferată, în pustietate. Din acel moment am început să am toate simptomele unei femei însărcinate. Visul meu de a deveni mamă are acum 8 anișori și o inimă mare.

Din acea zi am simțit că asta este menirea mea pe Pământ, cea de a ajuta animale. Atunci am crezut că o să salvez câțiva căței abandonați, fără a mă gândi la un număr anume.

La început a fost ok. În primii ani am reușit să ne descurcăm singuri, însă odată ce numărul lor a crescut, au crescut și greutățile și necesitățile câinilor.  Așa că am hotărât să cer ajutor pe Facebook.”, a declarat Ramona Dumitru Rotunjeanu.

Câinii au mâncare limitată, iar Ramona se împrumută pe unde poate

“Acest ajutor este limitat și, din păcate, doar din străinătate. Dacă la început au fost și românii care ajutau (câțiva au venit personal cu hrană pentru căței), acum abia reușim să mai strângem mâncare care să ajungă o lună de zile. Am avut și norocul să fim înțeleși de un petshop din zona care știe situația noastră și a acceptat să ne dea mâncare pe datorie. Totuși, datoriile trebuie și ele achitate. 

Citește și: Cum arată Miracol Therapy Ploiești, centrul de zi pentru copiii cu dizabilități – VIDEO

Am încercat să găsesc adopție pentru căței. Din păcate, adopțiile nu funcționează la noi. Am încercat să îmi găsesc persoane care să adopte de la distanță, însă și acelea sunt foarte puține și reușim să strângem sume foarte mici. E vorba de 142 de euro, sponsorizări venite din adopție la distanță pe luna februarie 2023.”, povestește Ramona.

ONG-uri din străinătate i-au sărit în ajutor Ramonei din Poiana Copăceni

“Momentan colaborez cu două ONG-uri din străinătate. Una din Olanda care se ocupă de aceste adopții la distanță și una din Germania care îmi trimite donații acasă, o dată pe an.

În toți acești ani am castrat, microcipat și vaccinat toți cățeii, ba mai mult, unii au și pașaport pentru că am tot sperat în adopții.

Din păcate, acești câinii nu ne au decât pe noi. Ei nu văd alți oameni decât pe noi. Ei nu știu să se joace decât cu noi. 24 din 24 noi suntem lângă ei, pt că adăpostul este la mine acasă. Avem peste 70% căței bătrâni, iar unii dintre ei au probleme de sănătate cum ar fi epilepsie.”, povestește Ramona.

Unii neiubitori de animăluțe își abandonează câinii în fața porții Ramonei

“Aș fi vrut să fac mai mult, să pot schimba ceva în privința animalelor, dar nu pot.

De fiecare dată mă lovesc de aceleași probleme: abandon și lipsa sterilizării. Este o pasiune grea și din păcate este tot mai greu să facem ceva mai mult. Fiecare perioadă de împerechere o trăiesc cu groază pentru că imediat după urmează abandonul.

Oamenii nu înțeleg că și eu la rândul meu sunt un om și nu am posibilitatea de a face mai mult. De fiecare dată animalele abandonate ajung la mine la poartă. Apoi primesc mesaje de genul: «Dacă nu al iei tu, îl duc în pădure și îl las acolo».

Citește și: Dragoș Pătraru, lecții transformatoare despre viață: “Credeam că e vina săracului că e sărac…”

Pentru mine aceste mesaje sunt dureroase pentru că emoțional nu mă simt bine să știu că acei câini vor fi abandonați. Tot ce-mi doresc este ca abandonurile de animale să înceteze. Să văd adopții mai multe și mai ales sterilizări obligatorii. Poate astfel nu o să mai vedem animale abandonate.

Și nu mă refer doar la căței, chiar dacă ei reprezintă problema masivă. Nici pisicile abandonate nu au o viață bună pe străzi.”, subliniază Ramona în cadrul interviului.

Adopția și donațiile în hrană pentru câini ar ajuta-o enorm pe Ramona

“Iar despre mine și cățeii mei vă pot spune doar că aveți poarta deschisă oricând. Oricine este binevenit să ne viziteze. M-aș bucura enorm dacă “copii mei” ar vedea și alte chipuri omenești sau alte îmbrățișări decât cele de la noi. Pentru noi voluntariatul din partea altor persoane este doar un vis, din păcate.

Vă rog din suflet, cei ce pot adopta să o facă deoarece nu vă puteți imagina câtă iubire poate oferi un animăluț.” a încheiat Ramona Dumitru Rotunjeanu.

Cei care doresc să o ajute pe Ramona cu donații pentru hrană sau orice fel de alt ajutor (servicii sterilizare, adopție etc.) care o pot ajuta să susțină adăpostul din Poiana Copăceni care găzduiește peste 80 de câini sunt rugați să acceseze pagina acesteia de Facebook sau să contacteze echipa Generația lui John.

Interviul cu Ramona din Poiana Copăceni, județul Prahova

Citește și: Mărturia unui jucător de păcănele: “Acolo e Templul lui Satan, bani nemunciți și blestemați” – VIDEO

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content