generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Mărturia unui jucător de păcănele: “Acolo e Templul lui Satan, bani nemunciți și blestemați” – VIDEO

mărturie, jucător păcănele, aparate, Templul lui Satan, bani, anturaj, ispite, bani nemunciți, bani împrumutați, interviu păcănele, poveste jucător, control asupra vieții, amanet, călugăr

Andrei are 32 de ani, este din Ploiești și joacă de aproximativ 15 ani la păcănele. Acesta a început să joacă pe sume mici, mai mult pentru distracție. Cu timpul, păcănelele au devenit un stil de viață pentru acesta.

Acasă îl așteaptă, chiar și când pierde, soția și copii. Pe internet se afișează ca fiind un om fericit, iar prietenii de pe Facebook nu ar bănui niciodată câtă nefericire zace în acesta din cauza dependenței de jocurile de noroc.

Materialul video se află la finalul articolului

În cadrul acestui articol vă prezentăm un reportaj în exclusivitate cu un jucător de păcănele. Acesta a dorit să nu își dezvăluie numele, de aceea anumite informații din cadrul interviului au fost modificate. Cu toate acesta, experiența este una reală și dureroasă!

A ajuns să joacă la aparate din întâmplare, împins fiind de la spate de prieteni.

“Dacă te ferești de anturaj e cam greu să ajungi de unul singur pentru prima dată acolo. Îți e teamă, ești timid, nu ai cum să intri acolo fără să te bage cineva prima și prima dată.”

A avut și momente când a iești pe plus din cazino. Cel mai mulți bani pe care i-a câștigat au fost aproximativ 3000 de lei. Pe vremea respectivă erau 2 salarii, spune jucătorul.

“Cel mai mult am câștigat 2800 de lei. Pe vremea respectivă erau cam două salarii. Joc de aproximativ 15 ani de zile. Acum am 32 de ani. Când am început să joc la păcănele eram un tânăr naiv.”

Citește și: Violență verbală, bătăi și lipsă de comunicare în cuplu. Ce e de făcut în astfel de cazuri

Cei mai mulți bani pe care i-am pierdut într-o singură zi la păcănele au fost vreo 6000 de lei. Nici măcăr nu erau banii mei. M-am împrumutat ca să joc. A fost pentru prima dată când am jucat pe banii altcuiva. Am jucat, în viața asta, peste 1,5 miliarde de lei în banii vechi.”

Satana te încearcă. Nu poți spune stop așa ușor!

“Când vrei să pui stop la păcănele te încearcă Satana. Cu prima ocazie când îți activezi anturajele pici în păcat. Te dezmembrezi singur. La un moment dat nu mai ai cu cine să te cerți. Te cerți cu tine și cu aparatul. Când vrei să te lași, ispitele te sună și îți zic să joci 20-30 de lei. Un pic de relaxare și se reactivează dependența. Când vrei să te lași, Satana intervine prin oameni și îi trimite alături de tine.”

“Când intri în cazino dai de bani chinuiți. Cine a pierdut banii acolo i-a blestemat. Banii de acolo sunt bani nemunciți și plini de blesteme pe ei. Chiar dacă ieși pe plus într-o seară, tot nu ai parte de ei. Nu ai cum să ai parte de banii ăia pentru că sunt bani blestemați de alți jucători. Sunt bani încărcați cu o energie proastă.” 

Cazinoul, Templul lui Satana

“Cazinoul este Templul lui Satana. Nu ai cum să pășești pe covorul lui Satana și să spui că joci puțin. Nu poți să spui că stai la masă cu Satana și nu te corupe. Nu există! Te corupe 100%.”

A reușit să stea departe de păcănele vreme de 3 săptămâni

“Trecuseră 3 săptămâni de când nu mai fusesem la păcănele, însă am fost ispitit. Ispita poate fi orice prieten care te invită la distracție, distracție care se transformă în dependență și alte belele.

Citește și: Povestea traumatizantă a unei studente din Ploiești: “Individul m-a agresat în autobuzul 30. Nu mă simt în siguranță!”

Am simțit că îmi recapăt controlul asupra vieții mele, însă mi-am distrus totul pe interior în momentul în care m-am dus în cazino și am băgat 500 de lei, iar apoi m-am împrumutat la un oarecare de 6000 de lei. Am crezut că dă aparatul. Și a dat, dar nu cât am vrut eu. Voiam să nu mai fiu pe minus, însă am pierdut tot. Am pierdut și ce am adus de acasă și ce am împrumutat.”

Puțini pași până la moarte

“Următorul pas e să amanetezi tot ce ai, apoi te umpli de datorii și ajungi inclusiv să faci jafuri. Următorul pas e pușcăria sau direct moartea. E foarte periculos acest viciu! Păcănelele nu au nicio direcție în viață, doar moartea.”

“Vreau din tot sufletul să nu mai joc. Îmi e teamă de toate ispitele care reușesc foarte ușor să mă tragă în mizerie. Vreau să găsesc o variantă prin care să mut atenția creierului pe alte satisfacții, mai mici, dar care nu sunt periculoase. Am zis de multe ori că mă las de păcănele, dar nu am reușit.” 

“Drogul cu păcănelele e mai puternic decât drogul pe vene, țigările, femeile etc.”

“Călugărul cu care țin legătura mi-a spus că sunt un om de nimic. Că nu credea că pot să fac așa ceva după cum mă știe el. Mi-a spus că sunt un sărac dacă mă duc acolo. Nu pot să îl contrazic… chiar are dreptate. Ăsta e adevărul: când bagi la păcănele nu îți mai merge nimic bine.”

Departe de anturajul dependent de păcănele

“Prietenii, amicii, anturajul, oricine are dependența asta și te ispitește, toți trebuie blocați pe telefoane și pe orice mediu. Stat departe de ei. E nu au nicio vină, ci vorbește Satana prin ei care să te agațe.”

Mărturia completă a jucătorului de păcănele

Citește și: Studentă stabilită în UK: “Mi-aș dori să nu fiu un adult posomorât, căruia nu îi place nimic și are mereu ceva de comentat”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

One Response

  1. Salutare,

    Iti recomand sa apelezi cu încredere la joc responsabil (cauta pe net).

    Este un program gratuit care ajuta oamenii cu genul asta de probleme (consiliere psihologica gratuita), întâlniri și discuții cu oameni cu aceiași problema și grup de suport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content