Trăim vremuri speciale, în toate sensurile. Suntem bombardați în permanență de informații care ne țin în alertă și care, din păcate, nu ne lasă să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat. Știm ce contează cu adevărat?
De fapt, dacă ne facem timp pentru a aplica filtrele potrivite, cu siguranță vom începe să vedem ceea ce ne este potrivit pentru viața pe care noi trăim.
În prezent, chiar dacă se vorbește despre război și timpuri apocaliptice, asta nu înseamnă că punem viața pe stop. Nici cutremurele nu ar trebui să ne facă să tremurăm, ci doar să fim mai atenți la ceea ce ne înconjoară.
Citește și: Atașamentul anxios în relația copil-părinte. Consecințe pe termen lung și modalități de echilibrare
La fel se întâmplă și cu cei mici, cei care se află într-o situație specială, uneori chiar dificilă. Despre ce copii vorbesc? Despre cei care, din păcate, suferă de autism, sindrom down, retard, adhd etc. Aceștia au nevoie de terapii alternative și atenție din partea specialiștilor.
Când scriu aceste rânduri vă mărturisesc că procesul de redactare a acestui articol a durat câteva zile bune. Am fost într-un centru de terapie din Ploiești și am documentat ceea ce se întâmplă acolo. Nu a fost deloc ușor!
Citește și: Într-o societate care încurajează dependențele, ce soluții îți mai rămân ca să scapi de ele?
Pentru cei mici lucrurile sunt normale, chiar banale, însă pentru privitorul de rând totul poate fi traumatizant. Discrepanța dintre ceea ce știm despre copii în mod normal și felul în care îi afectează bolile acestui secol nebun este strigătoare la cer.
Trebuie să fii tare ca să lucrezi într-un astfel de centru. Trebuie să fii și profesionist și plin de empatie, dar mai ales să ai multă răbdare. Trebuie să fii om până la capăt ca să te informezi și să înțelegi despre ce anume este vorba.
Urmează să vedeți imagini cu un puternic impact emoțional. Gândiți-vă că veți vedea o altă lume, mult mai dură, mult mai tristă și totuși, veți vedea și o urmă de speranță pe care cei de la Miracol Therapy, centrul care mi-a permis să filmez în interior, încearcă să o ofere celor mici.
Am asistat la “Ora bucătarului”, o ședință de terapie ocupațională de grup unde activitatea a fost crearea unei rețete de pișcoturi cu cremă. Activitatea a fost desfășurată de către Cătălin Smochină, psihoterapeut la Miracol Therapy.
Ora bucătarului, terapie ocupațională la Miracol Therapy
Am asistat la o activitate senzorială alături de Iuliana, terapeut și coordonatorul activității. Urmează să vedeți cum anume arată o astfel de sesiune plină de joacă, dar care în spate oferă o multitudine de beneficii pentru cei mici.
Activitate senzorială cu micuții de la Miracol Therapy
Pe Daniel Marinescu l-am întâlnit în calitate de asistent pentru recuperare fizică. Folosește experiența și tehnologiile de la Miracol Therapy pentru a îi ajuta pe cei care au probleme motorii.
Recuperare fizică cu Daniel Marinescu de la Miracol Therapy
Pe Ramona Kurt am urmărit-o cu mare atenție în timp ce lucra cu unul dintre copiii de la centrul de zi din Ploiești. Se poate observa cu ușurință cât de dificil este întreg procesul terapiei. Ramona mi-a povestit că cel mic a evoluat foarte mult și este un caz fericit.
Exercițiu de coordonare cu Ramona Kurt
Adrian Radu este director executiv la Miracol Therapy. Dincolo de titulatură, Adrian este una dintre vocile care îi încurajează pe experții de la centru să continue cu dragoste și pasiune, pentru că doar astfel de pot obține rezultatele dorite. Adrian precizează că părinții trebuie să fie foarte atenți la cei mici sa se le acorde atenție sporită în cazul în care este necesar.
Adrian Radu, despre importanța terapiilor de la Miracol Therapy
Andra Radu este omul din spatele Miracol Therapy. Andra îi roagă pe părinți să nu neglijeze semnalele pe care cei mici le arată, iar în cazul anumitor situații speciale să nu amâne începutul terapiilor alternative.
Andra Radu – director general Miracol Therapy
Pentru informații complete în legătură cu Miracol Therapy, accesați cu încredere pagina de Facebook Miracol Therapy. (P)