generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Tatăl unui copil cu autism, strigăt de ajutor: “Are momente în care intră în lumea lui. Terapiile costă dublul salariul meu”

Rareș Iustin Ghiță, copil, 2 ani și 9 luni, autism, ajutor, Adrian Ghiță, terapie ABA

Rareș Iustin are 2 ani și 9 luni. Părinții acestuia au aflat de puțină vreme că cel mic prezintă semne de autism. Aceștia se zbat ca micuțul să se facă bine cât mai curând.

Părinții lui Rareș Iustin nu mai sunt împreună, însă au decis să fie alături de cel mic și fiecare să facă tot ceea ce poate pentru ca micuțul să treacă cu bine peste acest hop.

“Are momente în care intră în lumea lui, nu aude în stânga sau în dreapta, doar țopăie ca o minge de fotbal. Nu răspunde când îl strig. E clar că are nevoie de aceste terapii. Sunt foarte importante pentru el.”, spune Adrian Ghiță, tatăl copilului.

Citește și: Ești părinte și vrei să vezi Avatar 2? Nu merge cu cei mici la cinema. Nu-i chinui vreme de 3 ore!

Părinții lui Rareș Iustin au găsit în Ploiești un centru de autism care oferă terapii specializate. Terapiile ABA, căci așa se numesc, trebuie făcute de luni până vineri pentru a exista un rezultat cât mai bun pentru Rareș Iustin. Costul unei terapii de acest gen este în valoare de aproximativ 250 de lei și durează 2 ore.

Pe tatăl copilului l-am găsit încă de la prima oră la muncă. Stă la program și câte 12 ore, de luni până vineri, uneori și în weekend. Acesta lucrează într-un mall și printre picături reușește să le dea de veste prietenilor și apropiaților despre situația prin care trece cu cel mic.

Mesajul tatălui, un strigăt de ajutor pentru cel mic

Adrian Ghiță, tatăl copilului, câștigă un salariu minim pe economie din care plătește și pensie alimentară. Situația este suficient de dificilă din punct de vedere financiar, iar ședințele de terapie pentru Rareș Iustin ajung, după un calcul rapid, la aproape 1000 de euro în fiecare lună. E strigător la cer i se întâmplă și singura lui șansă este o minune din partea comunității. 

Pe cel mic, Rareș Iustin, îl puteți ajuta donând în contul tatălui:

Nume Titular: ADRIAN DAN GHITA 

IBAN: RO76BTRLRONCRT0250374301

Moneda: RON

SWIFT: BTRLRO22

(specificați în detaliile tranzacției: donație pentru Rareș Iustin)

sau în contul asociației:

ASOCIAȚIA PENTRU SĂNĂTATE MINTALĂ A COPILULUI SF SERAFIM DE SAROV

Cont bancar: RO24RZBR0000060019198492

Cod fiscal: 26481897

(specificați în detaliile tranzacției: donație pentru Rareș Iustin) 

Citește și: Studentă stabilită în UK: “Mi-aș dori să nu fiu un adult posomorât, căruia nu îi place nimic și are mereu ceva de comentat”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content