Dacă eu mă critic constant, lucrez până la epuizare și tot nu-s mulțumită de munca mea, îmi reprogramez și-mi amân tot timpul chiar și micile dorințe, nu-mi respect valorile și una zic, alta fac, este efectiv imposibil să ajung vreodată să am o relație bună cu mine sau cu cei apropiați mie.
Ne dorim relații în care:
- Să simțim că suntem văzuți, auziți, înțeleși, acceptați și susținuți.
- Să simțim că suntem importanți pentru cealaltă persoană și ne este alături la bine și la greu.
Citește și: De ce unii adolescenți fug de acasă? Anturajul și ficțiunea, printre motive
- Să simțim că suntem respectați de cealaltă persoană și ne sunt luate în calcul doleanțele.
- Să simțim că suntem în siguranță lângă cealaltă persoană și ne putem exprima și laturile pe care le ascundem în mod normal de ochii lumii.
Dar cum se construiește o astfel de relație?
Construind, în primul rând, o astfel de relație cu noi înșine!
Dacă eu mă critic constant, lucrez până la epuizare și tot nu-s mulțumită de munca mea, îmi reprogramez și-mi amân tot timpul chiar și micile dorințe, nu-mi respect valorile și una zic, alta fac, este efectiv imposibil să ajung vreodată să am vreo altfel de relație cu cei dragi mie!
Și cum se face trecerea de la o relație dezastruoasă la una sănătoasă?
Lucrând constant cu imaginea noastră de sine!
Ei bine, imaginea de sine include multe componente, iar la atelierele din luna Martie vom lucra cu două dintre acestea:
- Relația pe care o ai cu emoțiile tale (Sâmbăta 18 Martie)
- Relația pe care o ai cu corpul tău (Sâmbăta 25 Martie)
Cui se adresează aceste ateliere?
În principal femeilor care sunt interesate de evoluția și dezvoltarea lor și se informează de ceva timp pe acest subiect, au mai participat la workshop-uri, webinarii, ateliere, cursuri sau chiar terapie și vor să se alăture unei comunități în dezvoltare. Scopul acestor ateliere este de a crea, în primul rând, un cerc al siguranței emoționale.
Citește și: Copiii cu anxietate, ținte sigure ale bullying-ului. Articol inspirat de filmul “Cutează să atingi stelele”
Foarte multe persoane odată ce încep să se schimbe prin lucrul cu ele își pierd mare parte dintre relații, sunt ridiculizate când implementează schimbările și ajung să se descurajeze, să renunțe și să se simtă tot mai singure.
Plus că, așa cum a spus una din participante, uneori vrei să schimbi ceva fiindcă îți dai seama că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție tocmai bună pentru tine, dar nu poți face asta singură fiindcă nu știi de unde să începi și cum să continui.
Cum te va ajuta atelierul de sâmbătă, 18 Martie?
Să descoperi care este în prezent imaginea ta de sine și care sunt experiențele care au conturat această imagine.
Să descoperi modul în care imaginea de sine actuală se reflectă în situațiile care te frământă și în relațiile care te nemulțumesc.
Să îți eliberezi emoțiile trăite în situațiile din trecut, care contribuie negativ la această imagine, și să integrezi aceste experiențe dintr-o nouă perspectivă, astfel încât să îți dezvolți imaginea de sine și ea să se reflecte benefic în relațiile tale.
Citește și: Cum arată Miracol Therapy Ploiești, centrul de zi pentru copiii cu dizabilități – VIDEO
Să înveți să privești părțile din tine mai puțin plăcute cu mai multă liniște și răbdare, astfel încât să te apreciezi chiar și când crezi că nu există motive de apreciere.
Să dezvolți conexiune cu latura ta emoțională astfel încât să nu te mai sperie emoțiile tale, și să le poți asculta mesajul pentru a găsi mai ușor și rapid soluții la problemele cotidiene și la neajunsurile din relații.
Cine te va ghida în acest proces de lucru cu tine?
Numele meu este Diana Maria Drăghici și de profesie sunt Psihoterapeut Psihodinamic.
La început a fost un episod depresiv destul de sever, apoi a fost atât de bine să descopăr cum susținerea unui terapeut mă poate ajuta să îmi recapăt din nou dorința de a trăi – așa s-a născut dorința de a fi psihoterapeut.
Au urmat formările care mi-au demonstrat că de fapt asta mi-e vocația.
Au apărut primii pacienți, au apărut primele rezultate cu ei, am început să construiesc programe, webinarii și ateliere online, tabere psihoterapeutice și, iată, de puțin și atelierele fizice în Ploiești.
Eu nu cred că psihoterapia vindecă, deoarece nu cred că suntem bolnavi.
Cred că psihoterapia repară ceea ce s-a simțit ca o întrerupere sau chiar o lipsă a iubirii în copilărie, repară o rană creată de un părinte absent sau de-un părinte autoritar care nu a știut cum să răspundă nevoilor noastre din primii ani de viață în care am fost complet vulnerabili și dependenți de acel adult. Așadar fiecare activitate creată de-a lungul timpului a avut ca scop susținerea în acest proces de reparație.
Detalii importante:
Atelierul va avea loc în Ploiești, începând cu ora 10:00, locația este ultracentrală și va fi comunicată doar participantelor.
Atelierul va avea o durată aproximativă de 4 ore (sunt incluse și micile pauze în care ne vom bucura de un ceai și gustări bio, fără gluten și vegane).
Investiția ta este de 150 de lei.
Pentru înscriere mă poți contacta prin messenger:
https://www.facebook.com/Mariadianadraghici.ro
https://www.facebook.com/diana.maria.798
Abia aștept să ne vedem!