Portavoce pentru tineret

“Când refuzi să dai parola de la telefon e clar că ascunzi ceva” – Sondajul încrederii în cuplu

telefon, parolă telefon, testul încrederii, despre încredere, încredere în cuplu, sondaj încredere, parola de Facebook, iubitul îmi știe parolele, parola de la telefon

Pe pagina de Facebook Generația lui John a fost lansat un sondaj în care utilizatorii sunt întrebați dacă sunt de acord ca partenerul lor să le știe parola de la Facebook, codul PIN de la telefon și alte parole personale.

Parola de la telefon este secretă, unică și personală. Totuși, nu toți cei care au răspuns la sondaj sunt de acord cu acest lucru. Până la acest moment peste 800 de persoane au răspuns la sondaj. Sondajul este încă activ și oricine își poate exprima opinia în legătură cu întrebarea:

“Într-o relație de lungă durată (căsătorie sau concubinaj) este ok ca partenerii să facă schimb de parole și/sau codul PIN de la telefon?”. Variantele de răspuns sunt: DA, NU, NU ȘTIU / NU RĂSPUND.

Sondajul încrederii cu și despre parola de la telefon

Sondajul legat de încrederea în cadrul unei relații de lungă durată, fie căsătorie sau concubinaj, a stârnit reacții în rândul utilizatorilor de Facebook.

“Nu cred că este relevant răspunsul, când există încredere și respect nu cred că mai are importanță. Noi ne știm parolele la telefon, Facebook, dar nu intrăm niciodată unul la celălalt fără să întrebăm.

Citește și: “Nu vă mai plângeți că sunteți abuzate” este comentariul revoltător devenit sondaj pe Facebook. Reacțiile utilizatorilor

Ne uităm împreună. Dar pur și simplu nu avem această curiozitate. Consider că în momentul în care refuzi să împarți aceste lucruri într-o relație ai ceva de ascuns. Așa doarme fiecare liniștit. Părerea mea!”, a scris Loredana Marin.

În caz de urgența, parola de la telefon poate fi utilă

“Aici vorbim deja de încredere și cred că nu este ceva rău în a ști lucrurile astea! Nu ai nevoie de ele că să cauți ceva în telefonul partenerului, dacă ai încredere. Este bine să le știi în caz de vreo urgență, doamne ferește , se întamplă ceva grav și tu nu poți accesa telefonul.”, a adăugat Corina Dițu.

Citește și: Ce este NPC și cum fac bani din asta creatorii de conținut de pe TikTok

“Mi se pare o tâmpenie, cum văd de altfel conturi cu nume de bărbați, dar pun poze în cuplu, mai folosește și femeia contul respectiv. Chiar este o tâmpenie. Telefonul este intim și personal. Nu trebuie controlat de nimeni. Dacă exista sinceritate,ce rost are sa stăm ochii la telefonul celuilalt? Este fix cum te-ai uita atent la o persoană care mănâncă la fast-food.”, a scris Răzvan Florin.

Neîncredere în relație sau primele semne de control?

“Nu, asta înseamnă control, iar într-o relație trebuie să fie încredere. Dacă încrederea nu există, nu este relație!”, a comentat utilizatorul Alex Kny.

“Dacă ajungi să le ceri sau sa faci “o discuție “ din asta, încrederea se pune sub semnul întrebării. Eu și soțul avem de multe ori aceeași parolă sau le știm reciproc dacă sunt diferite. Nu caut sau verific niciodată telefon/ e-mail pentru că nu am motive să o fac.

Încrederea se construiește în timp, iar dacă partenerii nu au motive de ascuns de ce ai vrea să ții secret parola de la telefon? Psihologic, dacă ți se interzice accesul la ceva vrei să cauți de ce. Dacă ai acces liber, interesul scade. Vei căuta de câteva ori și după nu mai ai nevoie. Fără încredere, sinceritate și comunicare nu ai o bază solidă a relației.”, a scris Alexandra Oltean.

Rezultate sondaj pentru 816 respondenți:

Citește și: Interzicerea reclamelor la videochat lângă instituții de învățământ. Semnează petiția

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content