generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Palatul Copiilor Ploiești organizează “Târgul de Crăciun”. Cu ce probleme se confruntă părinții, profesorii și cei peste 3000 de copiii talentați

Palatul Copiilor Ploiești, Târg de Crăciun, strângere de fonduri, curtea interioară, Narada

Luni, 18 decembrie 2023, Palatul Copiilor Ploiești organizează “Împreună pentru Palat”. Evenimentul este un Târg de Crăciun pentru strângere de fonduri. Sunt necesare investiții serioase pentru renovarea curții interioare a Palatului Copiilor.

Cei care nu pot ajunge la eveniment, însă doresc să fac un bine, pot da click aici pentru a merge pe pagina de donații a celor de la Narada, platformă care ajută în fiecare an zeci de școli din România.

Cei de la Narada au documentat povestea celor de la Palatul Culturii Ploiești, așadar merită să citiți povestea integrală și, de ce nu, să dați povestea mai departe.

Citește și: Nicoleta Mocanu: “Am fost spiridușul lui Moș Nicolae în spitalele de copii din Codlea, Brașov și Sinaia”

Dacă alegeți să donați online este important ca în pagina de donații să selectați din categoria Prahova, proiectul Palatul Culturii Ploiești.

În rândurile care urmează veți găsi toate informațiile legate de acest eveniment, precum și problemele cu care se confruntă profesorii, părinții, precum și cei peste 3000 de copiii talentați.

Vino la Târgul de Crăciun și salvează curtea interioară de la Palatul Culturii Ploiești

“Organizăm TÂRGUL DE CRĂCIUN pe 18.12.2023, cu speranța că oamenii cu suflet din comunitatea noastră nu vor rămâne indiferenți! Copiii talentați ai orașului nostru merită condiții mai bune de pregătire!

Palatul Copiilor are nevoie de ajutor! Curtea este în paragină, nu există o zonă verde în care copiii să poată desfășura activități în aer liber. Nu există băncuțe, părinții nu au un loc amenajat unde să aștepte cele 100 de minute în care copiii sunt la cursuri.

Dorim să dăm sens și funcționalitate unui teren neutilizat din curtea instituției noastre. Acest teren ar putea deveni un spațiu de învățare în aer liber. Un spațiu de desfășurare a unor activități non-formale, de cunoaștere și comuniune în cadrul comunității noastre (elevi, profesori, părinți)

Problemele de la Palatul Culturii Ploiești

 • Copiii și părinții nu au unde să se așeze înainte sau după terminarea orelor de curs de la Palat, care durează 100 de minute, nu există bănci;
 • Profesorii nu pot organiza activități de învățare (ateliere de creație, de lectură, pictură, mișcare, sport, activități artistice) în aer liber pe toată perioada de vreme caldă, din lunile martie-octombrie – 8 luni din an;

Citește și: Mihaela Florescu, reprezentant IPJ Prahova: “Donez sânge pentru două persoane care au mare nevoie de acest lucru”

 • Nu există un spațiu în care să se poată organiza mici spectacole în aer liber, sala din clădire permite acces pentru max. 60 de persoane în auditoriu;
 • Sala de așteptare din interiorul clădirii are capacitatea de max. 40 de locuri, total insuficient pentru un trafic de 3000 de copii și tot atâția părinți care îi însoțesc;
 • Nu există un spațiu pentru petrecerea timpului liber în imediata apropiere a clădirii noastre;
 • Gardul este în stare avansată de deteriorare.

Beneficiile amenajării terenului de la Palatul Copiilor Ploiești:

 • 100 de minute – de idei, pentru mii de copii. Aici se pot naște idei mărețe prin dezbatere, joc, socializare;
 • Va exista un spațiu de relaxare, dar și de învățare în aer liber, pentru cei 3000 de copii care frecventează cursurile de la Palatul Copiilor;
 • Va exista un spațiu amenajat pentru spectacole în aer liber, cu o mai mare capacitate pentru public;

Citește și: Ana Maria Brânză, ambasador Leapșa Binelui: “Zâmbește chiar și în zilele în care e greu și doare”

 • Va exista un spațiu amenajat cu bănci, unde părinții, pe durata celor 100 de minute cât durează cursurile, vor putea comunica, dezbate, face schimb de opinii pentru a găsi soluții de sprijin pentru activitățile cu copiii organizate la Palat, financiare și logistice;
 • Va crește atașamentului copiilor, părinților și profesorilor pentru Palatul nostru;
 • Va crește forța comunității noastre educative;
 • Vom da mai mult sens celor 100 de minute – cursuri outdoor, dezbateri, performing arts.”, se arată într-o postare pe Facebook a celor de la Palatul Culturii Ploiești.

Citește și: Cezar Ouatu concertează la Ploiești. Când are loc “Crăciunul Regal” și cât costă un bilet la eveniment

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content