Ana Maria Brânză se alătură proiectului Leapșa Binelui din postura de ambasador al faptelor bune în comunitate. Campioana este un exemplu de om puternic care păstrează cu tărie povestea sacrificiului, poveste pe care o dezvăluie doar prin performanță.
Ana Maria Brânză este una dintre sportivele care au făcut România cunoscută la Beijing, Tokyo și Rio de Janeiro prin rezultate excepționale. Spadasină spune că binele începe de la un simplu zâmbet pe care îl dăruiești sau pe care îl primești. Campioana se alătură campanie #LeapsaBinelui și își dorește ca faptele bune să se țină lanț nu doar în luna decembrie.
Citește și: Costin Croitoru, ambasador Leapșa Binelui: “Am oferit cursuri gratuite de prim ajutor enoriașilor din Parohia Maica Precista”
Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci, se arată într-un text de pe site-ul sportivei.
Ana Maria Brânză duce numele României peste hotare
Wikipedia spune că Ana Maria Brânză este o fostă scrimeră română specializată pe spadă. A fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing și 2020 de la Tokyo, campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro, de trei ori campioană mondială și de șapte ori campioană europeană.
“Binele pentru mine este echivalentul zâmbetului, că-ți faci ție un bine și-ți zâmbești în fiecare zi, ori că faci altcuiva un pustiu de bine și primești în schimb un zâmbet, tot faptă bună se numește.
Cred foarte tare că facem fapte bune dintr-un soi de egoism, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, atât timp cât reușim să înseninăm ziua cuiva. Binele pe care îl facem ne ajută să ne simțim mai fericiți, împliniți și mai cu sens.
«Aleargă de ziua ta by Ana Maria Brânză»
Eu am învățat acest lucru în 2014, când am inițiat proiectul «Aleargă de ziua ta by Ana Maria Brânză», întins pe un an de zile. În fiecare lună aveam un sărbătorit care organiza o activitate sportivă și își dona ziua de naștere unei cauze pe care o susținea, iar în loc de cadouri, participanții donau pentru cauza aleasă.
A fost minunat să trăiesc timp de un an acea emoție și să înțeleg că zâmbetul celui care primește este cel mai de preț dar.
Citește și: Interviu cu Gabriel Ilie, membru ToTheStars Robotics: “La 9 ani am descoperit pasiunea pentru robotică”
Știu că aceasta este perioada în care alergăm la propriu să facem fapte bune, în speranța că ne mai spălăm de păcatele din cursul anului, însă ar fi un exercițu extraordinar să facem asta cât mai des.
Și putem începe cu cel mai simplu exercițiu, acela de a-ți pune un zâmbet pe față atunci când ieși din casă. Vei fi surprins câți oameni reacționează și îți zâmbesc înapoi. Prea suntem încruntați, îngândurați și apăsați de toate problemele. Ridică ochii din pământ și zâmbește, omule, chiar și în zilele în care e greu și poate doare!”, a povestit Ana Maria Brânză, ambasador Leapșa Binelui.