generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Costin Croitoru, ambasador Leapșa Binelui: “Am oferit cursuri gratuite de prim ajutor enoriașilor din Parohia Maica Precista”

Costin Croitoru, Leapșa Binelui, cursuri gratuite, cursuri prim ajutor, enoriași, Biserica Maica Precista, Ștefan Mușat

Costin Croitoru este formator în domeniul primului ajutor de bază și a acceptat provocarea de a fi ambasador Leapșa Binelui și de a face fapte bune în comunitate.

Costin, alături de fiul său, David Bogdan Croitoru, a oferit cursuri de prim ajutor enoriașilor de la Biserica Maica Precista din Ploiești. David este elev în clasa a IV-a, precum și multiplu medaliat la concursuri naționale și internaționale de atletism.

“Mă numesc Costin Croitoru, sunt formator în domeniul primului ajutor de bază și am acceptat provocarea lansată de excelentul jurnalist prahovean John Cristea de a participa la noul său proiect de numit Leapșa Binelui.

Citește și: Generația lui John lansează Leapșa Binelui, proiect de fapte bune în comunitate

Alături de mine, a acceptat provocarea și fiul meu, David Bogdan Croitoru, elev în clasa a IV-a, multiplu medaliat la concursurile naționale și internaționale de atletism.

Împreună, în data de 3 decembrie 2023, am oferit cursuri gratuite de prim ajutor enoriașilor din Parohia Maica Precista, sub blânda și dumnezeiasca grijă a Părintelui Paroh Ștefan Mușat.

«Poate cel mai înalt gest pe care îl poate face un bun creștin»

De ce într-o parohie? Pentru că atât eu cât și fiul meu considerăm că, alături de credință și de spirit, omul are nevoie să fie atent la sine și la cei din jurul său! A salva un semen aflat în nevoie sau chiar într-o situație dramatică este poate cel mai înalt gest pe care îl poate face un bun creștin!

A face bine este filosofia de viață pe care părinții mi-au transmis-o și este filosofia pe care eu, la rândul meu, i-o transmit fiului meu și tuturor semenilor cu care intru în contact. Doar așa cred că putem crea lumea mai bună și mai dreaptă pe care ne-o dorim!

Citește și: Interviu cu Gabriel Ilie, membru ToTheStars Robotics: “La 9 ani am descoperit pasiunea pentru robotică”

Ca o frumoasă prelungire a activității noastre în slujba binelui, ne-am amintit cu evlavie de prezența poetului Mihai Eminescu, în această biserică din Ploiești, cu ocazia Sărbătorii Paștelui, la finele secolului al XIX-lea. Poetul era prieten cu fiul Părintelui paroh de atunci al bisericii Maica Precista.

În amintirea acestui episod, fostul Părinte paroh Ștefan Săvulescu s-a îngrijit, alături de enoriași, să ridice în curtea bisericii un monument închinat nemuririi poetului Mihai Eminescu.

Permiteți-mi să-i aduc aici calde mulțumiri părintelui protopop Adrian-Cosmin Matei, protoiereul Protopopiatului Ploiești Nord, pentru deschiderea cu care înțelege a se alătura eforturilor de a aduce mai binele membrilor comunității pe care o păstorește.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu și să ne ajutăm și noi, dragi semeni! Să ne fim eroi, sprijin și îngeri! Leapșa binelui continuă!”, ne-a transmis Costin Croitoru.

Vrei să faci fapte bune în comunitate și tu? Înscrie-te în Leapșa Binelui.

Citește și: O profesoară insultată de doi elevi va primi daune morale de 30.000 de lei de la părinții celor doi copii

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content