generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Efectul teribiliștilor care dau cu petarde: “Fetița mea a plâns incontrolabil vreme de 15 minute”

teribiliști, petarde, plâns incontrolabil, mesaje petarde, restricții, comercializare petarde, video

Pe pagina de Facebook Generația lui John au apărut mesaje ca reacție la postările legate de comercializarea și folosirea petardelor. Deși mulți dintre utilizatori și-au arătat indignarea față de vânzarea petardelor, au existat și comentarii pro petarde. Părinții sunt cei mai speriați de petarde, asta pentru că cei mici se sperie și ajung să plângă incontrolabil.

Internetul s-a împărțit în două tabere. O tabără consideră folosirea petardelor ca fiind o distracție absolut normală, în vreme ce tabăra contra spune că petardele ar trebui interzise pentru că sunt periculoase. Un utilizator îi roagă pe posesorii de animăluțe să-și țină în casă sau în beci. Părinții spun că cei mici plâng incontrolabil și încremenesc când aud zgomotul petardelor.

Citește și: Moș Crăciun a ajuns la copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Ploiești – VIDEO

Zgomotul produs de către produsele pirotehnice, implicit de către petarde, sperie animăluțele, copiii și oamenii bătrâni. Aceste bubuieli se aud pe tot parcursul lunii decembrie, nu doar în noaptea de Revelion.

Ce petarde se vând în Ploiești la finalul anului 2023

Folosirea petardelor și reacțiile de pe Facebook

“Și pentru copii. Am fost la țară la părinți, cu fetița de 1 anisor și 2 luni, am ieșit la plimbare, iar o petardă a bubuit la mai puțin de 5 metri de noi. Fetița a încremenit și ulterior 15 minute a plâns necontrolabil. Am dat comanda de căști antifonice. Alta metoda nu am.”, a scris Gabriela Dobrin.

“Nu erau interzise? Într-o seară au dat o bombiță lângă mine și copil. Știi că s-a speriat copilul și a început să plângă, nu?”, a povestit Mihaela Vâlcov.

“Aia nu, aia nu, nici aia, aia doar așa că e ăla nu știu cum. Acolo nu poți că nu e voie decât atunci și doar în condițiile astea. Erau mai puține restricții și reglementări în comunism. Oricine cere «drepturi» pentru orice, prin «drepturi» se înțelege ce nu-i convine de fapt și se folosește de diverse pretexte, cum e asta cu «animalutele». Se sperie și le trece. Aia e.”, a scris Victor Iulian.

Citește și: Cezar Ouatu, ambasador Leapșa Binelui: “Erau oameni care voiau să vină la concert, dar nu își permiteau”

“Prostiile alea afectează și copiii, respectiv persoanele cu dizabilități, în general care au și epilepsie sau afecțiuni cognitive. Dar nu prea vorbește nimeni despre asta.”, a scris Klaudia Dalia.

“O dată în an și durează 3 luni acest sezon al petardelor. Din noiembrie tot bubuie într-una peste tot. Cu ce drept? Unde-i amuzamentul? Nu mai poți sta liniștit nici în propria casă, să te odihnești după o zi de muncă, pentru că bubuie petarde si bombe sub geam într-una.”, a spus Lucian Drăgan.

Citește și: Silviu Naghel, campion la culturism: “Datorită fratelui meu am intrat în lumea sportului”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content