Mihaela Rus subliniază importanța faptelor bune făcute în orice moment al anului, nu doar în luna decembrie. Aceasta vorbește despre cum a demarat inițiativa de a amplasa căsuțe cu cărți în fața Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești.
Ideea a fost întâmpinată cu entuziasm de comunitate. În prezent, oamenii vin să împrumute cărți, să le citească, iar apoi să le returneze. Se creează astfel un schimb de literatură care îi implică pe toți.
Citește și: Cezar Ouatu, ambasador Leapșa Binelui: “Erau oameni care voiau să vină la concert, dar nu își permiteau”
În materialul video, Mihaela Rus subliniază complicitatea nobilă și aduce în discuție campania “Leapșa Binelui”, îndemnându-i pe ploieșteni să continue șirul de fapte bune. Mai departe, ambasadorul faptelor bune anunță donarea cărților către penitenciarului de femei de la Târgșorul Nou. Aceasta îi provoacă pe cititori să extindă aceste acțiuni pozitive, menționându-l în mod special pe Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii Ploiești.
Mihaela Rus anunță fapta bună și dă #LeapșaBinelui către Vlad Mateescu
“O faptă bună poți și trebuie s-o faci oricând, nu doar în luna decembrie. Învățăm astfel exercițiul de a face bine fără vreun efort deosebit. Știți că de doi ani, în fața Teatrului “Toma Caragiu” au apărut acele căsuțe cu cărți. Atunci când ne-a venit ideea am adus din biblioteca proprie peste 200 de volume de cărți. Ploieștenilor, spectatori sau nu ai teatrului, le-a plăcut ideea.
Aceștia vin, împrumută cărți, le citesc, le retunează și aduc la rândul lor alte cărți pentru a putea fi citite de alții. Facem împreună un fel de trafic cu literatură. Asta ne face complici. Nobilă complicitate, am putea spune. Și uite cum luna februarie, considerată lună iubirii, poate fi considerată luna iubirii de carte.
Citește și: Andrei Volosevici, fapte bune în comunitate. 60 de invitații duble către cultură și educație prin Leapșa Binelui
Campania Leapșa Binelui începută anul trecut merge mai departe. E rândul meu. Și pentru că oricând cerem sau dăm o a doua șansă, mă gândesc acum la șansa unui om de a deveni o variantă mai bună a lui. O carte este o călătorie, o evadarea din lumea nu tocmai frumoasă sau bună pe care o ai în jur.
Donez aceste cărți și multe altele penitenciarului de femei de la Târgșor. Provoc în această campanie, să ducă mai departe faptele bune, pe fiecare dintre dumneavoastră. Dar acum, în mod special, pe Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii Ploiești.”, a spus Mihaela Rus, managerul Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești.