Dacă tot a fost astăzi a doua probă scrisă la bacalaureat, ne-am gândit să aflăm cum s-au descurcat câțiva elevi de la un liceu din Ploiești. Pentru cine nu știe, azi s-a dat bacul la mate pentru cei de la real și istorie pentru cei de la uman.
Hai, nu ne mai ține în suspans. Cum s-au descurcat?
Toți cei cu care am stat de vorbă erau super încrezători că vor lua note foarte bune. La matematică, cel puțin, au spus că subiectele au fost mai ușoare decât s-ar fi așteptat, chiar mai simple decât simularea. În schimb, nu toți au fost mulțumiți de ceea ce le-a picat la istorie.
Cât despre faptul că nu au avut nici o zi liberă între probe…părerile au fost împărțite. Unii au fost mulțumiți pentru că așa vor scăpa mai repede de stresul examenului, iar alții și-ar fi dorit să mai aibă puțin timp la dispoziție ca să mai recapituleze materia.
Bacul în pandemie- greu sau ușor?
Câțiva tineri care au dat bacalaureatul acum câțiva ani spun că elevilor de anul acesta le-a fost mai ușor să se pregătească pentru că au avut mai mult timp la dispoziție, dat fiind că școlile au fost închise o bună perioadă. Asta am aflat și de la câțiva elevi cu care am stat de vorbă.
Și chiar dacă a fost o perioadă mai…altfel, tradiția de a merge la pregătire a rămas. Între 50 și 70 de lei au avut de scos din buzunar părinții pentru o ședință. Și tinerii au spus că meditațiile i-au ajutat, mai ales pe cei care vor nota 10 și că doar cu informațiile de la școala online nu poți să reușești să o iei.
Mesaje pentru cei de la Minister
Unii ne-au spus că școala online nu a fost cea mai bună soluție găsită de Minister pentru clasa a 12-a, iar alții și-au dorit câteva schimbări în ceea ce privește subiectele care ar fi fost mai grele, nu de nivel mediu așa cum s-a spus. Cineva chiar a propus să dispară din subiecte întrebările grilă.
Ai aici live-ul complet. Mulțumim tuturor celor care au stat de vorbă cu noi și le dorim multă baftă mâine la ultima probă scrisă.