generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Și…cum a fost azi la bacalaureat? Reacții la cald după a doua probă

reactii dupa bac

Dacă tot a fost astăzi a doua probă scrisă la bacalaureat, ne-am gândit să aflăm cum s-au descurcat câțiva elevi de la un liceu din Ploiești. Pentru cine nu știe, azi s-a dat bacul la mate pentru cei de la real și istorie pentru cei de la uman.

Hai, nu ne mai ține în suspans. Cum s-au descurcat?

Toți cei cu care am stat de vorbă erau super încrezători că vor lua note foarte bune. La matematică, cel puțin, au spus că subiectele au fost mai ușoare decât s-ar fi așteptat, chiar mai simple decât simularea. În schimb, nu toți au fost mulțumiți  de ceea ce le-a picat la istorie.

Cât despre faptul că nu au avut nici o zi liberă între probe…părerile au fost împărțite. Unii au fost mulțumiți pentru că așa vor scăpa mai repede de stresul examenului, iar alții și-ar fi dorit să mai aibă puțin timp la dispoziție ca să mai recapituleze materia.

Bacul în pandemie- greu sau ușor?

Câțiva tineri care au dat bacalaureatul acum câțiva ani spun că elevilor de anul acesta le-a fost mai ușor să se pregătească pentru că au avut mai mult timp la dispoziție, dat fiind că școlile au fost închise o bună perioadă. Asta am aflat și de la câțiva elevi cu care am stat de vorbă.

Și chiar dacă a fost o perioadă mai…altfel, tradiția de a merge la pregătire a rămas. Între 50 și 70 de lei au avut de scos din buzunar părinții pentru o ședință. Și tinerii au spus că meditațiile i-au ajutat, mai ales pe cei care vor nota 10 și că doar cu informațiile de la școala online nu poți să reușești să o iei.

Mesaje pentru cei de la Minister

Unii ne-au spus că școala online nu a fost cea mai bună soluție găsită de Minister pentru clasa a 12-a, iar alții și-au dorit câteva schimbări în ceea ce privește subiectele care ar fi fost mai grele, nu de nivel mediu așa cum s-a spus. Cineva chiar a propus să dispară din subiecte întrebările grilă.

Ai aici live-ul complet. Mulțumim tuturor celor care au stat de vorbă cu noi și le dorim multă baftă mâine la ultima probă scrisă.

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Laura Dori

Laura Dori

Cine sunt eu? Spun cu mândrie că am fost reporter la Europa FM mereu la datorie pentru știrile care contează. Iubesc tot ce ține de radio și muzica bună. Ce fac acum? Sunt studentă la facultatea de jurnalism, mai exact la specializarea publicitate. Stau cu ochii pe tot ce mișcă în online pentru că de-abia aștept să comentez. Și mai am și un podcast. Acolo vorbesc despre muzică rock iar aici pe site mă găsiți cu subiecte juicy din lumea internetului. Ce o să fac în viitor? Probabil fix același lucru. Și poate și ceva copywriting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content