generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Elevii care au batjocorit o profesoară din Pietriceaua au fost “pedepsiți”. Huliganii nu au frică! De ce i-ar speria un 4 la purtare?

elevi, profesoară de engleză, profesoară Pietriceaua, Brebu, 6 la purtare, video profesoară Brebu, imagini hilare, comportament deviant, sancțiuni elevi

Școala din Pietriceaua, comuna Brebu, ne oferă o imagine clară asupra actelor barbare care se întâmplă în sistemul educațional din România. Da, din păcate, asta e realitatea! Unii tineri o iau razna și cred că sunt stăpânii lumii. Unii tineri, din păcate, sunt doar niște huligani, needucați și foarte periculoși.

Pentru aceia care încă nu știu despre ce este vorba, vă explic: În timpul unei ore, o profesoară de engleză din școala din Pietriceaua, comuna Brebu, este înconjurată de mai mulți elevi minori. Elevii fac semne obscene față de profesoara de engleză, o iau de cap și îi arată degetul mijlociu. Nu, nu e ficțiune! E vorba de ora de engleză dintr-o școală din România.

Citește și: Ce ar trebui să știe profesorii, părinții și copiii despre bullying-ul față de un elev cu CES

Filmulețul pe care l-am vizualizat pentru prima dată pe site-ul phonline.ro (nu aș fi dat link pentru că imaginile sunt cutremurătoare, dar poate avem nevoie de asta!) îl arată pe un tânăr în timp ce stă în spatele profesoarei de engleză și mimează o scenă de sex. Mulți elevi asistă la aceste scene, iar profesoara, în anumite momente, pare că zâmbește și că nu este deranjată de ceea ce se întâmplă.

Nu cunosc situația acelei profesoare, însă sunt convins că doamna nu se afla la prima astfel de scenă. Cumva, lucrurile cred că au escaladat, oră după oră, iar unii dintre elevi au început să prindă tupeu, tupeu care a ajuns să creeze această știre mizerabilă.

Este strigător la cer că se întâmplă așa ceva! Nu contează școala, nu contează cine sunt elevii și nici cât de competentă este profesoara.

Profesoară râde ciudat în timp ce e batjocorită de elevi

Cum de s-a ajuns la o situație de acest gen? Asta înseamnă școala românească? Când au ajuns profesorii să fie batjocoriți de elevi? De ce o profesoară cu experiență în câmpul muncii nu este capabilă să gestioneze o astfel de situație? De ce râde profesoara în timp ce elevii încep să aibă un comportament deviant față de aceasta? E toată lumea razna?

Suntem huligani? Suntem animale? Suntem idioți? Ce suntem? Cine a filmat? Cine a trimis materialul video în presă și de ce? A fost un strigăt de ajutor din partea unui elev? Doar la ora de engleză se întâmplau astfel de reacții? Profesoara susținea aceste comportamente?

Citește și: Test de personalitate gratuit. Testul celor 16 tipuri de personalitate

Am citit în presă că elevii care au participat la “acțiune” au primit observație scrisă, în vreme ce protagoniștii imaginilor hilare au nota la purtare scăzută la 4 și mustrare scrisă.

Nu înțeleg cum poate ajuta asta! Oricât de dur ar părea “tratamentul”, elevii respectivi au nevoie de atenție sporită din partea unui specialist și chiar de o penalizare drastică. Trebuie să se întâmple ceva pentru a penaliza acei elevi!

Imaginile prezintă minori periculoși atât pentru ei cât și pentru ceilalți

Dacă astăzi li se iartă fapta cu un 4 la purtare și atât, se va crea un precedent. De fapt, precedentul deja a fost creat, iar mulți huligani își vor face de cap în continuare. Huliganii nu au frică! De ce i-ar speria un 4 la purtare?

Chiar dacă minorii din imagini pare că nu au nicio vină, pentru că ei sunt mici și nu știu ce fac, eu nu sunt de acord! Cu scuzele de rigoare, dar acolo e vorba de o haită de huligani needucați, copii care probabil au probleme mari acasă, cu părinții și sau cu alți copii.

Nu e normal ce se întâmplă!

Astfel de comportamente nu au ce căuta în școli și nu au voie să fie iertate, ci trebuie penalizate. Asta nu e joacă, ci este o doză de cretinism venită din partea unor needucați.

Sunt convins că acei minori se pot recupera, dar trebuie să primească, nu dai în acte, ci pe bune, asistență psihologică de specialitate.

Rog oamenii cu drept de decizie asupra acestui caz să gândească bine lucrurile înainte de a se “bucura” de un 4 la purtare. Nu cred că asta are efect asupra unor imagini dezastruoase pe care toată România le-a văzut!

Rog elevii și profesorii să țină legătura cu presa și poliția pentru a sesiza în continuare astfel de comportamente.

Citește și: Textul care a stârnit mii de reacții în online: “Am crezut că sărăcia înseamnă lipsa banilor”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content