generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Noi proteste în educație. Cum răspund sindicaliștii negocierilor: “Vocația nu ține de foame!”

proteste, educație, sindicaliști, grevă generală, Marian Neacșu, creștere salarială, vocația nu ține de foame, profesori, protest 25 mai

Ultimele negocieri vin cu oferte noi profesorilor pentru a opri greva. În ce constau acestea și cum răspund profesorii?

„Faţă de discuţiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele 2 evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar.

Citește și: Ce părere au cititorii despre greva generală din educație. Sondaj completat de sute de utilizatori

Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie. Astfel de sume să fie acordate şi pentru personalul nedidactic, 500 de lei în iunie şi octombrie” (Marian Neacșu, secretar general al Guvernului)

Ce părere au sindicaliștii?

Simion Hăncescu menționează faptul că nu se pot pronunța până nu discută cu toate sindicatele educației pentru a lua o decizie de comun acord. Deși Marian Neacșu prevede sfârșitul rapid al grevei, profesorii nu cedează în fața unor oferte cu totul nesemnificative față de doleanțele prezentate în cadrul grevei.

De ce nu urmează o creștere salarială?

„Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar acest Guvern a făcut posibil acest lucru. Nu pot fi acordate sporuri” conform miniștrilor educației

Ce se întâmplă cu anul școlar?

Mediile elevilor sunt în aer la fel precum siguranța în ceea ce privește încheierea acestui an școlar și susținerea examenelor.

Vocația nu ține de foame! Semnat, profesorii

Profesorii sunt din ce în ce mai marginalizați și acuzați pentru decizia luată cu privire la grevă. Este vina lor că nu își pot plăti facturile din vocație?

Mulți părinți și nu numai sunt foarte indignați cu privire la decizia profesorilor de a continua greva și de perioada aleasă, anume în apropierea examenelor finale. Faptul că sunt condamnați profesorii și nu guvernul/sistemul ridică multe semne de întrebare.

Citește și: Bun venit în învățământul românesc de stat! După 15 ani de studii, salariu sub 2000 lei

Oamenii se așteaptă de la profesori, mai mult decât de la orice altă meserie, să fie practicată din pură pasiune, vocație și dedicare. Este adevărat, acestea nu trebuie să lipsească din portofoliul profesorilor, dar nu le vor ține de foame și de cald, așa cum nici doctorii nu operează din dragoste de oameni și atât.

Pretenții mari pe bani de nimic

Să ai pretenții de la cel care îți educă și formează copilul este atât egoist, cât și neplauzibil. Majoritatea profesorilor, nu voi generaliza pentru că orice pădure are uscături, petrec foarte multe ore în plus pentru a se pregăti și pentru a concepe o lecție frumoasă, bine legată, logică și interesantă.

Urmează un protest la nivel înalt?

„în urma discuției de astăzi de la Primăria Municipiului București, nu am primit autorizare pentru protestul de maine, 25 mai 2023. Mâine, în București sunt 3 evenimente majore: Înălțarea (cu aglomerări în jurul locațiilor de cult), Ziua Eroilor (depunere de coroane în mai multe locuri) și vizita președintelui Germaniei.

Colegii de la FSLI și-au asumat un protest neautorizat, și au spus că ei vor fi prezenți. Este decizia fiecărei organizații dacă își asumă sau nu acest protest.” Protestul va avea loc în Piața Victoriei, la ora 11. (Sursă anonimă)

Citește și: Închisoare pentru copii. Proiectul de lege care îi pedepsește pe tinerii consumatori și traficanți de droguri

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Ana Maria Andronache

Ana Maria Andronache

Născută în toamna anului 1999 la Ploiești, am terminat Colegiul Național Nichita Stănescu, Ploiești, profil Mate-info, iar ulterior am făcut facultatea de Litere, București, la momentul actual fiind student în ultimul an la masteratul Didactici ale disciplinelor filologice, UniBuc. Studentă, soție, mamă, profesoară, om. Am 23 de ani și multe vise(uri). Am două premise în viață după care mă ghidez: Nimic fără Dumnezeu și Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri. În traducere liberă, Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în sac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content