generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Manifestul unei profesoare de engleză: “Pentru copiii noștri trebuie să schimbăm totul! Chiar dacă asta ne costă!”

manifest, profesoară, limba engleză, educație, Câmpina, Nicolae Grigorescu Câmpina, Loredana Nicolescu, societatea românească, meserie de profesor, educație, grevă generală

Loredana Nicolescu este din Ploiești și se descrie ca fiind pasionată de meseria ei, meserie pe care o vede ca pe o misiune. De 5 ani predă limba engleză în Câmpina, oraș de care s-a îndrăgotit iremediabil.

Loredana Nicolescu este mamă a doi copii și este îngrijorată de viitorul acestora. Manifestul Loredanei se raportează la relația pe care fiicele acesteia o vor avea cu viitorii profesori.

“De ce pentru profesori? Iată întrebarea care a tot măcinat societatea românească în ultima vreme! Oamenii, tot mai revoltați împotriva unui sistem care dezamăgește, i-au găsit vinovați pe pionii din această bătălie: profesorii.

Citește și: Ce părere au cititorii despre greva generală din educație. Sondaj completat de sute de utilizatori

De cealaltă parte a baricadei, profesorii au devenit prea insistenți în a demonstra că sunt niște victime, încercând cu disperare să demonteze mituri: al meditațiilor, al vacanțelor, al celebrelor vouchere sau mitul unei zile de muncă mult prea scurte. Cu toată obiectivitatea de care pot da dovada, confirm că sunt doar mituri.

Dacă adăugăm salariul de-a dreptul rușinos, se naște o întrebare și mai dureroasă: de ce profesor?

Cu nostalgie, mă privesc în urmă cu 30 de ani, când toată ziua mă jucam cu păpușile de-a învățătoarea. Îmi amintesc emoția din clasa a 5-a, când fosta doamnă învățătoare m-a adus în clasa ei cea nouă și atunci am “predat” boboceilor matematică pentru câteva minute. A fost sublim!

În studenție deja știam că această profesie m-a ales

Nu știam cât urma să câștig și nici nu îmi păsa – trăiam bine și relaxat pe banii părinților. În timp, povara financiară a început să fie resimțită, dar bucuria de a merge la școală în fiecare zi ștergea povara unui card golit prea rapid. Privesc spre viitor însă și mă întreb dacă istoria mea se poate repeta.

Aș dori ca cei care susțin cu vehemență că profesorii nu merită mai mult decât primesc să îi privească pe studenții buni și să se întrebe ce alegere vor face în viață. Oare învățământ?

Citește și: Bun venit în învățământul românesc de stat! După 15 ani de studii, salariu sub 2000 lei

Părinții și bunicii care condamnă această demonstrație de nemulțumire își vor putea privi copiii și nepoții, încurajându-i să îmbrățișeze această profesie, conștienți fiind totuși că vor porni la drum cu un cont aproape gol mereu?

Pentru copiii noștri trebuie să schimbăm totul! Chiar dacă asta ne costă! Pentru că, în timp înveți un lucru care necesită o maturitate intelectuală aparte: în viață, dragă omule, nu este despre tine, ci despre ceilalți! Profesorii știu asta deja!”, Loredana Nicolescu, profesor de limba engleză la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina.

Citește și: Site-ul Ministerului Educaţiei, atacat de hackeri. Ce mesaj au transmis atacatorii

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

One Response

  1. Loredana Nicolescu spune adevarul si este pasionata de meseria sa. Aceasta este plina de preocupare pentru viitorul fiicei sale, dar mai ales pentru cel al copilului de pe cealalta parte a catedrei. De ani de zile lupta pentru a schimba invatamantul in tara noastra si pentru a imbunatati profesia de profesor. Suntem foarte norocosi sa avem o persoana ca ea in oficiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content