generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Neatza de la păcănele, cu Răzvan și Dani. Din păcate, matinalii promovează un cazinou online

Răzvan și Dani, prezentatori TV, reclame la păcănele, jocuri de noroc, reclamă controversată, 888 casino, cover

Răzvan și Dani promovează jocurile de noroc. Nu e o glumă! Realizatorii emisiunii “Neatza cu Răzvan și Dani” apar pe afișe care promovează un cazinou online. De ce s-a ajuns la așa ceva? De ce matinalii emisiunii de la Antena 1 promovează păcănelele?

Acest articol este un manifest în legătură cu reclamele la păcănele în care apar Răzvan și Dani. Sunt dezamăgit de faptul că aceștia, prin vechimea pe care o au în televiziune, dar mai ales prin publicul pe care și l-au format încă din 2008 la Antena 1, pot reuși să convingă oamenii să joace la jocurile de noroc.

Nu este normal ca două vedete care au ca public țintă mămicile cu copii mici acasă să fie pe afișele jocurilor de noroc. Moralitatea pare să fie călcată în picioare, iar totul să fie doar despre bani. Probabil mulți bani.

Citește și: Un cunoscut vlogger din România susține interzicerea reclamelor la jocurile de noroc

Dani Oțil e un tip mișto. Și colegul lui, Răzvan Simion, are un cuvânt de spus în fiecare emisiune “Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiune pe care o realizează de mai bine de zece ani la Antena 1. Legătura puternică de prietenie i-a ajutat pe cei doi să construiască o adevărată industrie matinală de divertisment.

Wikipedia spune că matinalii și-au început cariera pe antene prin 2008 și sunt la sezonul cu numărul 14 al emisiunii de divertisment. Înainte de Răzvan și Dani, emisiunea se numea doar Neatza și era prezentată de Horia Brenciu. Click aici dacă vrei să-l vezi pe Brenciu prezentând Neatza.

Ce știu despre Dani Oțil

Știu că a devenit tătic de puțină vreme. S-a căsătorit și tot la Neatza e angajat (sau patron?). Îi plac motoarele și cred că a făcut și ceva performanță în zona asta. Are un restaurant cu prețuri cam piperate (doar din auzite!) și s-a făcut remarcat mai ales pentru blugii cu penis pe care i-a purtat pe vremea când lumea încă mai citea ziare.

Are povești “inspiraționale” despre cum mergea la femei (la fetițe mai exact) în tinerețe. Omul iși spune povestea în fața a sute de oameni într-o conferință TEDxCluj și recunoaște că din primii bani câștigați în București a fost la fetițe. Sinceritatea e de apreciat. Nu ma credeți pe cuvânt, ci vizionați clipul:

Ce știu despre Răzvan Simion

Nu pot să mă gândesc la Răzvan și să nu îl iau în calcul și pe Dani Oțil. Cei doi fac parte din același tablou, cu bune și cu rele. Pâna la faza cu păcănelele Răzvan era un soi de idol pentru mine. Da, exagerez, dar doar puțin. Sper că a învățat să nu-și mai lase cămășile prin dormitoare presărate cu îndrăgosteală și să meargă pe un drum mai spiritual.

Citește și: Mărturia unui jucător de păcănele: “Acolo e Templul lui Satan, bani nemunciți și blestemați” – VIDEO

Futuristul e fericit! Dacă ne luăm după ce spune presa, Răzvan se pregătește de nuntă. Sper că nu sunt scumpe sarmalele, mai ales acum că a scăpat de rate! Mariajul nu va fi cu Lidia, ci cu Daliana, o tipă care seamă, din punctul meu de vedere, cu fata cu cămașa. Dacă ziceam cămașă la plural sau chiar 4 cămăși, probabil că vă venea în minte Theo Rose. Cum, ați uitat deja?

Până la faza cu păcănelele îmi plăcea “Neatza cu Răzvan și Dani”

Ca să mă poziționez față de acest articol, vreau să vă spun din start că eu sunt un fan al emisiunii “Neatza cu Răzvan și Dani” încă de pe vremea când mergeam la facultate și plecam mai târziu de ora 08:00 din casă doar ca să prind primele momente din emisiune. S-au dus vremurile alea!

Citește și: Test de personalitate gratuit. Testul celor 16 tipuri de personalitate

Apreciez rubricile pe care emisiunea matinală le are, iar prezentatorii sunt cel puțin buni în ceea ce fac. Dacă ar fi să îi caracterizez în câteva cuvinte pe fiecare dintre cei doi realizatori aș spune că Dani e tipul care se lasă purtat de val, dar probabil ambițios în viața reală, în vreme ce Răzvan pare să fie ceva mai boem și ușor artist în multe dintre ironiile pe care le face, cu ceva neuroni la purtător, în fiecare dimineață.

Fostă vecină de la Neatza, Daniela Crudu, pe vremea când mergea la păcănele

Dacă nu v-ați dat încă seamă, să știți că articolul acesta vine din partea unui telespectator fidel. Și când zic fidel, mă gândesc la vremurile în care Cruduța era vecina de la Neatza, sau Flavia se împărțea între concerte și diminețile care începeau înainte de răsăritul soarelui.

Vedeți că Vlăduț de la Neatza știe să facă sarmale răsfățate

Îl menționez și pe Vlăduț în toată povestea aceasta pentru că, din punctul meu de vedere omul nici nu trebuie să vorbească la cât de bine știe să gătească. Sau așa pare la televizor!

Ramona Olaru joacă la păcănele? Are bonus de la Răzvan și Dani?

Țin minte inclusiv prima emisiune în care și-a făcut intrarea Ramona Olaru în calitate de vecină de la Neața. Avea o energie de nu puteai s-o oprești nici dacă închideai televizorul. Oricum, Ramona n-a avut televizor până la 14 ani. Și cum a deschis televizorul, Ramona a rămas fascinantă de cum au intrat în cutia aia de televizor, Răzvan și Dani.

Eu și alte probabil milioane de oameni s-au uitat cel puțin o dată în viață la emisiunea “Neatza cu Răzvan și Dani”. Câteva sute de mii de oameni au urmărit show-ul probabil ani la rând, mai ales mămicile care stăteau cu copiii acasă. Emisiunea e foarte potrivită pentru întreaga familie! Dacă tăiem faza cu păcănelele, emisiunea încă e mișto!

Neatza cu Răzvan și Dani, emisiune la care se uită mămicile cu copii mici?

De ce punctez ideea de familie? Deoarece fiecare dintre noi își dorește să existe o legătură între ceea ce se vede la televizor, se publică pe social media și există în realitate.

Mai exact, dacă postezi în om căsătorit, proaspăt tătic, om care vorbește despre copiii, familie, sănătate, integrarea celor mici la grădiniță și emisiuni cu Gașca Zurli, clar mă aștept să nu văd reclame cu tine în care promovezi păcănelele. Pe Dani l-am vizat cu cele menționate mai devreme, însă, nici Răzvan nu e mai prejos, mai ales atunci când vezi la Victoriei un afiș extins pe 5 etaje cu fețele lor și o firmă de păcănele.

Răzvan și Dani de la Neatza fac reclamă la jocurile de noroc

Când am văzut prima reclamă la păcănele cu Răzvan și Dani am crezut că e o glumă proastă, o eroare la tipar, o idioțenie generată de un AI sau ceva cum a pățit Mihaela Rădulescu în urmă cu mulți ani. Era o mizerie de reclamă unde cică Mihaela îți făcea vrute și nevrute doar ca să te lași de fumat.

Nu e un vis urât, nu e păcăleală, ci e lumea în care trăim. Răzvan și Dani fac reclamă la păcănele. Cei doi matinali apar de prin vară pe bannerele publicitare din România, iar asta nu are cum să mă bucure. Probabil nu bucură pe nimeni. Nici pe ei nu cred că îi încântă prea mult asocierea pe care au făcut-o, însă sunt convins că există cel puțin un motiv: banii! Mulți bani!

Reclamele la păcănele, problemă de moralitate față de public?

Este oare toată această mișcare o problemă de moralitate? Eu zic că da! Vor exista oameni care se vor apuca de păcăne din cauza celor doi matinali? Da! Este o problemă că avem reclame la păcănele oriunde privești? Sunt convins că da!

Și nu putem spune că nu se dorește schimbarea. Sunt oameni faini care fac proiecte pentru comunitate și își doresc să interzică reclamele la păcănele. Mai puțini bani pentru Răzvan și Dani? Probabil.

Declic a lansat o campanie împotriva reclamelor la păcănele

Demersul celor de la Declic are ecou și demonstrează că există voci puternice care nu stau cu mâinile în sân, ci își doresc ca societatea să aibă obiceiuri sănătoase și să stea departe de viciile secolului.

Și sunt unii care spun că păcănelele trebuie “consumate” în mod responsabil, însă asta e doar o chestie de fațadă. Și pe pachetele de țigări scrie că mori dacă fumezi, însă nu se lasă nimeni de fumat de la așa ceva. Cred că mai rău fac mesajele astea! Parcă și aud: “Și ce, vrei să mor sănătos? Trebuie să moară omul de la ceva!”.

Iar de când avem telefoane inteligente, dar mai ales de când pandemia ne-a făcut să ne instalăm tot felul de aplicații, păcănelele sunt peste tot cu noi. E suficient să intre salariul pe care și deja vine o notificare de tip BONUS.

Boala cu dependența de păcănele cred că este cel puțin la fel de grea precum diabetul, cancerul și orice altă boală care practic îți spune că ești la mâna ei.

Răzvan și Dani au jucat vreodată la păcănele?

Încă de prin 2012 Dani se lăuda, în direct, la Neatza, cu experiențele pe care le avea la păcănele. Felicitări celor de la jocurile online care au reușit să îi coopteze pe cei doi matinali pentru suma potrivită. Sunt sigur că Răzvan și Dani nu sunt altceva decât doi oameni care trebuie să facă / să execute și să încaseze cecul la final de lună. Oare Răzvan și Dani au jucat cel puțin o dată la păcănele? Au avut sau au o astfel de adicție?

În 2023 am ascultat multe dintre podcasturile în care vedete din România recunoșteau că au avut sau că încă au o dependență față de jocurile de noroc. Vezi “Augustin Vizirul – «Cazinoul era casa mea»” și Alex Bogdan (tipul din filmul “Tati part-time”) care vorbește despre cum a pierdut 150.000 de euro la cazinou.

Nu aș critica pe nimeni pentru că joacă la păcănele. Dependența de jocurile de noroc este o boală și se tratează foarte greu sau deloc. Am discutat cu un jucător înrăit despre efectele pe care le au păcănelele, iar concluzia nu a fost una bună.

Tipul mi-a mărturist că: “La păcănele sunt banii nemunciți și blestemați”

Pentru cei care își doresc să scape de jocurile de noroc există nenumărate articole pe internet care promit să rezolve problema. Însă, cel mai indicat este să contactați un specialist. Posibil să funcționeze și materialele video motivaționale, însă și ele pot deveni mâncătoare de bani și de timp.

Că faci schimbarea în 8 pași sau în 10 pași, ca mergi la specialist sau te ajută prietenii, cel mai improtant lucru este că îți dorești să te lași de păcănele. Am găsit aici detalii despre cum să te lași de jocurile de noroc. Sper să îi fie cuiva de folos.

Când banii sunt mai presus de moralitate, societatea se degradează

Revenind la matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani, nu pot decât să mă gândesc la cât de mult s-a degradat societatea românească în ultimii ani. Afirm asta pentru că sunt șocat de felul brutal în care banii au început să ne conducă. Banii ne conduc pe noi, viețile noastre și moralitatea pe care, în multe dintre cazuri nici nu am înțeles-o.

Fanii de la Neatza stau în canapea și joacă păcănele în pauza de publicitate?

Probabil nici prezentatorii TV nu au înțeles cum stă treaba cu a fi vertical într-o lume care pare tot mai doritoare de finaluri nefericite. De ce să faci reclamă la păcanele? Este acesta cel mai simplu mod pentru a face bani? Și chiar dacă ar fi, nu cred că Răzvan și Dani duc lipsă de bani, ba chiar cred că au inventat o mică făbricuță de bani cu Neața, emisiune care hrănește multe guri.

Nume importante din lumea sportului promovează jocurile de noroc

Răzvan și Dani nu sunt singurele vedete din România care fac reclamă la păcănele. Avem multe alte nume mari care și-au pătat imaginea prin astfel de colaborări.

Vezi aici: Listă cu vedete din România care au apărut în reclame la jocurile de noroc

Poate cel mai dureros este să vezi sportivi cu rezultate extraordinare care au început să apară în reclame la jocurile de noroc. Din păcate, asta este direcția. Ne lipsește asumarea. Ne interesează prea puțin ce se întâmplă cu ceea ce facem, ceea ce recomandăm și/ sau promovăm.

Păcănele pentru adolescenți, în tramvai…

Și, ca un efect al curiozității în masă, dar mai ales pentru a câștiga un ban de buzunar, avem adolescenți care joacă online la păcănele cu buletinul mamei sau al tatălui. E alarmant, sper, pentru toată lumea!

Jocurile de noroc i-au distrus viața. Vezi interviu cu un jucător de păcănele

Acest articol nu este un pamflet. Acest articol este un editorial de tip manifest prin care se încearcă tragerea unui semnal de alarmă împotriva promovării jocurilor de noroc. Când faci reclamă la păcănele este clar că semnezi un pact cu Diavolul. Trebuie să fii conștient de faptul că urmează să promovezi ceva ce strică viețile oamenilor.

Citește și: Reclama scandaloasă a Plunky Tap Dash: “M-am gândit să mă…”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content