Portavoce pentru tineret

Reclama scandaloasă a Plunky Tap Dash: “M-am gândit să mă…”

Plunky Tap Dash, manipulare emoțională, publicitate controversată, evaluarea aplicație Plunky Tap Dash, limitele publicității digitale, reglementare reclame, cover

O reclamă lipsită de etică încearcă să câștige atenția și banii celor care au gânduri suicidale. Aplicația se numește Plunky Tap Dash, iar reclama este în limba română. În cadrul articolului poți vedea capturi de ecran cu reclama la Plunky Tap Dash în limba română.

O reclamă la Plunky Tap Dash este afișată în jocurile de pe telefon îi abordează pe utilizatori cu mesajul “M-am gândit să mă sinucid”. Este vorba de o reclamă mincinoasă, o reclamă la păcănele care se folosește de oamenii slabi din punct de vedere emoțional. Așadar, utilizatorii care își instalează aplicația cred că problemele lor s-au rezolvat și că soluția sunt păcănelele.

Citește și: UTCB, campanie împotriva reclamelor la videochat: “Noi construim caractere”

Acest este un articol care trage un semnal de alarmă în legătură cu reclama la aplicația Plunky Tap Dash. Pentru că mulți copii se joacă jocuri pe telefon, aceștia sunt expuși unei reclame care vorbește despre suicid. Copiii nu au voie să fie în preajma unor mesaje de acest gen. De ce există astfel de reclame? De ce nu sunt interzise?

Copii se joacă, tot copii sunt cei care văd reclamele

Gândiți-vă că se joacă pe telefon un copil și vede reclama asta. E normal să se întâmple așa ceva? De ce s-a ajuns până aici cu publicitate? Cum să folosești ideea de suicid pentru o reclamă la o aplicație care este un joc de noroc?

Folosesc mai multe aplicații pe telefon care, din când în când, pentru că nu am varianta premium, îmi afișează reclame. Nimic rău în asta. Totuși, de câteva zile, îmi apare o reclamă cu mesajul “M-am gândit să mă sinucid”. Mesajul este însoțit de o poză cu o tipă brunetă care pare că este vizibil afectată emoțional, cu ochii plânși și probabil în stare de depresie.

Aplicația Plunky Tap Dash este un scam?

Apoi, reclama continuă și arată o altă poză cu aceeași fată, de data asta îmbrăcată la patru ace, stând la o narghilea într-un bar sau o terasă. Poza este însoțită de textul “Dar apoi am găsit aplicația Plunky Tap Dash și totul s-a schimbat”.

Aplicația Plunky Tap Dash face reclame lipsite de etică

Așadar, până acum înțelegem că, dacă vrei să nu te mai sinucizi trebuie să îți instalezi această aplicație. Subliniez faptul că aplicația nu este cu direcție către un cabinet al unui psiholog sau psihiatru. Nu! Reclama este la păcănele online, doar că totul este prezentat într-o formă mai subtilă.

În ultima persoană se afișează o fată la mare, probabil fericită pentru că a folosit aplicația. Poza este însoțită de textul: “Mulțumită acestei aplicații am făcut o mulțime de bani și am rezolvat toate problemele mele.”

Aplicația se numește Plunky Tap Dash și este realizată de către Olix Dev. Am căutat aplicația Plunky Rap Dash și am aflat că are nota 2.8 din 5 pentru utilizatorii de telefoane. Pe tabletă, aplicația are nota 1.4 din 5.

Ce spun utilizatorii despre aplicația Plunky Tap Dash

“Oribil! Am instalat această aplicație doar ca să-i pot da 1 stea și apoi să o șterg imediat. Am văzut o adăugare a acestei aplicații, ceva despre un tip care voia să se sinucidă. Acest lucru nu este acceptabil. Sunt mulți copii care se joacă jocuri, iar această reclamă nu poate decât să facă rău. Inacceptabil!”, a scris Tonyworld.

“Am instalat acest „joc” ca să pot face această recenzie. Anunțul pentru acest „joc” este absolut dezgustător! Sugerarea că persoanele cu sentimente de sinucidere pot fi ajutate prin descărcarea aplicației este unul dintre cele mai groaznice lucruri pe care le-am văzut în anii de vizionare a reclamelor.

Ar trebui să vă fie rușine de voi înșivă. Sinuciderea este un subiect tragic și foarte serios care nu ar trebui exploatat pentru câștiguri financiare.”, a scris Paul Malham.

Recenziile negative în legătură cu această aplicație curg pe Google Play, locul de unde încă se poate descărca aplicația Plunky Tap Dash.

Citește și: Filmul Barbie. Recenzie scrisă de către un bărbat despre lumea femeilor roz

Sper ca acest articol să fie luat în seamă de către cei care creează reclame, dar mai ales de către cei care le oferă. Nu vă mai folosiți de oamenii vulnerabili. Nu mai furați bani! Este efectiv un furt. Asta nu e reclamă, ci o manipulare a oamenilor care nu reușesc să mai gândească lucid. Nu e normal ca o reclamă de acest gen să fie aprobată și să circule liber în spațiul public, acolo unde și copiii au acces.

Capturi de ecran cu reclama la aplicația Plunky Tap Dash

Citește și: “Când refuzi să dai parola de la telefon e clar că ascunzi ceva” – Sondajul încrederii în cuplu

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content