Portavoce pentru tineret

Micuțul bulz de la Casa Timiș: Aș fi avut nevoie de vreo 5 porții ca să-mi potolesc foamea

Casa Timiș, bulz, experiență, review, părere Casa Timiș, bulz cu brânză, carpaccio de rață afumată, preț bulz, recenzie Casa Timiș

Uneori trebuie să vii cu lupa după tine, altfel nici nu-ți dai seama ce-ai comandat. Am fost la Casa Timiș și am comandat un bulz cu brânză de capră și carpaccio de rață afumată.

După experiența de la Casa Timiș am învățat ceva: Sunt prea sărac ca să-mi fie foame, iar la băutură trebuie să renunț de tot. Altfel, nu știu cum aș putea să-mi permit 40 de ml de whiskey la Casa Timiș. Au o băutură de-i zice THE JOHN WALKER BLUE 100 și costă 2500 de lei 40 de ml. În stilul ăsta te lași de băut rapid! Sau mergi cu domnu’ Țiriac la întâlniri, că sigur nu se uită la prețuri. Oare face cinste? Totuși, mi-a fost foame și am comandat un bulz. Să vă povestesc…

Citește și: Cum s-a văzut LaRock 2024, din balon, în ultima zi de festival. Interviuri cu Dirty Shirt și Alternosfera

Am ieșit în “oraș” la Casa Timiș. Am invitat și prietenii, ca să fie totul mai romantic. Știam că prețurile sunt piperate, deci m-am pregătit spiritual, emoțional etc.

A durat ceva până când un ospătar ne-a găsit un loc, chiar dacă erau două mese libere. Nu am înțeles exact care a fost faza, mai ales că am întrebat dacă sunt mesele rezervate și mi s-a răspuns că nu.

În fine, am luat loc masă. Cu greu, dar ni s-a permis. Ce bine e! Da, recomand întreaga experiență de la Casa Timiș, mai ales dacă ieșirea cu prietenii se face cu aproximativ o oră înainte de apusul soarelui.

Bulzul cu brânză de capră și carpaccio de rață afumată costă 68 de lei

A venit meniul între timp. Mi se făcuse foame. Printre preparatele pe care abia de le înțelegeam (trebuie să ies mai des!), am recunoscut bulzul cu brânză. În meniu îi zice bulz cu brânză de capră și carpaccio de rață afumată. Sună bine, nu? Prețul? 68 de lei pentru 200 de grame de preparat. Nu am dat atenție detaliilor. Prețul bulzului mi s-a părut acolo, la limită. Scump, dar bun pentru că ești la Casa Timiș.

Și vine ospătarul. Probabil final de tură, ultimii clienți și luni seară sunt doar câteva dintre motivele pentru care totul părea că se mișcă în reluare – cred că voiau să închidă.

Hai, să vină mâncarea! Vine și bulzul, ajunge în fața ochilor mei și pentru o secundă rămân așa, blocat. Mă gândesc dacă nu cumva mi-au greșit comanda sau dacă e un soi de glumă. Apoi, înțeleg că sunt la Casa Timiș și că ar fi bine să nu fac figuri.

Cât de mic poate fi un bulz? Mic-mic de tot!

În farfurie am primit o reinterpretare a bulzului, cel puțin din punctul meu de vedere. Am primit un mini bulz, un bulz microscopic, miniatura unui bulz delicios. Chiar dacă în poză pare mai mare și seamănă cu o prăjitură, de fapt este bulzul de 68 de lei pe care l-am comandat. Îmi dau seama că din 4 îmbucături finuțe termin porția. Râd cu prietenii de la masă, care și ei înțeleg că foamea nu poate fi potolită cu așa ceva.

Citește și: Perspectiva tinerilor despre experiența de voluntariat: “Începi să capeți încredere în tine” – VIDEO

Bulzul microscopic a fost foarte delicios. Chiar mi-aș fi dorit încă vreo 5 porții, dar apoi cred că spălam vase la bucătărie.

Fie el și reinterpretat, nu aș mai comanda acel bulz. Probabil lipsa mea de experiență mă face să gândesc destul de îngust și să nu mă bucur de o delicatesă de la Casa Timiș. Totuși, mi-ar fi plăcut ca în farfurie să ajungă un bulz d-ăla mare și frumos, de potolește foamea gurmanzilor.

În rest, toate bune și frumoase la Casa Timis. E locul în care merită să mergi cu prietenii, cu familia, cu cel mic și cu oricine îți dorești. Prețurile sunt cât să simți că ești cel puțin Ion Țiriac care nu se uită la prețurile din meniu.

P.S. La final, nu știu cum, dar am primit din partea casei niște prăjituri delicioase, porție normală.

Acest articol reprezintă experiența personală pe care am trăit-o, iar informațiile sunt prezentate într-un mod subiectiv.

Citește și: Ionuț Anghel, Top Chef Măcelar, își deschide măcelărie în Piața Artizante: ”Mese îmbelșugate și produse premium”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content