Portavoce pentru tineret

Recomandările I.P.J. Prahova în caz de hărțuire online: Păstrarea dovezilor și depunerea unei plângeri la poliție

IPJ Prahova, hărțuire online, victime, plângere poliție, Maria Magdalena Rădulescu, cover

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova recomandă victimelor hărțuirii online să păstreze dovezile: mesaje, comentarii și înregistrări. În cazul în care agresiunile continuă și includ amenințări sau creează frică, acestea sunt îndemnate să depună plângere la cea mai apropiată secție de poliție. Document la finalul articolului.

O ploieșteancă a fost hărțuită fizic și verbal, în tren, pe ruta București – Ploiești. În urma publicării articolului pe Facebook, a apărut o reacție cel puțin deplasată la adresa victimei. Reacția (un comentariu) era una care descria o posibilă acțiune de violență pe care ar fi putut să o aibă comentatorul în cazul în care ar fi fost în locul atacatorului.

Citește și: I-am înmânat 100 de lei, dar mi-a dat rest la 50 de lei. Pățania mea la Paul din mall Băneasa Shopping City

În acest context, am solicitat un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și ce este de făcut cu astfel de comentarii absolut tulburătoare, atât pentru victimă, cât și pentru cititori. I.P.J. Prahova recomandă ca în astfel de situații, dacă victima se simte hărțuită, să depună o plângere la poliție.

Victimele hărțuirii online sunt sfătuite să păstreze dovezile

Victimele hărțuirii online sunt sfătuite să păstreze dovezile (mesaje, comentarii, înregistrări audio sau video) ale agresiunilor. Dacă hărțuirea continuă și include amenințări sau creează o stare de frică și insecuritate, se recomandă să depunerea unei plângeri la poliție.

Citește și: Imaginați-vă că mergeți cu cel mic în cărucior și aveți de parcurs acest spațiu pietonal

“Totodată, victimele trebuie să păstreze (prin salvare de pagină ori fișier, sau captură de ecran) orice mesaj, comentariu, secvență audio sau video pe care agresorul le-a postat. Dacă actele de hărțuire nu încetează și au caracter de amenințare sau îi provoacă o stare de frică și insecuritate, recomandăm să facă plângere la cea mai apropiată unitate de poliție.”, Maria Magdalena Rădulescu – Vîiu – I.P.J. Prahova.

Captură cu răspunsul complet venit din partea I.P.J. Prahova

Citește și: Perspectiva tinerilor despre experiența de voluntariat: “Începi să capeți încredere în tine” – VIDEO

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content