generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Evenimentul “Tu al cui ești?”, un exercițiu despre identitate, descoperire și acceptare

tu al cui ești, eveniment, Ploiești, Palatul Culturii, Loredana Marin, Claudia Iordache, Dragoș Grigorescu, despre identitate, istorie, trecut, oxitocină, apartenență, conexiune

Joi, 8 decembrie 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc evenimentul denumit “Tu al cui ești?”. Invitații au fost provocați să se înțeleagă pe ei cei din prezent având ca reper trecutul.

Subiectul central al discuției a fost identitatea personală în legătură cu oamenii și spațiul care ne înconjoară. Invitații evenimentului au fost Dragoș Grigorescu, Loredana Marin și Claudia Iordache.

“Apartenența este un hormon care se numește oxitocină. Astfel căpătăm sentimentul de relaționare. Suntem ai celor cu care relaționăm.”, a spus Dragoș Grigorescu, profesor doctor.

Citește și: Inflația de podcasturi. De ce toate vedetele din România cred că ăsta e secretul succesului

“Am avut o legătură incredibilă cu trecutul. Mi-am dat seama că mă leg mereu de amintiri atunci când scriu. Scriu de sărbători. Scriu despre chestiuni care țin de suflet. Lucrurile astea mie îmi aduc fericire.”, a povestit Loredana Marin, fondator Lace Magazine.“

Apare această nevoie de a aparține și de a te conecta. Aparținem de un grup, de un oraș, de o țară. Când ești departe de casă, dacă vezi un român deja ți se face drag de el. În noi sunt toți ai noștri. Ne naștem cu predispoziții, psihice și emoționale.”, a spus Claudia Iordache, psihoterapeut.

Citește și: Marcel Căpraru, profesorul educației Montessori în România, la Ploiești: “Adulții nu fac copii, ci dragoste” – VIDEO

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content