generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Cât costă o salată de varză la un restaurant din micul mall din Ploiești Sud

salată de varză, preț salată de varză, restaurant, La Bufet, Prahova Value Center, Horia Vârlan

Cât costă o salată de varză în ziua de azi? Serios, înainte de a căuta prețurile, cât credeți că mai costă o salată de varză la restaurant? Dar la un împinge tava? Dar “La Bufet”?

Ieri, fiind pe grabă și vrând să mănânc ceva de post. O saltă de varză? M-am oprit la Prahova Value Center. Cât vedeai cu ochii era doar mâncare de dulce. Nici măcar cartofii prăjiți nu sunt de post pentru că, din ce mi-au spus câțiva dintre angajații de la Mesopotamia și încă un restaurant, în acel ulei se prăjesc și produse de origine animală. Am optat pentru o saltă de varză La Bufet.

Citește și: Interzicerea reclamelor la videochat lângă instituții de învățământ. Semnează petiția

Eram pe fugă, dar voiam să-mi potolesc foamea. M-am dus rapid “La Bufet”, așa îi spune restaurantului cu specific românesc. Numele restaurantului este chiar bine ales și din ce-mi aduc aminte e restaurantul lui Horia Vârlan (sau doar îi face reclamă?). Mă refer la tipul de apărea pe la tv și vorbea cu poftă despre mâncare în timp ce alții încercau să gătească.

Am comandat o porție de salată de varză

Bine, eu îi zic restaurant, însă nu e chiar restaurant pentru că nu are ospătar care să te servească și nu are un spațiu delimitat pentru clienți. E un soi de împinge tava cu mâncare românească pentru toți clienții care ajung în Prahova Value Center, micul mall din Ploiești Sud.

I-am zis unei doamne de “La Bufet” să îmi ofere o porție de salată cu varză. Doamna m-a întrebat dacă mai doresc și altceva, însă eu i-am răspuns politicos că nu. Am plătit cu cardul, iar apoi am rămas șocat de prețul salatei de varză.

18,63 lei a costat varza din farfurie

Așa scria pe bon! Am întrebat dacă e vreo eroare și mi s-a comunicat că nu. Am înghițit în sec și am zâmbit ironic. Știam că viața e tot mai scumpă de la o vreme, dar nu înțelegeam de ce plătisem pentru o salată cât pentru un meniu la KFC. Cred că îmi fac singur salata și gata!

Citește și: Cezar Ouatu concertează la Ploiești. Când are loc “Crăciunul Regal” și cât costă un bilet la eveniment

Să ne înțelegem, am plătit 18 lei și 63 de bani pentru 270 de grame de salată de varză. În imagine se vede foarte clar că nu am luat varză la castron, bidon, sacoșă etc. Nu am primit nicio varză la pachet și nici nu am avut inclusă vreo băutură. Nu. Costul a fost reprezentat doar de salata cu varză.

Am mai cumpărat în trecut de “La Bufet”, știam că e scump, dar nu credeam că e un restaurant de bogătani.

La Carrefour porția de varză tăiată e 5-6 lei, porție mare

Tot în Prahova Value Center, la o distanță de cel mult 20 de metri de “La Bufet”, se află Carrefour, care are mâncăruri gata pregătite, precum și salată de varză cu piper, sare și oțet. Cât credeți că e suta de grame? 2,59 lei. Adică, la o porție normală, cam 5-6 lei pentru salata de varză.

Salata de varză nu a fost nașpa, ci scumpă

Pot mânca salata de varză în același perimetru oferit de Prahova Value Center, dar cu prețuri total diferite. Nu spun că salata de varză de “La Bufet” a fost nașpa, ci scumpă. Prea scumpă pentru niște varză tăiată și pusă-n farfurie.

P.S. Că tot e vorba de gramaje, ar fi fain ca fiecare client să-și adauge uleiul, oțetul, sarea și piperul după cântărire. Știu, sunt rău, dar sunt și realist!

P.S.S. Chiar m-aș bucura să văd o schimbare în legătură cu prețurile uriașe de “La Bufet”. Sau poate nici nu contează ce părere au clienții…

Citește și: Leapșa Binelui a ajuns la Școala Gimnazială “Anton Pann” Ploiești

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content