Sunt total dezamăgit de felul în care unele restaurante livrează supele și ciorbele. Mă refer la acele boluri din plastic peste care se pune acea folie transparentă, evident, tot din plastic. Nu știu cine a venit cu ideea asta, dar nu este deloc sănătoasă.
Ca să desfac acel tip de ambalaj și să “ajung” la ciorbă îmi trebuie răbdare, cuțitaș special și îndemânare. Se anunță un început dezastruos dacă folia aia din plastic începe să băltească în ciorba fierbinte.
Citește și: Cum am ajuns să fiu umilit de un livrator Tazz pentru că nu i-am dat bacșiș
Poate că ar fi de menționat și faptul că plasticul degajă tot soiul de substanțe nocive pentru organism atunci când intră în contact cu lichide fierbinți. Ciorba la pachet nu e rece, că altfel nu o primesc.
Anumite tipuri de plastic ne afectează direct sănătatea
“Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea.Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci cand în recipiente se toarnă lichide fierbinți.
Acestea perturbă activitatea hormonală, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii. Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.”, scrie sfatulmedicului.ro
Prețul unui ambalaj din carton pentru ciorbă e sub 2 lei
M-am uitat pe internet după boluri din carton. Mă gândeam că sunt o avere și că restaurantele ar fi nevoite să umfle prețurile la ciorbe. Oricum sunt prețuri mari, mai ales că restaurantele lucrează cu Tazz, Glovo și alte aplicații, aplicații care cer și ele comisioane din vânzare. Un bol de carton cu capac costă sub 2 lei. Deci nu e o avere!
Să ne întoarcem la bolul din plastic cu o folie tot plastic pe post de capac. Vă rog să faceți un bine pentru clienți și să livrați mâncarea în recipiente care nu pun în pericol pe nimeni.