generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Bine ați venit la mănăstire, spălătoria tuturor păcatelor. Un interior-exterior, vă rog!

spălătoria păcatelor, mănăstire, spălătorie auto, credincioși, suflete murdare

Credincioși sau nu, cu frică de Dumnezeu sau cu iubire, cu păcate fără număr sau proaspăt împărtășiți, cei mai mulți dintre noi intrăm, la un moment dat, în spălătoria păcatelor. Așadar, bine ați venit!

Să facem un exercițiu de imaginație și să ne permitem, vreme de câteva momente, să ne închipuim că mergem într-o spălătorie a păcatelor. Cu capul plecat, cu mintea departe și cu telefon pe silențios, intrăm.

Citește și: Neatza de la păcănele, cu Răzvan și Dani. Din păcate, matinalii promovează un cazinou online

Spălătoria păcatelor se aseamănă foarte tare cu o spălătorie auto. În acest caz mașina suntem noi, iar spălătoria ne oferă curățire atât pe exterior, cât și pe interior. Taxele, cele puțin în bani, diferă de la om la om. Nu contează câți bani ai în buzunar și nici câți mai ai pe card.

Contează cât de murdar te simți

Intri în spălătorie cu haine curate, astfel nimeni nu poate ghici cât ești de păcătos. Nimeni nu știe ce se ascunde în interiorul tău. De fapt, păcatul e cumva scuzat de ceea ce ai reușit să-i spui creierului. Poate ai găsit scuza perfectă și tocmai te întorci din drum. Sau poate ai un moment de amnezie și nu trebuie să mai zici nimic. Pur și simplu ți-ai iertat singur păcatele. Totuși intri în spălătorie.

Spălătoria păcatelor? Un interior-exterior, vă rog!

Sunt prea mult păcate pe care nu le vedem, pe care le săvârșim și de care ne aducem aminte doar atunci când ceva nu e bine în viețile noastre. Mergem, ca la medic, când ne doare sau când deja e prea târziu.

Dacă tot am ajuns în spălătoria păcatelor cred că ar fi bine să știm cât de des e necesar să trecem pe aici. Dacă trecem prea rar, treaba e clară: vom fi murdari din cap până-n picioare. Uneori, dacă e prea multă mizerie, aceasta nu prea se mai ia. Sau se ia foarte greu!

Nici nu s-a iertat păcatul că mintea deja îl creează pe următorul. Așa suntem noi, oamenii, niște păcătoși. Sau așa spune religia. Important este că mergem la spălătorie și că, ne facem timp pentru a ne curăți sufletește.

Spălătoria păcatelor. De ce să te mai speli dacă tot te murdărești?

Pentru că așa spune lumea? Deoarece așa e firesc? Pentru că doar astfel putem merge mai departe?

Mă gândesc că o mașină, murdară fiind, nu va putea fi condusă la nesfârșit. Foarte probabil ca la un moment dat să se facă ceață în fața ochilor de la prea multă mizerie ce zace pe parbriz. Se pare că spălătoria păcatelor își are sensul.

Sau poate nu ai mașină și nu ai nevoie să treci pe la spălătorie. Ei bine, e posibil ca tu să-ți fi găsit liniștea și pe Dumnezeu mai aproape decât ai crede.

Citește și: Nu ziua de luni e de vină! Și nici colegul… Ci efectele alegerilor tale

Sau poate că murdăria și toate păcatele te-au blocat în spălătorie. Tu nu i-ai zis blocaj, ci mulțumesc pe viață, în liniște și rugăciune.

Poate că ar trebui să ne concentrăm mai des pe fapte bune, iar astfel păcatele să devină tot mai puține. Să se spele păcatele mai ușor și direcția să fie pacea. Pacea cu noi (interioară) și pacea cu cei din jurul nostru (exterioară).

Atenție! Acest articol nu încearcă, în niciun fel, să jignească credincioșii sau mănăstirile.

Citește și: “Tati Part-Time”, comedia pe care merită să o vezi la cinema alături de cei mici. Recenzia filmului

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content