Portavoce pentru tineret

Meniul zilei la restaurant “La Maria și Ion” din Ploiești: Pâinea se plătește separat

La Maria și Ion, restaurant, Ploiești, meniul zilei, 29 lei, recenzie, intrare

Scriu când ceva îmi place sau când efectiv vă sugerez să ocoliți vreun fenomen care apare în calea mea. Așadar, azi vă scriu despre meniul zilei de la restaurantul “La Maria și Ion” by Chef Toto. Restaurantul se află în centrul Ploieștiului. Fostul Dublin Pub?Citește recenzia:

Meniul zilei la restaurantul “La Maria și Ion” este 29 de lei și e potrivit chiar și pentru gurmanzi, asta pentru că porțiile sunt generoase. Ciorba e super sățioasă și dacă “iei cu pâine”, sigur îți potolești foamea. (adresa de pe Google Maps).

Meniul zilei este disponibil între orele 12:00 și 17:00, de luni până vineri. Totuși, vinerea trecută era închis. Nu am întrebat de ce. Sper totuși să le meargă afacerea, iar restaurantul să servească cât mai mulți clienți de acum înainte.

Ce primești în cei 29 de lei “La Maria și Ion”?

În cei 29 de lei primești un fel de ciorbă (văcuță, pui, perișoare) și un fel principal (poți alege din 10 preparate). Preparatele nu sunt pe zile, ci poți comanda, de luni până vineri, aceeași ciorbă și același fel principal. Sau așa am înțeles eu.

Mi-am comandat ciorbă de perișoare, șnițel de pui cu piure și varză murată. Am mai avut la masă (eu am cerut!) smântână, ardei iute, pâine și o bere fără alcool, dar acestea nu au fost incluse în prețul meniului. Mi s-a comunicat acest aspect încă de la început.

Bere, vin, apă…?

Pe panoul publicitar de la intrarea în restaurant scrie bere/vin/apă ca fiind incluse în prețul meniului, însă ni s-a comunicat că de când cu noile taxe, din păcate, afișul nu mai e valabil și că urmează să îl schimbe.

Am primit ca bonus, sper să primiți și voi dacă mergeți, o porție de clătite din partea casei. Mi s-a părut de apreciat gestul. Gusturile nu se discută, însă din pozele pe care vi le-am adăugat vă puteți face o idee despre produse. Eu le ofer nota 8, ceea ce e mai mult decât decent.

Nota 10 pentru servire

Servirea a fost ireproșabilă, plus conversații faine cu ospătarul. Plata a fost undeva la vreo 55 de lei de persoană cu bacșis, ceea ce e mai mult decât ok pentru un meniu de prânz în centrul Ploieștiului.

Să nu uit să punctez faptul că restaurantul este foarte intim, nu se uită lumea la tine cum mănânci, e cald, are toaletă proprie, iar servirea se face foarte rapid.

Meniul zilei la restaurant “La Maria și Ion” din Ploiești

Ciorba de perișoare cu pâine, smântână și ardei iute

Consistență ciorbă de perișoare

Șnițel de pui cu piure și varză murată

Porția de clătite oferită din partea casei

Acest articol nu este unul publicitar, iar administratorul restaurantului nu a fost anunțat că va fi scris un articol despre experiență și nici nu a aprobat articolul înainte de publicare. Recenzia reprezintă experiența personală pe care am avut-o în cadrul restaurantului “La Maria și Ion” din Ploiești pentru meniul zilei.

Citește și: Micuțul bulz de la Casa Timiș: Aș fi avut nevoie de vreo 5 porții ca să-mi potolesc foamea

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

One Response

  1. Testează meniul zilei si la Cetate Vest. Am mancat acolo o ciorba de pui a la grec super bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content