Portavoce pentru tineret

Recenzie Restaurant Prestij: “Poate cel mai scump meniul al zilei din Ploiești, dar cu preparate gustoase”

recenzie, restaurant Prestij, Prestij Ploiești, meniul zilei, ciorbă rădăuțeană, ficat de pui muntenesc, preț meniul zilei, cover

Astăzi avem recenzie pentru meniul zilei de la Restaurant Prestij din Ploiești, restaurantul de pe Bobâlna nr. 1. Pregătiți-vă să scoateți ceva bani din buzunar pentru o experiență care zic eu că merită.

Pauza de prânz vine astăzi cu o recenzie pentru meniul zilei de la Restaurant Prestij din Ploiești. Pentru locația exactă click pe coordonate Google Maps. Urmează o recenzie despre cel mai scump meniu al zilei din Ploiești. Să mă anunțați dacă știți unul mai scump de-atât. Evident, să fie și gustos. Bine?

Citește și: Recenzie The Moon Ploiești. Cât costă meniul zilei la una dintre cele mai bine poziționate terase din oraș

Ce mai sunt 10 euro în ziua de azi? Ce să faci cu ei, să îi ții în buzunar? Hai, fă un sacrificiu și simte-te ca la 5 stele. Așază-te comod, căci urmează să-ți fac poftă cu noile preparate pe care le-am comandat. Urmează o recenzie pe bune, fără reclamă, fără bartere sau alte artificii. Am mâncat, am plătit, iar acum tu citești ceea ce eu am experimentat.

La Prestij au meniul zilei cu ciorbă rădăuțeană

Prima ciorbă răduțeană pe care am mâncat-o a fost undeva prin Vatra Dornei. Speram să nu fie ciorbă de burtă. De fapt e ciorbă de burtă, dar fără burtă, ci cu piept de pui.

Ciorba rădăuțeană am descoperit-o și în meniul zilei de la Restaurant Prestij din Ploiești. Am riscat, dar nu îmi pare rău. Totuși, nu vreau să vă bucurați de firimituri din recenzie, ci de întreaga poveste. Așa că, vă rog, continuați să citiți.

După cum îi spune și numele, prestigiul nu-l poți pune pe toți pereții și nici prețurile nu ai cum să le ridici degeaba. Trebuie să fie o explicație pentru cel mai scump meniu al zilei pe care l-am mâncat până acum. Vă spun detalii despre preț în cadrul articolului, dar să începem cu preparatele.

Plătești cât mănânci la Prestij. Am ales ciorbă și un fel de bază

Așadar, meniul zilei la Restaurant Prestij este compus din ciorbe, feluri de bază și specialitatea zilei. Fiecare dintre cele 3 “capitole” are prețul său. Nu ești obligat să iei și ciorbă și fel de bază. Poți lua doar ciorbă sau doar specialitatea zillei. Am ales să merg pe același format ca până acum: ciorbă + fel de bază.

O ciorbă costă 18 lei, felul de bază are un preț între 27 și 29 de lei, iar specialitatea zilei îți scoate din buzunar 39 de lei. Așadar, prețul pentru meniul zilei nu este unul fix, ci în funcție de ce alegeți să mâncați.

Pentru meniul zilei de la Restaurant Prestij din Ploiești am ales o ciorbă rădăuțeană și un ficat de pui muntenesc cu piure.

Ciorba rădăuțeană de la Restaurant Prestij din Ploiești

Cum vă spuneam la începutul articolului, prima ciorbă de genul acesta am mâncat-o prin Vatra Dornei. Evident, aici, în urbea lui Caragiale gusturile sunt oarecum diferite, însă ciorba a avut un gust echilibrat și oțet exact cât trebuie. Din păcate, ciorba nu a fost servită cu smântână.

Nu-mi aduc aminte dacă am fost întrebat ceva de smântână – detalii… La pâine am zis pas, deși am văzut că au chifle proaspete la 2 lei bucata. La ciorbă am primit doi ardei, unul iute și unul crud. Un ardei iute este 1,5 lei.

Porția de ciorba a fost suficientă. Chiar și fără pâine am reușit să mă satur. Parcă îmi părea rău că am comandat și felul de bază. Totuși, de dragul recenziei, m-am sacrificat. Gata cu ciorba că a fost bună.

Ficat de pui muntenesc cu piure la Restaurant Prestij din Ploiești

Poate că în imagini nu pare să fie o porție mare, însă vă garantez că felul de bază a fost ca pentru meniul gurmandului. Porția generoasă și servită foarte rapid după ciorbă. Nu am reușit să mănânc tot din farfurie.

Ficatul de pui a fost foarte bine pregătit, iar piureul mai bun decât m-aș fi așteptat. Chiar nu am ce să comentez despre felul de bază. Evident că mi-am potolit foamea de tot și nu am mai vrut nimic. Cred că dacă aveau și desert, cu siguranță îl luăm la pachet.

Servirea la Restaurat Prestij Ploiești

Servirea la Restaurant Prestij a fost una foarte bună. Trebuie să menționez ca restaurantul era cam gol, însă mă gândesc că mulți poate s-au dus în spațiile unde se poate fuma. Prețul pentru meniul zilei a fost unul decent și corect, deși scump în raport cu alte restaurante din Ploiești care au meniul zilei.

Am plătit 45 de lei pentru meniul zilei de la Prestij Ploiești

Așadar, pentru meniul zilei la Restaurant Prestij am plătit 45 de lei. Aproape 10 euro pentru masa de prânz, în Ploiești, la un restaurant care îți oferă cam tot ce ai nevoie pentru a te simți bine. Nu știu ce bucătari au, dar cu siguranță știu cum să dea gust mâncărurilor.

Citește și: Recenzie Restaurant Giulia Ploiești: “Aș fi dat 10 pentru meniul zilei, dar mai au de lucrat la ciorbe”

Pare că recenzia asta sună mai mult a publicitate, că nu am zis nimic rău de experiență. Totuși, e clar că eu nu aș merge în fiecare zi să dau 45 de lei doar pe meniul zilei. Așadar răsfățul se plătește. În plus, ar fi bine de adăugat faptul că, pe lângă meniul zilei, mai toată lumea își mai ia o cafea, o apă, o prăjitură, chifle și alte “accesorii” pentru experiența culinară.

Nota 9 pentru experiența cu meniul zilei de la restauratul de pe Bobâlna nr. 1

Pentru experiența cu meniul zilei de la Restaurant Prestij din Ploiești ofer nota 9. E o notă onorabilă. Nu am cum să ofer 10 din cauza prețului care, din punctul meu de vedere e un pic cam mare pentru meniul zilei.

Respect munca celor din spatele restaurantului și cu siguranță am să revin, nu pentru meniul zilei, ci pentru o seară cu familia și/ sau prietenii.

Citește și: Recenzie Restaurant Jinx din Ploiești: La meniul zilei au o chiflă de 2 bani, dar servirea e rapidă

P.S. Am văzut pe site-ul lor că se poate comanda meniul zilei, cu livrare gratuită, oriunde în Ploiești, acasă sau la birou. Hai, poftă bună!

Important: Acest articol nu este unul publicitar, iar administratorul restaurantului nu a aprobat articolul înainte de publicare. Recenzia reprezintă experiența personală pe care am avut-o la Restaurant Prestij pentru meniul zilei.

Citește și: Micuțul bulz de la Casa Timiș: Aș fi avut nevoie de vreo 5 porții ca să-mi potolesc foamea

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content