generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Managementul propriei tale vieți – Cum a fost la întâlnirea cu Sadhguru în cadrul evenimentului “Save Soil” de la București

Sadhguru, eveniment, București, Save Soil, salvează solul, managementul vieții, criză alimentară, energie, stare de bine, Alexandra Valentina Georgescu, acțiuni zilnice, Jaggi Vasudev, save soil

Ești un bun manager? Îți asumi acest full-time job? Cu toții suntem manageri ai propriei vieți. Ne asumăm sau nu ceea ce se întâmplă în viața noastră, ceea ce simțim, felul în care acționăm, consecințele pe care le atragem în urma acțiunilor noastre. 

Viața trăită înseamnă conștientizare, prezență și asumare. Modalitatea în care îți administrezi timpul, energia, corpul, gândurile, emoțiile se reflectă în viața ta, în experiențele pe care le trăiești, în oamenii cu care te înconjori și în planeta pe care trăiești. 

Exact așa cum ai citit, ce faci la nivel micro se reflectă în realitatea macro. Te rog să te gândești și să fii sincer cu tine când îți răspunzi la următoarele două întrebări: “Tu ce faci zi de zi și ajută la salvarea solului?” , Exerciți anumite acțiuni care contribuie la degradarea solului?”

Nu e nevoie să îți răspunzi în acest moment, acordă-ți prezență și timp pentru a-ți observa acțiunile zilnice. 

Pe data de 21 Aprilie am fost pentru jumătate din zi, “Valentina de la Generația lui John”, o super experiență, pentru care sunt profund recunoscătoare. 

Evenimentul la care am participat se numește “Save Soil”, eveniment fondat și susținut personal de Sadghuru, cel mai apreciat lider spiritual, mistic, yoghin al vremurilor noastre. 

Citește și: MIHAI KARAGHIAUR: CÂND SUNT ÎN CLASĂ MĂ SIMT ÎN ELEMENTUL MEU | PODCAST GENERAȚIA LUI JOHN, EP. 24

Salvează solul este o mișcare globală menită să ne trezească, să ne ajute să conștientizăm importanța acțiunilor noastre și criza prin care trece Planeta Pământ. Renumitul yoghin călătorește 30000 km, în 100 de zile, prin Europa, Orientul Mijlociu, India, pe motocicleta personală, în peste 25 de țări, pentru a reuni oamenii din întreaga lume și pentru a-i încuraja pe liderii tuturor națiunilor să instituie politici și acțiuni destinate creșterii conținutului organic în solul cultivabil. 

La eveniment am fost prezenți peste 7000 de oameni, iar organizarea a fost ireproșabilă, datorită voluntarilor care și-au dat din timpul lor pentru a susține această mișcare. 

Sadghuru, pe numele său Jaggi Vasudev, este un lider pe care eu îl admir foarte mult pentru simplitatea, claritatea prin care el ne împărtășește spiritualitatea adaptată vremurilor în care trăim, astfel făcând-o să fie înțeleasă și tangibilă. 

Pentru câteva ore cu toții am fost într-o transă. Muzica, starea de bine și energia lui ne-au ghidat către o stare profundă de conștientizare. Astfel s-au plantat în subconștientul fiecăruia informații utile pentru evoluția noastră. 

Acesta ne-a vorbit despre managementul energiei, al timpului, al propriei vieți, despre faptul că plăcerea minții, corpului, emoțiilor ne ocupă 100 % din timp.

Este important să fim atenți la corpul nostru, la nevoile lui, astfel conectandu-ne la noi înșine, la simțuri, ajungem să ne conectăm cu întreaga natură care ne înconjoară. Noi aparținem pământului, nu pământul ne aparține nouă și e momentul să fim conștienți de această realitate. Cu cât trăim mai conștienți în corpul, mintea și în spiritul nostru, cu atât mai bine putem conștientiza acțiunile pe care le facem și felul în care influențăm tot ceea ce ne înconjoară. 

Energia personală gestionată în mod eficient ne face mai productivi. Cu cât avem o energie personală mai bună, cu atât ne vom simți mai bine, indiferent de sarcinile pe care le avem de îndeplinit. 

Timpul este o resursă limitată. Energia este o resursă limitată și ea, dar regenerabilă. Energia provine din patru surse principale: energia fizică, emoțiile, mintea și spiritul. 

Cel mai impactant mi s-a părut îndemnul lui: “Mâine dimineață, dacă vă treziți, verificați dacă sunteți în viață. Dacă este așa, zâmbiți! Nu este un lucru mic! Aceasta este cel mai important lucru, toate celelalte sunt pe planul doi: familia, profesia. Orice se află pe planul doi. Toate acestea sunt importante doar dacă eşti în viață.” 

În viteza cu care trăim uităm acest aspect, uităm să fim recunoscători pentru fiecare dimineață în care ne trezim în viață. La fel cum nu suntem recunoscători pentru ceea ce ne oferă solul, apa, aerul, în lipsa cărora nu am mai supraviețui. Cu toții ne dorim pentru noi și pentru copiii noștri să locuim pe o planetă sănătoasă. 

Citește și: De ce Denise Rifai este mai rea decât Măruță

În acest moment 52% din solurile agricole sunt deja degradate și dacă vom continua în acest fel, în anul 2050 procentul se va transforma în 90%. Lipsa de substanțe organice transformă solul în nisip. Ce înseamnă? Criză alimentară, deficit de apă, pierderea biodiversității, schimbări climatice, pierderea mijloacelor de trai, conflict și migrație. 

În concluzie, pentru rezultate diferite sunt necesare acțiuni diferite. Acționează acum! Acțiunea începe de la tine, de la mine, de la ei, de la noi toți. 

Galerie foto de la evenimentul cu Sadhguru la București

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Alexandra Valentina Georgescu

Alexandra Valentina Georgescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content