Portavoce pentru tineret

Jucăria pe care copiii trebuie să o primească de la vârsta de 1 an. Specialiștii spun că gestionează stresul și anxietatea

jucărie, bebeluș, bebeluș de jucărie, gestionare stres, gestionare anxietate, părțile corpului, sfaturi specialist

La prima aniversare a copilului, specialiștii recomandă ca cel mic să primească o jucărie din pluș de tip păpușă/ bebeluș. Iată care sunt beneficiile unei astfel de jucării în dezvoltarea celui mic.

Cristina Geană, specialist în cadrul Beautiful Mind din Ploiești vorbește despre importanța unei păpuși în viața celui mic. Încă de la vârsta de 1 an, cel mic poate să învețe care sunt părțile corpului omenesc.
Printre cele mai importante beneficii pe care le poate avea această jucărie se enumeră: stimularea gândirii cognitive, exersarea abilităților de comunicare și gestionarea anxietății.

Păpușa poate fi folosit pentru a-i ajuta pe cei mici să scape de frica de întuneric

“Printre primele jucării pe care un copil ar fi bine să le primească la prima aniversare este, din punctul meu de vedere, un bebeluș.

Citește și: “Nu telefonul este cel mai rău lucru, dar utilizarea excesivă poate întârzia dezvoltarea copilului” – Cristina Geană, psiholog și logoped

La început ne folosim de bebeluș pentru a stimula cognitiv copilul, urmând ca apoi jocurile să capete alte valențe, ajutându-l să se dezvolte din multe alte puncte de vedere. Totul cu o simplă păpușă.
Pentru început o vom folosi pentru a-i preda copilului părțile corpului, aceasta fiind prima și cea mai simplă activitate din tot ce urmează.

“Cel mic învață despre propriul corp”

În aces fel, cel mic va învăța despre propriul corp, îl va ajuta să-și dobândească schema corporală, ceea ce va duce la o bună coordonare, plus că printre primele cuvinte (care apar în jurul vârstei de 1 an), pe care un copil le exprimă, de obicei se află și denumiri ale părților corpului.

După vârsta de 1,3 – 1,4 ani începe să se dezvolte jocul pre-simbolic, ceea ce stimulează dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea gândirii abstracte și a imaginației.

De asemenea, ne putem folosi de această jucărie pentru a-i sprijini copilului dezvoltarea abilităților de comportament și comunicare socială. În acest joc el poate descoperi și exersa abilitățile de comunicare și negociere.

“Păpușa, suport emoțional pentru copil”

Păpușa de multe ori devine obiectul de suport emoțional al copilului, ajutându-l să-și gestioneze anxietățile și stresul. Atunci când este departe de părinți, păpușa devine un substitut emoțional oferind o sursă de securitate și stabilitate.

Nu în ultimul rând, în jocul lui, copilul poate învăța să-și recunoască, să exprime emoțiile și sa le accepte. Putem folosi păpușa, de exemplu, în cazul copiilor care au teamă de întuneric. Păpușa poate deveni acel prieten alături de care înfruntă această teamă, astfel că frica o putem împărți la doi, încât copilul să se simtă mai ușurat.”, Cristina Geană, specialist în cadrul Beautiful Mind din Ploiești.

Citește și: 10 lucruri pe care părinții ar trebui să le evite în interacțiunea cu cei mici. “Le oferă bani în loc de timp”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content