generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Adelina Trandafir colorează pereții caselor și viețile oamenilor: “Folosesc nuanțe vii pentru o lume de poveste”

Adelina Trandafir, interviu, pictură pe pereți, lucrări, amenajare casă, Malu Vânăt, Prahova, contraste, Adel Art, pictură 3D, comuna Izvoarele, decor casă

Adelina Trandafir s-a născut în Prahova, în Vălenii de Munte, are 28 de ani și iubește arta. De când a descoperit pictura pe pereți a reușit să înfrumusețeze zeci de case cărora le-a dat culoare și o poveste plină de contraste.

Realizarea unei picturi pe pereți poate dura, în anumite cazuri, până la o săptămână. În rândurile care urmează vă prezentăm un interviul cu Adelina Trandafir, artista din Prahova care iubește culorile.   

Adelina, descrie-te în câteva cuvinte .

“Bună! Mă numesc Trandafir Adelina și sunt o tânără care iubește pictura. Îmi place să las o parte din sufletul meu în ceea ce fac. Asta mă face să mă simt ca într-un colț de rai unde mă rup de realitate atunci când mă adâncesc în desen.

Citește și: MIHAI KARAGHIAUR: CÂND SUNT ÎN CLASĂ MĂ SIMT ÎN ELEMENTUL MEU | PODCAST GENERAȚIA LUI JOHN, EP. 24

În prezent mă axez pe pasiunea mea care a început din copilărie: pictura. În urmă cu 3 ani am terminat postliceala de asistent în farmacie. Am mai încercat și în alte domenii, dar în niciun domeniu nu am simțit că mă regăsesc atât de bine cum m-am regăsit în pictură. Locuiesc în satul Malul Vânăt, comuna Izvoarele, județul Prahova.”

Cum ai descoperit pasiunea pentru artă pe pereți?

”De mic copil am început să desenez. Pot spune doar că a fost pusă în mine această dorința care de multe ori îmi place să spun că este darul lui Dumnezeu pentru mine. Am descoperit această pasiune împreună cu sora mea geamănă. Astfel am avut cea mai bună concurență. De fiecare dată am căutat să ne întrecem una pe cealaltă în desenele pe care le făceam și în modul acesta am și evoluat.

În perioada copilăriei desenam foarte mult pe foi, schițe cu fete (lucram la aspectul fizic ), haine etc.

În urmă cu 10 ani am început să arăt și celor din jur pasiunea mea, realizând portrete după poză. În urmă postărilor au început și comenzile. Saltul următor a fost în dreptul picturilor pe pereți pe care și în ziua de astăzi le practic. Pot spune că au fost câțiva ani de creștere în care m-am jucat cu aplicarea culorilor și umbrelor. Apoi au urmat pictură pe sticlă, pânză, lemn și multe altele.”

De unde găsești inspirație pentru artă? Ce anume te inspiră?

“Inspirația îmi vine foarte mult din natură, wallpapere postate pe internet după care mă inspir și personaje din desene animate. Pot realiza orice imagine care mi se cere. Pot transpune imaginea pe care o am în față pe un perete așa cum este ea sau foarte aproape de realitate. Mă conectez foarte mult cu imaginea, privesc foarte mult către detalii și încerc să aplic ceea ce văd.”

Ce presupune o pictură pe pereți ? Povestește despre timpul de execuție, dificultate și ce detalii îți sunt necesare din partea unui client.

“Fiecare spațiu poate fi personalizat cu o pictură pe perete. La alegerea unei picturi trebuie să se țină cont de amenajarea spațiului astfel încât pictura să completeze camera și să o înfrumusețeze. Pereții casei și nu numai pot fi personalizați cu o pictură 3D, diverse peisaje, modele pentru living-uri. Astfel totul va deveni mai primitor și mai frumos.

Camera copiilor este o zonă aparte, cu o atmosfera de poveste, o lume plină de culoare. De la personajele pline de viață din filmele de desene animate, la elemente din natură. De la mesajele educative la obiecte amuzante. Toate aceste elemente pot fi realizate pentru a crea o atmosfera armonioasă și plină de viață în camera copilului. Clientul are ocazia de a alege singur imaginea pe care o dorește pictată sau poate cere consiliere.

Citește și: Elevii din Caragiale, spectacol pentru sprijinirea femeilor cu diagnostic oncologic

Culorile folosite sunt rezistente în timp, materialele pe care le folosesc sunt de înaltă calitate, pigmenții de culoare puternică. Pictura poate dura chiar și o viață, asta dacă se va păstra peretele curat de către client, dacă se va evita aplicarea soluțiilor, substanțelor pe perete etc. Îmi place foarte mult să folosesc nuanțe vii, care să atragă mult atenția celor ce privesc și, dacă se poate, să intre în lumea desenului.

 Realizarea unei picturi poate începe de la 3-8 ore la 1,2,3,4 zile, în funcție de dificultatea desenului, mai ales dacă este vorba despre un peisaj pe întreg peretele. Când încep realizarea unui desen, de multe ori mă desprind de realitate. Pauzele îmi sunt extrem de mici, lucrez și mă adâncesc mult cu sufletul în ceea ce fac. Clientul trebuie doar să pregătească spațiul cu o folie sau carton pe jos care să protejeze suprafețele.”

 Este pictura pe pereți un cadou potrivit pentru luna decembrie?

“Acest decor unic îl poate surprinde pe copilul tău, poate aduce o bucurie aparte și poate fi un cadou potrivit, deoarece culorile vii pot determina un comportament activ și o bună dispoziție a copilului tău. Copilul poate crea și o poveste în care să se simtă cuprins de fiecare dată când pășește în camera sa.”

Care este cea mai nouă provocare a ta? Povestește despre asta.

“Provocări noi am primit la tot pasul, dar provocarea care m-a captat foarte mult a fost în urma unei picturi pe perete. Propunerea a fost de a picta o camera întreagă. Am fost lăsată să mă joc practic cu pereții, iar rezultatul a fost unul foarte bun, clienții fiind foarte mulțumiți și încântați de finalul lucrării.

Recent am primit o nouă provocare în a picta aproape o camera întreagă, ceea ce mă bucură foarte mult,  deoarece mă ajută să îmi pun imaginația la încercare, iar în același timp să pot posta lucrări noi care nu au fost realizate până în momentul de față.”

Cât de dificil este să te împărți între viață de familie și viață de artist ?

“Echilibrul dintre viața de familie și carieră este foarte important pentru mine. Îmi organizez începerea unei lucrări prin a mă asigura că familia nu va rămâne pe locul 2, dar în același timp mă lupt să găsesc un echilibru.

Nu pot spune că este dificil să mă împart, deoarece pentru mine ca soție și mama este foarte important să mă îngrijesc întâi de cele din interior ca mai apoi pasiunea și munca pe care le depun să poată fi o bucurie împărtășită cu ei. Bucuriile mele sunt și bucuriile lor, iar prin susținerea lor pot crește și eu.”

Ce părere au prietenii, dar clienții tăi, despre lucrările tale artistice?

“Familia și prietenii au fost și sunt o reală susținere pentru mine. De multe ori am împărtășit cu ei rezultatul final al picturilor, iar ei de fiecare dată m-au încurajat și ajutat la creșterea mea.

Datorită review-urilor pozitive din partea clienților am înaintat mult mai încrezătoare. Am simțit multă căldură din partea acestora. Bucuria mea în urmă realizării picturilor a fost să văd pe fețele lor entuziasmul.

Citește și: Marcel Căpraru, profesorul educației Montessori în România, la Ploiești: “Adulții nu fac copii, ci dragoste” – VIDEO

Am fost, de multe ori, surprinsă de reacțiile lor pozitive. Întotdeauna m-au încurajat în ceea ce fac. Fiecare client m-a recomandat mai departe, iar prin această metodă le sunt recunoscătoare pentru că au ajutat spre a putea deveni mai cunoscută în ceea ce fac.”

La final, lasă un mesaj pentru toți cititorii care își doresc să ofere un cadou special.

“Dacă îți dorești să faci un cadou diferit față de ceea ce ai făcut până acum, îți prezint câteva dintre lucrările realizate de mine. Poți vizualiza procesul picturilor pe care le-am încărcat pe canalul meu de YouTube sau mă poți găsi pe Facebook sub denumirea de : ADEL’Art.”

Imagini cu lucrările Adelinei Trandafir

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content