generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Val de reacții negative la adresa părinților lui Rareș Prisăcariu: “Lăsați copilul în pace, altfel va ajunge să vă urască”

Rareş Prisăcariu, 7 ani, Botoșani, pasiune actorie, sezonul 13, Românii au Talent, sezonul 13, Virgil Ianțu, Șerban Huidu

Vineri seară voiam să-mi fac popcorn și să mă uit la Românii au Talent. Nu știu cum, dar m-am luat cu treabă și nu am prins toate numerele din finală. Totuși, ca prin noroc, l-am prins, cap-coadă, pe Rareș Prisăcariu. Am făcut și popcorn.

L-am urmărit cu atenție pe rareș. Am văzut decor bun, cadre precipitate (la propriu) și un micuț talentat pe scenă. Rareș Prisăcariu a reușit să smulgă emoția publicului și să o exploateze la maximum.

Citește și: Test de personalitate gratuit. Testul celor 16 tipuri de personalitate

Poate nu și-a propus neapărat acest lucru, poate nici nu a știut despre ce anume este vorba, însă cel mai important lucru este că întreg internetul românesc a vorbit și vorbește despre Rareș.

Rareș Prisăcariu, comentat pe internet

“… bietul copil a fost transformat într-un roboțel, într-o ciudățenie bună de mers cu ea prin târguri, de Drăgaică. Lăsați copilul în pace, stimați părinți. În curând va începe să vă urască.”, Gheorghe, într-un comentariu pe Youtube.

Internetul e și bun, dar e și rău.

Din ce am citit până acum, mai ales printre comentariile de pe Facebook-ul cârcotașilor într-un articol scris de Șerban Huidu, copilul nu ar fi avut copilărie din cauza faptul că a stat cu nasul în cărți și ar fi fost pus de părinți să învețe zeci de poezii mot-a-mot.

Tot Șerban Huidu afirmă că “Priviți momentul cand primeste golden buzz. Nici urmă de bucurie. Cum poate un copil să fie lipsit de bucurie la doar 7 ani?”.

Citește și: Textul care a stârnit mii de reacții în online: “Am crezut că sărăcia înseamnă lipsa banilor”

Din asta am înțeles că poate omul ăsta se grăbește să scrie (nu mă refer la zecile de virgule pe care nu le pune, nici de lipsa diacriticelor din text) sau să ofere doar o perspectivă generală asupra unui subiect.

Șerban, eu cred că un copil aflat pe o scenă cu zeci/sute de oameni în public, nu și exprimă emoțiile neapărat pozitiv în cazul unui Golden Buzz. Emoțiile sunt emoții și fiecare reacționează diferit la anumiți stimuli – mai ales când vine o ploaie de steluțe aurii peste tine și toți te aplaudă. Dar am senzația că tu știi deja asta.

Citește și: De ce unii adolescenți fug de acasă? Anturajul și ficțiunea, printre motive

Și mai cred că fiecare copil se bucură în felul său. Unii chiar plâng, de bucurie. Alții rămân șocați. Alții sar în brațele părinților. Alții deschid telefonul și fac un story. Și multe alte variante. Nici adulții nu funcționează toți la fel!

S-a împărțit internetul în două. Efectiv a luat-o lumea razna

Rareș Prisăcariu, câștigătorul sezonului cu numărul 13 al emisiunii “Românii au talent” este subiectul care îi macină pe internauți. Și sunt mulți cei care spun că părinții lui Rareș nu sunt normali la cap.

Că l-au chinuit pe cel mic, că l-au ținut cu orele în casă pentru a-l forța să învețe versuri patriotice. Nici nu vreau să mă pun în pielea părinților lui Rareș și nu vreau să mă gândesc câte mesaje de hate și-au luat în privat de la dubioși cu drept de exprimare “liberă”.

Rareș Prisăcariu, acesta este un mesaj pentru tine

Rareș cred că ai internet și cred că ai citit ce scrie internetul. Rareș, sper să nu iei în serios toate comentariile răutăcioase care se îndreaptă către tine și/sau către părinții tăi.

Comentariile rele sunt doar zgomot de fundal, zgomot pe care îl fac oamenii cu prea mult timp liber și cu mintea mică cât o nucă spartă.

Rareș, bucură-te de premiu, de geniul care zace în tine și de mesajele pe care le poți transmite prin poezie, acum și mai târziu. De Eminescu și de orice poet prinzi în brațe. De Botoșani, București și urgent străinătate.

Citește și: Test de gramatică – timp limitat și întrebări la care până și profesorii greșesc

Poate nu toate versurile-ți sunt pe plac, dar poate vei scrie și tu și atunci oamenii nu vor mai comenta. Ba nu, tot vor comenta! Pentru că așa sunt unii oameni. Și să știi că… dacă nu comentează nimic, cu siguranță ceva nu e bine.

Ai să te prinzi rapid de cum funcționează lucrurile în România, mai ales că ai început încă de mic să citești, iar cititul nu poate să facă decât bine. Și cei care spun că ai tăi te-au chinuit și ți-au răpit copilăria cu atâta carte probabil că nici nu știu când au citit ultima carte.

Tot tu vei căuta pe google sau pe care vei vrea tu, sau poate vei întreba un AI ce e ăla rating, ce e aia o licență de emisiune și de ce regizorul e și un soi de păpușar.

Și da, bucură-te de copilărie și nu lăsa pe nimeni să-ți spună cât durează și cum trebuie să fie.

Legat de show-ul “Românii au Talent”

Oamenii care sunt în spatele acestui show de televiziune sunt absolut geniali. Nu sunt geniali de astăzi, ci de 13 ani. Nu sunt un mare fan al emisiunii, dar nu pot să nu apreciez sutele de ore de filmare și montaj, plus regie, plus munca de a căuta talentele și poveștile. Plus rezultatele care se traduc în audiență și bani.

Televizorul nu mai e de multă vreme ceea ce ne-am dori. În trecut aveam tv cu porția, dar astăzi avem posibilitatea de a alege la ce program ne uităm. Nu are rost să criticăm un format de emisiune doar pentru că nu ne place de Andra sau pentru că un copil de doar 7 anișori a luat premiul cel mare în valoare de 120.000 de euro.

În spatele acestui format există o pâine de mâncat.. Emoția e cea care vinde, iar banii vin din reclamele pe care le vedem în pauza publicitară. Din produsele plasate în cadrul emisiunii etc.

Nu cred în faza cu voturile publicului

Nu am văzut voturile afișate niciodată. Transparența ar fi fost un plus. Sunt convins că un regizor decide cine este numărul 1. Sau poate mă înșel. Totuși, “Românii au Talent” este un show care trebuie să vândă. Cred că “scandalul” cu Rareș este o strategie foarte bună pentru a reînvia pofta publicului de a se uita la următorul sezon.

Rareș Prisăcariu este un băiețel de 7 ani care recită poezii. E talentat. E geniu. E câștigătorul sezonului 13 al emisiunii “Românii au talent”. Cu toate acestea, gurile rele spun că cel mic nu are niciun talent, ci este doar un copil chinuit de către părinții lui.

Rareș Prisăcariu la Virgil Ianțu în emisiune

Pe Rareș l-am văzut și la Virgil Ianțu, într-un interviu al emisiunii “Copiii spun…”, interviu în care cel mic se descurcă foarte bine în dialog și are și un moment genial, moment în care recită poezia “Geniu pustiu” de Mihai Eminescu. De fapt nu recită, ci interpretează – zic asta pentru că momentul este cu adevărat extraordinar.

Ce zic gurile rele despre Rareș Prisăcariu:

“Absolut rușinos că ăsta a câștigat! Nu este vina copilului, care incontestabil este foarte inteligent și poate chiar geniu.

Dar acum vine întrebarea… Se compară recitatul unei poezii cu ZECILE de mii de ore pe care alți concurenți le-au petrecut exersând? Mă îndrept de exemplu spre domnul Albert, care a interpretat impecabil o piesă de Franz Liszt, probabil unul, dacă nu cel mai dificil compozitor de pian din istorie. Legat la ochi! Nimeni nu realizează cât de multă muncă e în spatele a așa ceva.”, un internaut.

Citește și: Moon Village Comarnic, paradisul relaxării de pe Valea Prahovei. Vila Hyperion Loft

“RUȘINE VOTANȚIILOR care au votat o poezie într-un concurs de talente unde oamenii talentați și care au muncit din greu au fost bătaia de joc a producătorilor și în cele din urmă a telespectatorilor.”, a scris Alexandru Ionuț într-un comentariu pe YouTube.

“Bravo ProTv… încă o dată ați aranjat treburile. Ce mare talent a avut copilul ăsta? Doar a interpretat niște chestii scrise de alții și atat! Nimic altceva! Alte talente native au fost acolo, chiar foarte bune. Deci… ProTV RUȘINE!!!!!”, a scris Marcel Frunză într-un comentariu pe Youtube.

“Ce trist! Părinți care fură copilăria propriului copil. Lăsați-l să-si trăiască inocența vârstei așa cum are dreptul orice copil, lăsați-l să se bucure de vârsta lipsită de griji. Biet copil!”, a scris Marraisa M.

Sunt mii de comentarii despre Rareș, câștigătorul Românii au Talent

Curge hate-ul pe toate rețelele, iar Rareș nu merită asta. Nu merită să fie criticat sau să i se bată obrazul că părinții lui sunt într-un fel sau altul.

Până ne mai cizelăm, vă invit sa urmăriți momentul lui Rares Prisăcariu din finala sezonului 13, magic și norocos, de la “Românii au Talent”:

Vi s-a părut că a fost un roboțel? Că nu își trăiește copilăria? Că e chinuit? Că nu înțelege textul? Vi s-a părut că nu ar fi talentat Rareș Prisăcariu? Merita să câștige sezonul 13 al emisiunii Românii au Talent?

Citește și: Închisoare pentru copii. Proiectul de lege care îi pedepsește pe tinerii consumatori și traficanți de droguri

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

John Cristea

John Cristea

4 Responses

 1. John Cristea toți aveți o problemă cu virgulele mele. Ceea ce e cel mai grav, de asta nu ai spus nimic, ( na că am pus și virgule să nu te mai plângi) este tocmai aceasta expunere publică a unui copil de doar 7 ani. Pentru a fi comentat și hărțuit public. Știi? Când facem interviuri pe stradă intrebăm oamenii tineri dacă au 18 ani….

  Dar am văzut ca asta nu mai reprezintă o problema sau o rușine. Rețelele sunt pline de copii expuși. Ca și micuțul cu discurs patriotard care ii hăcuiește pe boieri ( na ca am pus și diacritice)

  Nu îmi vinde mie castraveți. După 23 de ani de televiziune, știu ce e ăla un format bun. Știu câtă muncă se depune. Uneori ești tentat sa alegi calea ușoară. În cazul nostru, un copil expus, recitând patriotard cum ar ucide boierii. Asta e viitorul? Asta e audiența? Atunci sa nu te mai plângi de calitatea emisiunilor tv.

  1. Apreciez faptul că ți-ai făcut timp pentru a răspunde. E important să știu că ceea ce se întâmplă în online nu vine doar ca o mare de cuvinte, ci ca o argumentare cu cap, asumată. După aproximativ 15 ani de presă tot nu știu ce înseamnă un format bun de tv. Nu știu dacă mai funcționează ideea de tv, cel puțin nu mai bine decât TikTok-ul cel de toate zilele.

   Copilul e expus pentru că părinții l-au înscris. Copilul e nevinovat, dar talentat. Nu știu dacă reușeam la vârsta de 7 ani să rețin poezii cu zeci de strofe, de recitat cu atâta patriotism clar nu. Copilul funcționează în cazul de față ca un validator al societății care a obosit să pedaleze în gol.

   Îți respect punctul de vedere și sunt convins că părerea ta nu face altceva decât să penalizeze lucrurile de culise ale emisiunii, lucruri care, știi și tu, nu au legătură cu voturile și publicul. Chiar nu cred că voturile publicului decid cine este numărul 1. Poate greșesc…

   Nu vând castraveți, deși cred că m-aș îmbogăți. Sau măcar roșii. În Ploiești kilogramul e 25 de lei (sau cred că a mai scăzut prețul). Hai că o iau pe arătură și nu asta e ideea.

   Audiența nu are legătura cu neapărat cu conținutul de calitate. Dacă era așa, TVR Cultural poate că avea o șansă.

   Gânduri bune.

 2. Pe mine chiar m-a impresionat acest copil… Nu știam că a fost înainte la emisiunea lui Iantu.

 3. Huiduie!
  Du-te frate și bate-ti coasa,dacă nu ai coasa îți cumpăr eu una…..
  23 de ani de-ai tai de televiziune nu fac cât o secunda în fata acestui copil…ma refer la emoția transmisa….
  Restul sunt povesti…”huidu”ieli prostești….
  Când ai timp reflecta la asta: ce lucru bun ai realizat tu la anii tai ca să fii ținut minte…și ce a făcut băiețelul asta de 7 ani..??
  Ai văzut? Mai poți recupera dacă ești motivat…

  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content