generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

Soluția unui ploieștean la problema traficului rutier din Ploiești în zilele de festival – VIDEO

Vlad Paul, ploieștean, trafic rutier, Ploiești, aglomerație, Asociația Bicicliștilor Ploiești, video, Ploiești Let’s PLAY, bicicletă

Încă de vineri, 5 iulie 2024, atunci când a început festivalul Ploiești Let’s PLAY, ploieștenii s-au plâns de zecile de minute în plus pe care le-au avut de petrecut în trafic. Vlad Paul, un tânăr ploieștean care militează pentru crearea de piste în Ploiești, îi invită pe participanții la trafic să urce pe bicicletă pentru a ajunge mai rapid la destinație.

Vlad Paul, un tânăr ploieștean pasionat de mersul pe bicicletă, îi întreabă pe ploieștenii nemulțumiți de traficul din Ploiești dacă există viață după mașină. Într-un video, biciclistul demonstrează cât de ușor putea fi evitat traficul din weekendul acesta, când Ploieștiul găzduiește festivalul Ploiești Let’s PLAY.

Vlad Paul are 21 de ani și este student la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București. În prezent caută voluntari pe care să-i implice în proiectul în care este membru fondator – Asociația Bicicliștilor din Ploiești (asociația este în curs de formare). Tânărul militează pentru crearea de piste pentru bicicliști în tot Ploieștiul.

Ce părere are Vlad Paul despre traficul rutier din Ploiești în zilele de festival

“Nu este un impediment. Traficul de weekend este redus semnificativ față de cel din timpul săptămânii, oamenii au avut o «problemă» vineri, fiind zi lucrătoare. Totuși, este vară, școlile și facultățile s-au terminat, mulți sunt plecați în concediu, nu e chiar atât de grav traficul. Am văzut multe reacții în online care m-au uimit. Pentru unii dintre noi, întrebarea potrivită ar fi: Există viață după mașină?”, a spus Vlad Paul.

Ajuns în inima festivalului, Vlad Paul și-a făcut o părere despre Ploiești Let’s PLAY

“Mi-a plăcut conceptul de stradă pietonală chiar în inima orașului. S-a simțit ca un centru vechi în adevăratul sens al cuvântului, deși improvizat și pentru o scurtă perioadă. Socializare și activități pentru toate vârstele. Prețurile au fost puțin cam mari pentru mine.

Am dat pe un burger 39 de lei și cu sucul am ajuns la 50 de lei. Dar a fost decizia mea – aveam o pofta maximă de un burger făcut ca la carte. Dacă voiam să fac economie puteam să mănânc acasă, iar la festival mă mulțumeam cu o clatită. În altă ordine de idei, cred că avem mai multă nevoie de spații de petrecerea timpului liber. Ducem o gravă lipsă de așa ceva și se vede.”, spune Vlad Paul.

Citește și: Festivalul Ploiești Let’s PLAY stârnește reacții: “Eu sunt din Iași. Orașul vostru începe să se dezvolte, nu băgați cârcotașii în seamă!”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of John Cristea

John Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content