generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

După contestație, nota unui elev a crescut de la 3,50 la 9,75. Oficialii spun că a fost o eroare umană

Evaluarea Națională, rezultate contestații, matematică, examen, gimnaziu, eroare umană

Evaluarea Națională din acest an a adus un număr record de contestații, aproape 28.000 de lucrări fiind recorectate. Aproximativ 25.000 de note s-au schimbat, fie în bine, fie în mai rău, după contestații.

Un caz extrem a fost cel al unui elev a cărui notă la matematică a crescut spectaculos de la 3,50 la 9,75, din cauza unei erori umane. În total, 15.000 de lucrări au primit puncte în plus, în timp ce peste 9.000 de teze au fost notate mai sever după reevaluare.

Citește și: Sidonia Precup, a doua medie de 10 din Prahova, după contestații, la Evaluarea Națională

Notele finale, obținute după contestații, vor influența semnificativ admiterea elevilor la liceu, proces care începe pe 11 iulie și se finalizează cu repartizarea pe 24 iulie.

Aproape 25.000 de note primite de candidați la Evaluarea Națională s-au schimbat în bine sau în mai rău, după contestații.

Au fost și câteva cazuri flagrante, în care diferența dintre nota inițială și cea finală a fost de câteva puncte în minus. Spre exemplu, un elev a cărui notă la matematică a crescut de la 3,50 la 9,75. A fost o eroare umană, spun oficialii din educație care au explicat că i-a fost atribuită, la corectare, lucrarea altui copil.

Gâtuiți de emoție, elevii care au trecut prin examenul de final de gimnaziu înțeleg că lupta s-a sfârșit. Încă opt elevi au câștigat media 10.

Citește și: Caroline Robert, singura elevă din Prahova care a obținut media 10 la bacalaureat: “Nu îndrăzneam să visez atât de departe”

A fost cel mai mare număr de contestații din ultimii zece ani. Aproape 28.000 de lucrări au fost recorectate. 15.000, adică 53%, au primit puncte în plus. La peste 9.000 de teze nota a fost scăzută. Din acest control al calității notării, cinci elevi au ieșit mari câștigători.

Unul a primit peste șase puncte, pentru că în tabel a fost scris în mod eronat rezultatul unui coleg. De la 3,50, notă care nu i-ar fi permis accesul la liceu, a ajuns la 9,75.

SURSA: Știrile PROTV / FOTO: ObservatorNEWS

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of Generația lui John

Generația lui John

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content