generatia_lui_john_logo_300px

Portavoce pentru tineret

CE CĂRȚI SĂ IEI CU TINE ÎN CONCEDIU – BIBLIOTECA SINDERELEI

carti, recomandare carte, carti concediu, biblioteca sinderelei

Că mergi la mare, la munte sau într-un city break să ai o carte cu tine un must din punctul meu de vedere. Întotdeauna se va găsi un moment liber; fie că aștepți un autobuz, fie că te bucuri de soare pe plajă sau te odihnești după o urcare pe munte câteva pagini citite vor adăuga concediului tău condimentul acela de care nici nu știai că ai nevoie.

Eu una abia aștept concediul de anul acesta, deja mă văd pe plajele din minunata Grecie cu cartea în brațe, bucurându-mă de briza caldă, de peisajele superbe și de liniștea și fericirea cu care mă voi încărca cât pentru tot anul.

Recomandarea mea pentru a te putea bucura atât de concediu cât și de lectură este să nu te arunci la cărți foarte greoaie sau dificile, ci să alegi ceva light care să iți complementeze cumva concediul și care să nu facă cititul o corvoadă.  Dacă nu știi cu ce să începi, nu te panica. Vin în ajutorul tău cu 3 recomandări de cărți care te pot însoți vara aceasta oriunde ai ales să pleci în vacanță. Sunt povești tare interesante, care curg foarte ușor. Ești gata?

1. Peste Cinci Ani, de Rebeca Serle

peste cinci ani, rebecca serle, biblioteca sinderelei

O carte cu o poveste superbă și o copertă la fel de superbă. Protagonista, Dannie Kohan, are toată viața planificată la secundă. În ziua în care are un interviu la compania visurilor ei și când se logodește cu bărbatul perfect are impresia că viața ei e pe cale să înceapă. Asta până când într-o zi adoarme și se trezește în alt apartament, cu un alt bărbat și alt inel de logodnă pe deget. Data: 15 decembrie 2025, cinci ani în viitor. Visul pare foarte real dar ea se trezește și își continuă viața. Asta până când, peste 4 ani și jumătate bărbatul din visul ei apare la colț de stradă. 

Cartea asta mi-a înșelat așteptările. Speram la o carte cu un iz mai romantic, care va avea în centru o poveste de dragoste. Nu a fost așa. Vă las pe voi să descoperiți substratul cărții, vă garantez că va fi neașteptat. 

2. Te-am iubit deja în visul meu, de Holly Miller

Cartea asta prezintă povestea din perspectivele a două personaje: Joel și Callie. Joel, încă de mic, a fost bântuit de vise despre cei apropiați; mai exact viziuni despre ceea ce li se va întâmpla, cu bune și cu rele. Singurul mod prin care poate evita aceste viziuni este să nu mai lase pe nimeni să se apropie de el.

Callie, după moartea celei mai bune prietene, este pierdută nemaiștiind cum să se întoarcă la persoana veselă care a fost. Cei doi se întâlnesc întâmplător și inevitabil și totul pare să prindă contur. Asta până când Joel vede cum se va termina povestea. Mi-a plăcut tare mult povestea și am îndrăgit peste măsură personajele. Holly Miller are un talent aparte în a construi emoții și recunosc că am plâns puțin citind anumite capitole. Mă opresc aici înainte de a vă da spoilere.

3. Cele două vieți ale Lydiei Bird, de Josie Silver

cele doua vieti, lydia bird, biblioteca sinderelei

Lydia și Freddie sunt împreună de mai bine de 10 ani și cred că vor fi împreună pentru totdeauna. Din păcate Freddie moare într-un accident de mașină iar Lydia, rămasă acum singură, este blocată în casă, nereușind să își revină. După un timp începe să prindă curaj și să iasă din nou în lume.

O dată cu această ieșire descoperă că are oportunitatea de a trăi o viață paralelă în care nimic rău nu s a întâmplat și ea și Freddie sunt în continuare împreună. Se mută constant dintr-o lume în alta, trece prin diverse stări și evenimente dar cât timp poate face lucrul acesta? Lydia va trebui să aleagă. Ce va face și cum va face rămâne să descoperiți voi. Din cartea asta mi-a plăcut tare mult abordarea legată de acceptarea pierderii cuiva drag și de cum te schimbă o astfel de pierdere.


Toate aceste cărți fac parte din colecția Damen Tango de la Nemira.  În aceasta mai aveți alte titluri la fel de interesante așadar, dacă poveștile recomandate de mine nu vă atrag, vă garantez că în colecția asta veți găsi ceva pe gustul vostru.

Mulțumesc că ai rămas cu mine până aici și îți doresc o vacanță cât mai frumoasă! Dacă citești una din cărțile recomandate aici lasă-mi impresia ta în comentarii. Te aștept și data viitoare în Biblioteca SINderelei! Pe curând!

Citește și: Cu toții ne plângem de mizerie și folosim expresia “de ce nu e și la noi ca în Străinătate?”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Alexandra Sin

Alexandra Sin

Eu sunt Alexandra, pasionată de citit, fotografie și de orice altceva care aduce un licăr de frumusețe în viața mea și a celor din jur. Lucrez în HR unde “citesc” zilnic zeci de oameni. În rest, îmi umplu timpul liber (și spatiul din casă, spre disperarea unora) cu multe, multe cărți. Îmi împărtășesc pasiunea pentru citit și gândurile despre lecturile mele pe social media în speranța că voi conduce și alți oameni spre această pasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content