Generația lui John a publicat în cursul zilei de ieri, 26 iulie 2024, declarația unei fete din Ploiești care a fost agresată în tren de un bărbat. Pe internet au început să apară mai multe comentarii, unele pro, altele contra victimei. În cadrul articolului vă prezentăm câteva dintre reacțiile stârnite de episodul nefericit care s-a petrecut pe ruta București-Ploiești.
Generația lui John a publicat ieri, 26 iulie 2024, declarația unei fete din Ploiești care a fost agresată în tren de un bărbat. (citește declarația) Incidentul, care a avut loc pe ruta București-Ploiești, a declanșat un val de reacții pe internet. Opiniile sunt împărțite între cei care sprijină victima și cei care o critică.
Citește și: Româncă stabilită în UK, aspru criticată după ce a publicat un video pe TikTok: “Dacă nu ți-a plăcut la școală…”
Comentariile reflectă diverse perspective asupra incidentului. Un comentator critică lipsa de respect față de femei și comportamentul grosolan al bărbaților, influențat de modele familiale negative.
Există un internaut care subliniază tendința românilor de a justifica agresorii, sugerând că victima ar fi trebuit să aibă dovezi clare ale agresiunii. Un comentariu sugerează că femeia ar trebui să fie mai precaută și să evite conflictul, în timp ce altcineva consideră că aceasta a fost nepoliticoasă insistând să ocupe un loc fără bilet.
Cum au comentat internauții povestea fetei agresată în tren pe ruta București-Ploiești
«Lipsă gravă de respect la adresa femeii»
“Da, sunt de acord că trebuia sa evite să între în conflict cu mitocanul. Dar să spui că «bine i-a făcut» te descalifică pe tine, mrt_tudor_ «utilizator de Threads» ca bărbat. Observ de mult timp că bărbații sunt efectiv într-o energie continuă de mârlănie, cu o lipsă crasă de respect la adresa femeii. Așa le vorbesc și mamelor, iubitelor, soțiilor, oare? Sau așa au văzut modelul tatălui în casă? Oricum ai da-o, bărbații sunt în lipsă gravă de respect la adresa femeilor…..”, a scris roxana.calin.79 pe Threads.
«Românul caută întotdeaună o scuză agresorului»
“Nu i se va intampla nimic fiindcă nu ai suficiente dovezi și mai ales nu există un certificat medico-legal. Era bine dacă-l zgâriai pe față sau aveai inspirația să deschizi camera telefonului. Cât despre cei din compartiment, din păcate e ceva specific românului care întotdeauna căuta o scuză agresorului.”, a scris Preda Matei pe Threads.
«Acum știi chiar sunt riscurile când faci pe deșteapta»
“Și fără bilet și tupeistă. Până la urmă erai conștientă că toate locurile din tren erau rezervate și că tu nu aveai niciun drept să stai acolo. Probabil nu ești prea ieșită în lume, dar măcar acum știi care sunt riscurile când faci pe deșteapta. Nu spun că bătrânul a procedat corect, nici pe departe, dar ar trebui sa fii mai orientată!”, a comentat utilizatorul _20denis03_ pe Threads.
«Dar și femeia căpoasă…”
“Dacă a văzut că este agresiv și nervos trebuia să se ridice de pe loc și să-l lase în pace, mai ales că omul avea locul acolo și ea nu! Se scutea din prima de tot incidentul. Cu nebunii nu te pui niciodată. Dar și femeia căpoasă să-i arate omul că are loc acolo”, a comentat Julia Apostolescu pe Facebook.
«Până nu am chemat controlorul, individul nu a cedat»
“Am pățit și eu cu unul care nu a vrut să-mi elibereze locul, deși i-am arătat biletul cu loc rezervat. Până nu am chemat controlorul nu s-a ridicat. Ba încă îmi și recomanda să mă așez în altă parte, că ,«sunt locuri». Până nu am chemat controlorul, nu a cedat. Dar, eu aveam bilet.
Citește și: “Nu vă mai plângeți că sunteți abuzate” este comentariul revoltător devenit sondaj pe Facebook. Reacțiile utilizatorilor
Așa că puteam să revendic locul și chiar sa îi cer ăluia să îmi arate biletul. Nu înseamnă că «ții cu agresorul» dacă observi că și doamna cea fără bilet a dat dovadă de o anumită lipsa de bun-simț. In rest, lumea e plină de idioți și nu trebuie să te cobori la nivelul lor…”, a comentat Roxana Ana Tudose pe Facebook.
«Doamna oricum nu avea bilet»
“În situații neprevăzute e recomandat să nu escaladezi un conflict pentru că nu știi cum poate reacționa un om pe care nu îl cunoști. La primul semn, e timpul să-ți reevaluezi tehnica de interacțiune. Doamna oricum nu avea bilet, controlorul a confirmat, deci nu înțeleg de ce doamna a insistat în această direcție dacă nu a fost vorba despre o confuzie de locuri.
Nu încerc sa justific lipsa de autocontrol a agresorului și reacția lui violentă, însă e întotdeauna recomandat să acționezi cu precauție atunci când interacționezi cu astfel de indivizi.
Ți-o spun din punctul de vedere al unui practician care lucrează cu o categorie riscantă de persoane fără să aibă acces la pază, deși legea o prevede. Discuția trebuia să se oprească la momentul în care controlorul a confirmat informația și punct.”, a scris Spirescu Andra pe Facebook.
Citește și: Copiii cu anxietate, ținte sigure ale bullying-ului. Articol inspirat de filmul “Cutează să atingi stelele”
“Agresiunea fizică ori verbală nu-și are locul NICIODATĂ în explicații sau asa-zisa rezolvare a unei situații. Chiar dacă tovarășul avea dreptul să stea acolo, avea marea șansă să dovedească civilizație sau educație în comunicare și atitudine.”, a comentat Cristacris Crista pe Facebook.
Prin prezentul articol Generația lui John dorește să descurajeze actele de violență, de orice fel. În cazul în care sunteți victima unui act de agresiune fizică sau verbală, nu vă intimidați și sunați de urgență la 112.