În urma publicării articolului despre Micuțul Bulz de la Casa Timiș am fost contactat pentru a fi felicitat pentru sinceritate. Nu mă așteptam la o reacție atât de promptă și pozitivă. Mai mult de-atât, pentru a-mi face o idee completă despre Casa Timiș, am fost invitat să iau parte la un tur al întregii experiențe pentru tot ce înseamnă mâncare, peisaj și relaxare la Casa Timiș din Chițorani, Prahova.
În cadrul articolului vei descoperi experiența completă de la Casa Timiș: cazare de lux în Bungalow-uri, relaxare la un spa excepțional și băuturi fine la 1925 English Bar. Poți urmări materialele video pentru un tur inedit al resortului din Chițorani, Prahova. La finalul acestui articol poți vedea poze cu preparatele și băuturile de la restaurant Veranda dintre Vii, precum și prețurile acestora.
Citește și: Top 6 activități de încercat în parcul de la Sala Sporturilor din Ploiești
La nici 24 de ore după ce am publicat articolul în care îmi dădeam cu părerea despre Micuțul Bulz de la Casa Timiș, au început să vină mesaje de la cei din echipa care se ocupă de tot ce înseamnă resortul de la Chițorani.
Cei de la Casa Timiș au apreciat sincer recenzia oferită
În primă fază mi-a fost teamă că sunt deranjați că am scris ceva nu tocmai pozitiv despre ei. Mă gândeam că vor să șterg articolul. Nu fac asta oricum. Am avut noroc! Au fost încântați de faptul că mi-am exprimat, într-un mod sincer, părerea despre un preparat tradițional românesc. Bulzul rămâne acolo, cu aromele lui, mic, drăguț, ca o prăjitură.
Citește și: Restaurant Toscano din Câmpina, locul unde am găsit salată cu ton la doar 23 de lei. Experiența completă
Partea bună din toată această interacțiune despre care urmează să vă povestesc este legată de managerul locației. Acesta și-a făcut timp să-mi prezinte cele mai frumoase locuri, o experiență de neuitat la Casa Timiș. Managerul se numește Alexandru Pitu și a ținut să mă invite într-un tur în care să îmi prezinte serviciile de cazare, spațiile de relaxare, băuturile fine și mâncărurile delicioase. Am fost și în spațiile unde sunt cazați cei care lucrează la Casa Timiș, iar condițiile sunt cel puțin demne de lăudat.
Am degustat The John Walker, poate cea mai scumpă băutură de la Casa Timiș
În articolul precedent vă povesteam că au o băutură care costă 2500 de lei 40 de ml (The John Walker blended scotch whisky). Cu băutura asta am fost servit pentru început. Evident că m-au cucerit. Mi-au dat direct la temelie, ca să zic așa. Universul mi-a dăruit exact ce am cerut.
Cum spuneam, turul a început cu degustarea unor băuturi fine în 1925 English Bar, un bar “ascuns” sub conac, unde bărbații pot simți că timpul stă în loc. Multe dintre băuturile pe care le-am degustat au fost testate de mine pentru prima dată.
Prezentarea băuturilor și o scurtă lecție de istorie în 1925 English Bar de la Casa Timiș
Prezentarea băuturilor a fost o adevărată lecție de istorie, iar multe dintre informațiile pe care le-am aflat sunt sigur că vă sunt și vouă de ajutor. Alexandru Pitu mi-a explicat cum stă treaba cu băuturile. Am înțeles de ce moldovenii au voie să adauge trestie de zahăr și caramel în distilatul din vin.
În barul englezesc de la Casa Timis am degustat:
- Jad de 40 de ani;
- Armagnac din 1960;
- Louis al XIII-lea, care este un blend din 1.200 de tipuri de cognac, toate provenind din zona Grande Champagne Cru, cu vârste cuprinse între 100 și 150 de ani.
Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății. Alcoolul este interzis minorilor sub 18 ani.
Deși locația se află în Chițorani, județul Prahova și ai crede că spațiile de cazare nu au cum să te dea pe spate, ai să fii suprins. După ce ajungi într-o cameră de la conac sau într-un apartament de tip Bungalow îți dai seama că experiența nu se compară cu nimic din ce ai mai văzut. Mie nu-mi vine niciun termen de comparație în momentul de față.
Prezentare apartament “Joie de vivre” de la Casa Timiș
Spațiile de cazare de la Casa Timiș sunt o combinație între relaxare, servicii premium și ceva în plus. Pereții sunt pictați manual, iar atenția la detalii este cea care face diferența – băi spațioase, halate din Franța, mirosul fresh din cameră și felul în care îți zâmbesc oamenii.
Peisajul văzut de la Bungalow-uri este unul de vis, chiar dacă gurile rele ar putea spune că se vede combinatul Lukoil. Da, se vede, dar face parte din istoria noastră, a prahovenilor. Totuși, prima rafinărie din lumea a fost în Ploiești. Ar fi păcat să nu ne mândrim cu asta!
Prezentare apartament Frâncușă, un bungalow de la Casa Timiș
Casa Timiș nu este doar despre restaurante și cazări, ci despre experiența unei plimbări în aer liber, printre viile care se pregătesc să dea cei mai buni struguri și apusul de soare pe care îl poți surprinde din vârf de deal, cu prietenii, iubita și telefonul silențios. Pentru cei dornici de poze, vii la Casa Timiș și ai conținut pentru tot anul – hai, fie, pentru un întreg sezon!
Prezentare domeniul de la Casa Timiș și spațiul administrativ unde sunt cazați angajații
Oamenii de la Casa Timiș par a fi parte dintr-o mare familie și toți trag în aceeași direcție. Da, știu, bulzul a fost mic! Dar, să mergem mai departe, cu o mașinuță electrică care te plimbă către lacurile artificiale și către întreg domeniul. Poți avea senzația că nu mai ești în România.
Panourile fotovoltaice prezente pe dealurile din Chițorani le oferă jumătate de megawatt, curent electric suficient cât să acopere 80% din consumul pe timp de vară de la Casa Timiș.
Prezentare Embrace Spa de la Casa Timiș, locul unde timpul stă în loc
Zona de Spa de la Casa Timiș poate cuceri orice doamnă și domnișoară. Nici domnii nu sunt mai prejos. Aveți un tur complet cu toate facilitățile, tur prezentat de Ana de la Casa Timiș.
Sunt multe detalii pe care cu siguranță le-am omis din tur, dar asta pentru că e foarte multă informație de exprimat într-un singur articol. Cu toate acestea, este timpul să mergem la restaurant Veranda dintre Vii, locul unde am avut parte de un ospăț pe care vi-l detaliez în imagini. Urmează un Escalope de Foie gras de-ți stimulează toate simțurile, dar și băuturi de seară, pentru ca ospățul să fie complet.