Interviu cu Mihai Iancu, tânărul tenor din Ploiești și fondatorul Intermezzo Academy. Acesta este absolvent al prestigioaselor instituții muzicale din Cluj și București. Ploieșteanul povestește pentru Generația lui John cum a transformat întâlnirea întâmplătoare cu muzica într-un vis devenit realitate.
La doar 26 de ani, Mihai Iancu, fondatorul Intermezzo Academy, a reușit să își transforme pasiunea pentru muzică într-un vis devenit realitate. Născut în Ploiești, Mihai a studiat muzică la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și la Universitatea Națională de Muzică din București.
Citește și: Interviu cu Caroline Robert: “Fără pregătire nu cred că aș fi luat media 10 la bacalaureat”
De la întâlnirea întâmplătoare cu muzica, la lupta cu problemele de sănătate și sacrificiile personale, Mihai ne arată că nicio barieră nu este de netrecut pentru cei care refuză să renunțe.
Ambiția sa nu cunoaște limite, iar visul său este să ducă Intermezzo Academy pe culmi internaționale.
„Sunt tenor din toate punctele de vedere. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu mă oprește nimeni și nimic,” spune Mihai Iancu.
A devenit solist de operă datorită matematicii de care a fugit toată viața

Întâlnirea lui Mihai cu muzica a fost una pur întâmplătoare. „Interesul meu a fost să nu dau bacalaureatul la matematică. Mi s-a comunicat în felul următor: ‘Aici noi facem muzică clasică’. Nu eram total sigur ce înseamnă asta. Ceva mai târziu am înțeles că, de fapt, urma să devin solist de operă. Zis și făcut! Nu regret nicio secundă alegerea făcută.”
Pe lângă pasiuni și studii, Mihai Iancu trebuia să plătească și facturi
Drumul către succes nu a fost lipsit de sacrificii. În perioada de început, Mihai a muncit neîncetat pentru a-și deschide propria școală de muzică, în timp ce își finaliza studiile și își susținea familia. „Eram împărțit în foarte multe zone.
Citește și: Interviu cu ploieștenii și comercianții prezenți la Festivalul “Alfabetul Conviețuirii” 2024: “Vin aici de 10 ani, iubesc orașul ăsta” – VIDEO
Trebuia să le demonstrez părinților că investiția în mine a avut succes, să finalizez masterul și în același timp să plătesc facturi și rate la bănci, deoarece soția era însărcinată. Practic ieșeam pe ușă la ora 08:00 și mă întorceam la 22:00.”
Gastrita l-a lăsat pe Mihai fără voce. A durat un an recuperarea

Mihai a avut de înfruntat și provocări medicale semnificative care i-au afectat vocea. „Vocea mea s-a lăsat foarte greu convinsă. Probleme de natură ORL am avut de mic copil. În anul 4 de facultate am avut o gastrită care m-a lăsat fără voce timp de un an.
Făceam vocalize în fiecare dimineață, iar părinții mei nu mai știau ce înseamnă somnul. Niciodată nu mi-au reproșat nimic, cu toate că erau rupți de oboseală. Rezultatul? A reapărut vocea! De atunci cânt încontinuu.”
Succesul e încă la început. Artistul are doar 26 de ani
Mihai este de părere că perseverența este elementul esențial în atingerea succesului, indiferent de domeniu. „Am activat pe scene naționale și internaționale. Drumul este abia la început. Totuși, am 26 de ani. Dacă ar fi să-ți ofer un răspuns, cea mai mare reușită profesională este că am perseverat și o să fac asta în continuare.”
Tenorul a învățat să-și rezolve singur problemele
Printre cele mai valoroase lecții învățate, Mihai menționează importanța auto-suficienței. „Am învățat să nu mă bazez pe nimeni și să-mi rezolv singur problemele. Nimeni nu se descurcă mai bine decât tine!”
Visul său cel mai mare este ca Intermezzo Academy să devină o școală de muzică cunoscută la nivel național și internațional. „Vreau ca numele meu să însemne ceva pentru oameni. Încrederea lor în mine este mult mai importantă decât faima.”
Mesajul tenorului Mihai Iancu pentru cititori
În final, Mihai are un mesaj pentru toți cititorii Generația lui John: „Îndemn oamenii să-și urmeze pasiunea indiferent care ar fi aceea și indiferent de vârsta pe care o au. Viața este prea scurtă pentru a fi un NPC. În traducere, nu este de-ajuns să mergem la școală, să avem un job și să ieșim la pensie.”
Astfel, Mihai Iancu ne arată că perseverența, determinarea și pasiunea pot transforma orice vis în realitate, indiferent de obstacolele întâmpinate pe drum.