Portavoce pentru tineret

Ce trebuie să faci pentru a participa la Întâlnirile Generația lui John. Discuții libere cu și pentru tineri

întâlnirile Generația lui John, ședințe psihoterapie, cerc al încrederii, activități autocunoaștere, activități de socializare, psihoterapeut, Diana Drăghici, formular înscrieri, întâlniri tineri, Ploiești

Multe dintre situațiile cu care te confrunți în calitate de tânăr pot fi ușor neglijate de către adulți. Nu amâna! Obține răspunsuri la problemele care te macină. Înscrie-te .

Fiecare situație merită o atenție sporită din partea unui specialist. A venit timpul să lansăm Întâlnirile Generația lui John, un cerc al încrederii și al siguranței. Găsești link pentru înscriere în finalul acestui articol. Locația (în Ploiești) va fi comunicată ulterior înscrierii.

Întâlnirile Generația lui John vin în sprijinul adolescenților și oferă un cerc al încrederii și siguranței emoționale prin:

  • activități de autocunoaștere;
  • activități de socializare;
  • discuții coordonate de un psihoterapeut pe teme de interes pentru participanți.

Să ții în tine problemele care te macină nu e ok. Aștepți acel moment în care ți se va da voie să vorbești? S-ar putea să nu vină niciodată sau să vină prea târziu. Alături de Diana Drăghici, psihoterapeut, încep Întâlnirile Generația lui John, întâlniri dedicate tinerilor.

Ce teme se vor acorda în cadrul Întâlnirilor Generația lui John

  • Cum îți dai seama concret că ești într-o relație de prietenie toxică și ce înseamnă de fapt o prietenie (atât în sens general cât și caracteristici în funcție de vârstă);
  • Cum îți alegi un partener și ce înseamnă de fapt o relație de cuplu (după ce ai încercat ce te-au sfătuit alții și nu ți s-a potrivit);
  • Cum îți alegi o carieră care să țină cont și de nevoile personale și de nevoile pieței;
  • Cum experimentezi din curiozitate diverse lucruri ( riscante ) fără să ajungi la consecințe negative;

Citește și: Test de gramatică – timp limitat și întrebări la care până și profesorii greșesc

  • Cum să n-o dai în bară la prima experiență sexuală;
  • Cum îți găsești motivația să te duci la școală când profesorii predau în moduri plictisitoare, își impun propriile păreri homofobe, rasiste, misogine etc., sunt primii care folosesc bullying-ul față de tine;
  • Cum iei o decizie majoră în viața ta, de ce ții cont;
  • Ultima carte citită despre care nu ai cu cine să vorbești;
  • Frica de moarte;

Din ce motive se ajunge la a nu avea cu cine să vorbești despre subiecte foarte importante sau, dimpotrivă, aparent banale?

Prietenii

Cele mai multe persoane cu care lucrez au încercat să vorbească prima dată cu prietenii, dar s-au lovit de un zid. Au primit o soluție din experiența de viață a prietenilor, unele dintre ele au simțit că nu au fost înțelese, ba chiar judecate, altele au pus in aplicare și au ajuns într-o situație mai nasoală decât cea de dinainte.

Citește și: Textul care a stârnit mii de reacții în online: “Am crezut că sărăcia înseamnă lipsa banilor”

Nu m-aș grăbi să învinovățesc prietenii, căci în cele mai multe situații respectivii au avut bune intenții. Și-ar fi dorit să ajute persoana, dar metoda n-a fost tocmai potrivită.

Totuși de-asta avem relații de prietenie, căci am vrea la nevoie s-avem parte de puțină susținere. Investim oamenii respectivi cu o părere subiectivă despre ei, uneori un pic mai idealizată decât este cazul, așa că ne îndreptăm către ei pentru ajutor, dar când nu se poate?

Părinții

Multe dintre persoanele cu care lucrez s-a îndreptat către mamă/tată inițial, și chiar spun cu tristețe sau furie “știi ce mi-a zis mama când i-am povestit?”.

O parte din persoanele cu care lucrez n-ar deschide niciodată subiectul în discuție cu mama/tata fiindcă ar fi inutil. Îi știu deja părerea pe acest subiect, și este una descurajantă. Ori știu că părinții n-ar avea răspuns la așa ceva fiindcă viața lor a fost mult mai simplă și nu și-au pus niciodată astfel de probleme. Sau chiar este vorba despre un subiect cu care părinții au dat-o rău de tot în bară în propria viață.

Alți specialiști în domeniul psihologiei

Absolut toate persoanele cu care lucrez au mai încercat măcar o ședință de terapie/consiliere/coaching, iar unele dintre ele au fost perioade îndelungate în terapie.
Eșecurile, nemulțumirile, dezamăgirile variază destul de mult, de la tehnica terapeutică cu care nu au simțit că au rezonat și până la specialistul care a făcut diverse lucruri total nepotrivite, chiar lipsite de etică.

Citește și: De ce unii adolescenți fug de acasă? Anturajul și ficțiunea, printre motive

Unele persoane au încercat să vorbească cu un preot pe care îl considerau duhovnicul lor, însă rezultatul a fost unul care le-a adus multă suferință.

Care sunt consecințele atunci când nu ai cu cine să vorbești despre ce te frământă?

  • Pierderea încrederii în oameni și
  • Lipsa de conexiune care creează stări depresive
  • Imposibilitatea de a lua decizii sau luarea unor decizii cu consecințe negative
  • Oboseală mentală și emoțională care stare de irascibilitate constantă
  • Stres cronic care creează anxietate

Suntem ființe sociale, avem nevoi sociale: nevoia de a fi ascultați, nevoia de a fi văzuți, nevoia de a aparține unui grup, nevoia de a face activități cu alții, nevoia de a ne arăta calitățile și de a fi văzute și apreciate de ceilalți, și multe altele.

Nu este nimic în neregulă cu noi că avem nevoie de ceilalți!

Dacă acest articol ți-a dat de gândit și știi că nu ai cu cine deschide discuții pe un subiect care te frământă, te așteptăm la Întâlnire Generația lui John (link către eveniment). Te poți înscrie completând formularul ().

Citește și: Copiii cu anxietate, ținte sigure ale bullying-ului. Articol inspirat de filmul “Cutează să atingi stelele”

Datorită ție Generația lui John continuă să existe! Susține jurnalismul independent. Poți ajuta printr-o donație pe Revolut sau PayPal. Mulțumim anticipat.

Donează prin Revolut:

Donează prin PayPal:

Picture of Diana Drăghici

Diana Drăghici

Sunt Maria Diana Drăghici și înainte de-a fi psihoterapeut de profesie sunt un om care crede în oameni și în puterea lor de a renunța la măștile pe care suferința i-a învățat să le folosească. Admir, încurajez și susțin autenticitatea!
Skip to content